dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit Suriname1.020 ambtenaren op ministerie ROS in Saramacca; voor de helft geen werk

1.020 ambtenaren op ministerie ROS in Saramacca; voor de helft geen werk

-

Does Travel - naar Suriname

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca is maandag op een bijeenkomst met het personeel van het commissariaat ingegaan op de bewering van VHP-parlementariër Mahinder Jogi dat ambtenaren door bepaalde dc’s als slaven worden behandeld.

Bansi-Durga liet weten dat in het district Saramacca alleen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) 1.020 ambtenaren werkzaam zijn.

Naar zeggen van de dc is het geen geheim dat voor de helft van de mensen er geen werk is en van de rest een deel slechts 2 uren per dag arbeid verricht. “Als dit slavernij zou moeten heten wat zouden onze voorouders dan niet blij zijn om slaaf te zijn?”

Bij elkaar opgeteld zijn er volgens de burgermoeder in Suriname bijkans 3.500 ambtenaren werkzaam bij de overheidsdiensten in Saramacca.

“Wij zijn hier met z’n allen verantwoordelijk voor het werk in het district. U bent in dienst van de samenleving. Wij gaan het moeten doen of verwacht u dat de minister van ROS of de president van het land hier de boel moet komen schoonhouden?”

Naar zeggen van Bansi-Durga blijft Saramacca onder haar leiding een district van orde, dicipline, dienend, productief en milieuvriendelijk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Laat ze gaan werken dit is decenia een probleem in Suriname 7even.
  Dan klagen dat alles zo duur is komt omdat ze gaan klokken en weer naar huis gaan.
  Het maakt niet uit welk ras ze maken zich allemaal daar schuldig aan


  gemodereerd
 2. Beste Jogi als ik het goed heb dan zijn er per 5 bewoners van Saramacca 1 ambtenaar.
  Als alle ambtenaren zouden werken en zich zouden inzetten voor de bevolking van Saramacca dan was Saramacca nu het meest omwikkelde district van Suriname 🇸🇷.


  gemodereerd
 3. Oplossingen:
  – Bermen van beide zijkanten de Oostwestverbinding van van gras ontdoen in het district Saramacca,
  – Overtollige ambtenaren inzetten om
  overheidsgebouwen reparatie werkzaamheden uitvoeren, verrotte planken vervangen door nieuwe planken, schoolerven schoon te maken, sport en spel tijdens de sportuur op scholen of in de na middag, scheidsrechter bij voetbalwedstrijden, schooltuinen van groenten met leerlingen beplanten, goed gedrag aan de leerlingen bij brengen, ouderen en hulpbehoevigen helpen, huiswerkbegeleiding, landbouwers onderrichten om hun gronden rendabel te gebruiken, ook voor kippenteelt, fruitteelt, visserij, goede gezondheid, hygiene, militairen kunnen ook ondersteunen die zelf een groentenplantage daar hebben, politie ook voor de veiligheid samen met het leger, de oostwestverbinding, enz.

  Meer dan genoeg te doen, dit samen met de bestuursambtenaren en onderwijzers, dokter, oppassers, culturele instellingen, enz

  Er moeten plannen worden gemaakt, wie, waar, wanner, hoeveel tijd, enz. en deze in de prakrijk uitvoeren.

  Als men deze plannen maakt en uitvoet zal niemand stil zitten en altijd wat de doen zijn, juist handen en voeten te kort komen en de ambtenaren gelukkig, kinderen, bewoners gelukkig en het hele distrikt gaat voor uit.

  Werk aan de winkel voor de dc, jogi die mensen kan inzetten op zijn vele ha domeingronden om te werken idem EL Somo.

  Zie dat er dan genoeg groenten geplant, geoogst en naar Paramaribo vervoerd kan worden

  Dus waar praat men over?

  Ben ik zo slim of is de DC, Jogi, EL Somo, ambtenaren, onderwijzers, militairen, politie enz, zo dom of te lui om deze uitdagingen aan te gaan om Saramacca als voorbeeld te willen nemen en stellen voor alle andere districten, Paramaribo.

  Gaan jullie aan de slag en laat zien hoe intelligent jullie zijn en ga werkgroepen maken, plannen en uitvoeren, stelletje grappenmakers.


  gemodereerd
 4. Bansi-Durga kan niet praten over ONZE VOOROUDERS want kijk naar dr naam. Waarvoor zijn er zoveel ambtenaren in dienst??
  Als Jogie niet alle gronden daar gestolen had kon je de mensen helpen met landbouw, tuinbouw, bddrijf vr het maken van stenen, meubels. Noem maar op.


  gemodereerd
 5. Naar zeggen van Bansi-Durga blijft Saramacca onder haar leiding een district van orde, dicipline, dienend, productief en milieuvriendelijk.

  en pure geldverspilling
  precies het probleem waarom het een zooitje is in suriname
  als je de helft niet aan het werk kan zetten? behoor je ze over te plaatsen naar een ander ministerie of gewoonweg te ONTSLAAN
  deze dc is dus gewoon een domme politieke kip die zieltjes aan het winnen is door gratis salarissen uit te delen
  met zo’n dc heeft saramacca ook alle recht verloren om ook maar ergens over te klagen
  500 man die nutteloos een salaris krijgt?
  met 3000 srd in de maand is dat al 1.5M srd
  weet je wat je kan doen met dat geld?
  triest dat zo’n idioot dc is geworden


  gemodereerd
 6. in wanica kan ziekenhuis personeel niet betaald worden
  terwijl ze in saramacca op hun reet zitten en het geld zitten te verdelen zonder het te verdienen
  belangrijke dingen krijgen geen geld en in saramacca zitten ze bij het nutteloze ros gewoon geld te verkwisten
  ergste is dat die falende dc het gewoon toegeeft en er totaal niets aan doet
  dus het nuttelooste van allemaal? is de dc zelf


  gemodereerd
 7. Eerst pwrsoneels wet mt no work no pay en nu zegt die Jogie dat de mensen als slaven werken. Hoeveel werk kan er daar zijn om te doen?? 5 computers en 5 mensen en ht is zo gedaan


  gemodereerd
 8. ONTSLA ZE ALLEMAAL
  ZIJN NDPERS MET EEN GROTE BEKWERK.
  STUK VOOR STUK OPDONDEREN.

  LATEN ZE TOMATEN GAAN PLANTEN.

  ZE HOREN OOK TOT DE 45% ONGESCHOOLDEN IN SU.


  gemodereerd
 9. Naar zeggen van Bansi-Durga blijft Saramacca onder haar leiding een district van orde, dicipline, dienend, productief, milieuvriendelijk en zeker 1500 ambtenaren, die de hele dag uit hun neus zitten te peuteren.
  Nooit van werkverschaffing gehoord. In mijn overtuiging is bezigheid voor deze mensen verzinnen. Laten ze Rensen ophalen en kanalen schoonhouden ter voorkoming dat Saramacca weer onder water loopt.


  gemodereerd
 10. Deze 1020 ambtenaren meteen opsodemieteren. Als er geen werk voor je is bij la time, ga iets anders zoeken of begin iets voor jezelf. Je kont is toch niet gelijmd aan een overheidsstoel? Schamen jullie je dat je geen flikker uitvoert en eind van de maand salaris krijgt. Het zijn deze mensen die volgende week gaan demonstreren. Misschien kan pakkitootje jullie een echte baan bezorgen en misschien zit een heel team dat het land kan besturen ertussen.


  gemodereerd
 11. DC…ie moet je schamen om te zeggen dat er zoveel mensen daar werken, dan er voor de helft van ze geen werk os en de rest werkt maar 2uren per dag Ruim de boel op en houdt alleen precies het aantal dan nodg is zodat ze ook een volle dagtaak. In sou mn ogen uit mn kop schamen om dit allemaal te vertellen. Het is noet uw schuld maar alle voorgaande regeringen hebben sympathisanten pasten gegeven …dit is echt tekie njang…..ontsla ze of breng ze elders onder waar ze echt moeten werken. Er is een tekort aan zorgpersoneel…laat de staat betalen voor omscholing van deze mensen….ze kunnen het dan maandelijks aflossen. Er is genoeg werk. Maar niet 2 uren laten werken of helemaal niet laten werken maar wel volle salaris uitbetalen, wel ziektekosten voor hun en gezin betalen….kom op man. Waar zijn we mee bezig in dit land??? E


  gemodereerd
 12. De helft naar huis sturen en hun loon niet uitbetalen. Wat voor nonsense is dat, dehelft heeft geen werk? Daarom blijft Jogi assemblee lid doir deze mensen.


  gemodereerd
 13. A systeem in sranang fout jere. Bij elke wisseling van de wacht. Worden mensen bedankt en thuis gezet met behoud van salaris. En worden partij sympathisanten geaccomodeerd. Dan krijg je dit. Eenmaal in dienst van lanti, ben je geregeld voor het leven! Ennn.. niemand wilt dit veranderen, het is goed zo..


  gemodereerd
 14. Debby,
  Als Bansi de gronden heeft gestolen waarom wordt het dan door de regering Santokhi niet teruggehaald. Trouwens er zijn zoveel Staatseigendommen onrechtmatig in bezit van overheidsdienaren en particulieren, door wanpraktijken van politieke groeperingen die periodiek de macht in Su hadden.
  Welke president durft daar schoonschip te maken.


  gemodereerd
 15. @Debby…ie klets weer uit je nek. Je wil ket je opmerking suggereren dat een hindoestaan geen voorouders heeft die zijn uitgebuit. Ze waren misschien geen slaven naar zijn wel degelijk uitgebuit. Los daarvan suggereer je ook dat op basis van haar naam ze geen recht heeft om te praten over “onze voorouders” omdat ze geen “neger” is. Misschiej heeft ze wel creoolse voorouders….weet jij hoeveel creolen er zijn ket hindoestaanse of Chinese namen?? Gebruik aub je kop voor je wat neerpent. Elke in Suriname geboren en mens heeft het RECHT om te praten over ” onze voorouder” omdat allemaal toen hebben gewerkt aan een beter Suriname. Helaas laat juist de groep die het altijd heeft over ” wij hebben alleen het recht te praten over onze voorouders” het afweten. En dat is de keiharde realiteit….de neger doet NIETS om vooruit te komen…ze geven hun voorouders schande! Kijk maar op hoeken van straten, school gevechten, rovers, moordenaars…vul aan Debby


  gemodereerd
 16. Dit zijn de last minute ambtenaren die nog effe een ‘baan’ hebben binnengeharkt in ruil voor hun stem! Zo stikt het vd overtollige ambtenaren op alle ministeries. Bijna 80% vd inkomsten vd overheid gaat op aan ambtenaren salarissen.

  Die moestaja heeft duizenden ongeschoolde ambtenaren binnengehaald, plus de ontslagwet voor ambtenaren zodanig dichtgetimmerd dat het moeilijk is om ze te ontslaan. En dit individu krijgt tot zijn dood een gratuz vergoeding voor de vernietiging vh land. Walgelijk!

  Schaam je etnel met het tegenwerken vd ‘no work, no pay’, strategie. Denk je echt dat die mofina op de nps gaat stemmen.

  Mahinder doe nou niet hinderlijk, die mensen werken eindelijk eens een keer voor hun salaris.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES