Geen verdachten aanslag kantongebouw meer vast

5
Verdachten aangehouden in zaak aanslag kantongebouw Wulfinghstraat

De afdeling Public Relations van het Openbaar Ministerie Suriname (OM) heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de vierde verdachte in de zaak van de aanslag op het gebouw van het kantongerecht, in vrijheid is gesteld.

Op 13 januari 2023 werden levensgevaarlijke projectielen door twee mannen gegooid op het terrein van het gebouw der Kantongerechten aan de Wulfinghstraat, waarna er meerdere schoten zijn gelost op het gebouw.

Tijdens het politioneel onderzoek is er op basis van feiten en omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld ontstaan waarbij vier personen als verdachte werden aangemerkt. Na overleg met het Surinaams Openbaar Ministerie zijn drie personen heengezonden en één (B.W.) in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld op 27 januari 2023.

Het onderzoek werd na de inverzekeringstelling voortgezet en uit het tot nog toe verkregen feitenmateriaal is gebleken dat de detentie van B.W. thans niet langer noodzakelijk wordt geacht.

Het onderzoek in deze zaak wordt onverkort voortgezet, aldus het OM in een persbericht.


5 REACTIES

 1. Krijgen ze een vergoeding?? Eerst opsluiten en dan met een lulverhaal komen. Iedereen wist dat zij ht niet waren. Bewijsmateriaal is ook al vernield.
  gemodereerd

 2. @debby….ga jij een vergoeding zoeken omdat je bij geboorte een stel hersens hebt gekregen doe niet goed functioneren.
  Wat voor vergoeding moeten ze krijgen??? Ik verzoek je hoor…de zullen wel genoeg redenen geweest zijn waarom ze waren aangehouden.
  gemodereerd

 3. ze zijn gewoon bang voor ddb , verdomd pak die massamoordenaar eens op , deze land vernietiger , moet van het toneel verdwijnen , voorgoed
  gemodereerd

 4. Moen , hij uit de bijlmer heeft helemaal geen hersenen , alleen maar paarse shit , gek he , hij houdt wel van de oranje jogi , maar jogi zal hem uitnodigen , maar hij uit de bijlmer is bang , ja bang voor oranje , zelfs voor de Nederlandse oranjes
  gemodereerd

 5. Bakba Debby;
  Word je niet moe van het uitkraaien van al die onzin, elke dag weer…, wij wel!
  Misschien wordt het tijd om je goed te laten onderzoeken. Wellicht heb je nooit liefde gehad van je ouders, ben je als kind veel gepest of ben je een echte muurbloem.
  Voor mij part neem je een wasie bij Baas (Baas moet wel chloor gebruiken hor, anders heb je er niks aan) Wees erop bedacht dat een ezel nooit een paard wordt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.