woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTwee bruggen te Johanna-Margaretha hersteld

Twee bruggen te Johanna-Margaretha hersteld

-

Does Travel - naar Suriname

Twee bruggen te Johanna-Margaretha, een plantage gelegen aan de rechteroever van de Commewijnerivier in het district Commewijne, zijn officieel opgeleverd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Suriname (LVV).

Het gaat in deze om herstelde constructies die reeds jaren slecht begaanbaar waren en daardoor een groot gevaar vormden voor niet alleen de bewoners van Johanna-Margaretha en omliggende plantages, maar ook het groot aantal studenten en toeristen die vaker trekken naar dit gebied. Ook de agrarische sector ondervond enorme stagnaties door de staat waarin de bruggen verkeerden.

Vorig jaar toog een technisch team van het Surinaamse ministerie onder leiding van LVV-onderdirecteur Landbouw Regio Oost, Ashwien Gangadin, naar de plantage voor inspecties. Het was in eerste instantie de bedoeling de bruggen liggende aan de Creolenweg en de Javanenweg te renoveren door de verrotte houten delen te vervangen. Echter bleek bij het slopen dat alle houten delen verrot waren, alsook de cruciale pilaren.

Vanwege het feit dat er dagelijks gebruik gemaakt wordt van deze oeververbindingen, zijn ze totaal vernieuwd met een minimale levensduur van 10 jaar. De bruggen zijn ook breder en langer gemaakt alsook verhoogd voor de vissers en agrariërs die hun producten over het water vervoeren. Ook pakte het ministerie de wegen aan door deze te bezanden.

“De vernieuwde bruggen bieden meer kansen aan de ontwikkeling van dit gebied”, gaf Mohamedshafiek Radjab, districtscommissaris van Commewijne die ook deel uitmaakte van de aanwezigen, aan. Het is volgens hem de taak van de regering hier verder zorg voor te dragen. Dit is volgens hem het begin van het waarmaken van de randvoorwaarden voor verdere ontplooiing van de plantages.

LVV-minister Parmanand Sewdien heeft de bewoners enkele toezeggingen gedaan. Er komt een LVV-ressortkantoor om de plaatselijke agrariërs te begeleiden in de productie van landbouwgewassen. Ook wordt binnenkort een tractor met onder andere een aanhangwagen en maaibalk aangeleverd. LVV zal ook de binnenwegen die de omliggende plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier met elkaar verbinden, beschelpen. “Wij van LVV zijn er om te faciliteren zodat de boeren kunnen produceren”, aldus de bewindsman.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. die paarse nietsnutters hebben vanaf 2010 tot en met juni 2020 nergens onderhoud gedaan , ja hun zakken onderhouden


  gemodereerd
 2. Moet er echt een ceremonie gehouden worden voor een van de normaalste zaken in de wereld. Een kleine brug wordt gerenoveerd en een minister doet de opening?… Daarom is en blijft suriname een bananen republiek ..


  gemodereerd
 3. Alleen op plaatsen waar de bewoners op de minister lijken worden aangepakt. Bij de javaanse gemeenschappen bij de andere oevers zijn de javanen aan hun lot overgelaten want zij moeten het uit eigen zak betalen. Graag ook aan deze mensen denken, heer minister!!


  gemodereerd
 4. Heel mooi. Als de minister van OW in diepe slaap is om de wegen en bruggen te onderhouden, dan moet iemand anders dat doen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES