Politie neemt in twee weken 12 vuurwapens in beslag

3
wapen

Naar aanleiding van informatie van de Surinaamse gemeenschap, heeft de politie verschillende zaken kunnen ophelderen. Het gaat om berovingen, inbraken en andere zeer ernstige strafbare feiten die een negatieve impact hebben op het veiligheidsgevoel van de samenleving.

In de periode 16 januari t/m 29 januari 2023, zijn landelijk 226 arrestaties verricht door de politie in Suriname. In totaal zijn 133 verdachten in verzekering gesteld. Dit is ruim 58 procent. In totaal zijn er 206 dossiers ingediend op het Parket. Landelijk zijn er 227 roadblocks uitgevoerd. In deze periode zijn er 12 vuurwapens in beslag genomen.

De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs laat optekenen dat zinloos geweld met name onder scholieren, speciale aandacht verdient. “We mogen als samenleving nimmer toestaan dat onze jeugd ontspoord raakt aan verleidingen, misleidingen en de harde criminaliteit”.

Alhoewel de politie haar voorlichting naar deze doelgroep toe heeft opgeschaald, pleit Commissaris Isaacs voor een integrale aanpak van dit fenomeen. Het lijkt op een maatschappelijk probleem en het zou daarom van belang zijn dat gedragsdeskundigen, met de overheid in de lead, zich hieromtrent buigen.

Als gemeenschap moeten we onze jeugd weerbaar maken en beschermen. Per slot van rekening is de jeugd de toekomst van morgen.


3 REACTIES

 1. nou deze jeugd die isaacs noemt is al bedorven , en het voorbeeld van deze jongeren is ddb de massamoordenaar , want ze zien dat die ddb gewoon vrij loopt

  ddb zei 4 februari in ocer dat deze regering oorlog voert met het volk en de ndp , nou ddb jij zit gewoon weer leugens te vertellen , maar jij leugenaar bedoelt zeker met het volk jou schaapjes , ddb , 31 januari is komen vast te staan bij het december moord proces dat jij ddb vanaf 1980 alleen maar leugens verteld hebt , alleen jou schaapjes geloven jou , en die zijn dom
  gemodereerd

 2. Er is jarenlang niets maar dan ook niet gedaan en nu het probleem iedereen boven het hoofd is gegroeid da we bari…
  Sterker nog, welk beleid heeft die onzichtbare mini-ster van JustPol gemaakt om de criminaliteit te bestrijden? Er wordt altijd geluld over Chan, maar doet Moks-Aleisi en zijn partij van family & Friends voor Suriname???? Hij heeft onlangs weer zijn broer (ondanks beschuldigingen van fraude) een belangrijke positie bezorgd. Men heeft een dag geklaagd, deed een plas, dronk een glas en alles bleef zoals het was.
  gemodereerd

 3. Is de politie naar Leonsberg geweest ? Daar is het grootste wapen depot van Su te vinden! Wedden dat de helft van alle wapens van het leger daar ligt ???? Ik hoef geen melding te maken want dit is, tegen het zere been trappen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.