Brandstofprijzen bij alle pompen nu boven 31 SRD

17
pompstation-servicestation-suriname

Ingaande vandaag moet er veel meer worden neergeteld voor zowel een liter unleaded als diesel bij de pompen van alle oliemaatschappijen in Suriname. Er zijn geen uniforme prijzen meer.

De nieuwe prijs voor een liter unleaded bij GOw2 is vastgesteld op SRD 31,05. Dat is een verhoging van SRD 3,16. Voor diesel moet er SRD 28,49 betaald worden in plaats van SRD 24,33.

Bij Rubis wordt een liter unleaded voor SRD 33,15 en een liter diesel voor SRD 31,97 verkocht.

Bij SOL en Shell kost een liter unleaded nu SRD 33,91 in plaats van SRD 28,10. Diesel is van SRD 24,54 gestegen naar SRD 31,43.

De brandstofprijzen zijn al geruime tijd een gespreksonderwerp tussen de Surinaamse oliemaatschappijen en de regering. Er is hierover breedvoerig gesproken in de regeringsraad onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning liet weten dat de subsidie die momenteel wordt gegeven op diesel de staat heel veel geld kost. Naar zijn zeggen bekeek de regering mogelijkheden om deze subsidie heel voorzichtig af te bouwen.

De minister merkte op dat de subsidie wel zal blijven voor de sociale groepen. Echter zal er eerst gepraat worden met alle actoren zoals het bedrijfsleven, de vakbonden en de bus-en boothouders alvorens deze maatregelen genomen zullen worden.


17 REACTIES

 1. De prijsstijgingen in de winkels zullen weldra volgen. Het zal niet lang meer duren dat een anderhalve liter Cola 80 srd gaat kosten.

  Wanneer gaat Chan Santokhi laten merken dat hij ook begaan is met het lot van de arme mensen. Wanneer gaan deze president en zijn vice president niet meer met de helicopter toeren door Suriname

  Wanneer gaan jullie stoppen met dat Bigi Ting Gedrag?
  Wanneer gaan jullie ophouden de directeur van Belastingen tussen de 10.000 en 13.000 euro per maand te betalen?

  Shame On You Santhoki en Brunswijk!!

  Op deze manier gaat de Paarse Devaluatie Partij weer regeermacht krijgen.
  Santhoki, je speelt de Nationale Deplorabele Partij lelijk in de kaart met jouw akelig BELIJD van Friends en Family.
  gemodereerd

 2. Al schieten ze al die regeringsgasten dood, is er geen reden om te treuren. Het zijn de grootste uitbuiters van het Su volk.
  Hoeveel benzine gebruikt men per maand???
  gemodereerd

 3. De rekeningen van 10 jaar bullshit Bouta en zijn bende moeten betaald worden netals in de jaren ’80 / ’90 !

  Hoe dom kon je zijn om op de paarse duivels te stemmen.
  Nu niet klagen maar dragen.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. De grootste schuldige is staatsolie. Wij hebben olie in de grond , maar is niet van ons. De boeven verkopen onze olie aan buitenland .Ze laten ons de prijzen van de wereld markt betalen. Weg met de boeven bij ebs en staatsolie.
  gemodereerd

 5. ALWEER? WAT DOET CHAN EN BRUNSI, OLIE IS GEEN IMPORT DING, JULLIE ZITTEN ALLEEN JE MENSEN TE VERRIJKEN, HOOP DAT T VOLK NIET DOM IS EN NIET MEER VOOR JULLIE STEMMEN. Stem maar voor maisa neus of palu zodat zij ook in de regering/dna wat kunnen doen.
  gemodereerd

 6. Die regering zegt dat ze per maand 400 miljoen subsidieren vr benzine. Ga dat delen door 35 vr 1 liter en kijk hoeveel dat wordt. Waarvoor hft de Sur burger zoveel benzine nodig?? Wij betalen zodat diezelfde olie maatschappijen de olie smokkelen. Deze regering bestaat uit moordenaars. Ze vermoorden 85% van de bevolking. Die srd1800 die ze aan hun mensen gaan geven is geen moer waard
  gemodereerd

 7. Wat zegt de regering hierover? Als het niet met je eigen zuurverdiende geld betaald wordt, dan voel je het niet. Denkt u niet, dat het zo gemakkelijk is om een salaris verhoging te krijgen. Dit alles werkt zo demotiverend om elke dag op te staan om naar je werk te gaan, voor het weinige dat je verdient en dat je elke maand steeds moet passen en meten hoe uit te komen.
  Ergens geeft men het volk iets terug en wordt het ergens anders weer van je afgenomen.
  Overal waar jullie iets extra’s hebben gegeven, is dan voor niks.
  Boeven streek allemaal.

  Men klaagt dat het de STAAT veel geld kost bij subsidie voor Diesel.
  Geef ook aan hoeveel de STAAT aan brandstof betaald voor de dienstvoertuigen, die soms als prive gebruikt worden. Begin te bezuinigen bij al jullie ministeries en de priveleges van de assembleeleden.
  Regering weet dat deze verhogingen van brandstof een heel groot effect zal hebben op alles.
  Hoop dat jullie echt goed gaan nadenken hierover en een oplossing hiervoor vinden, want dit is gewoon een ellende.
  gemodereerd

 8. A diri jere . Saaannngg

  Wordt alleen rijden als het moet.

  Waarom geen fiets-voet en bromfietspaden aanleggen. Desnoods van zand.

  Iets voor die jongen riad van ow die niks doet. Hele dag breekt hij tenten op bermen af van hosselaars. Soso ka.

  Alternatief is zoek. Geen voetpad /geen fietspad/ vieze bermen vol bos en water.

  Lopen en fietsen op de weg = je dood zoeken

  2.5 jaar slaapt riad op ow. In april-mei 2023 zal heel Suriname zoals in 2021 en 2022 weer full onder water zijn. Want hij heeft geen bal gedaan. Pompen zoek/kapot.

  Compensatie 0 cent voor schade aan inboedel etc.
  gemodereerd

 9. De hele subsidie op brandstof van tafel omdat dit grotendeels voor de rijkeren in Suriname is. De armen genieten nauwelijks van deze subsidie omdat zij het geld niet hebben om zoveel met de auto op stap te gaan.
  Ik ken een gezin die uit 6 personen bestaat waarvan
  pa 2 auto’s bezit
  de moeder 1 auto
  de 2 zonen en 2 schoondochter 4 auto’s
  Dan niet meenemen de boot met een 120 PK motor
  Stel dat ze elk per week 40 liter brandstof tanken, woon-werk verkeer per week per gezinslid is 40 km per dag, dan is dit 6 x 40 x SRD 32 = 7.680 SRD per maand dus 30.720 SRD
  Dat is een flinke hap op het maandinkomen.
  Vergelijk dit met de kleine man die hosselt dit is dus niet voor hem op te brengen
  gemodereerd

 10. En dit volk blijft maar alles slikken van deze corrupte en family and friends regering,komt men pas op straat wanneer er helemaal niets te vreten valt, ben benieuwd….
  gemodereerd

 11. De brandstof subsidie is niet houdbaar. Wie geld heeft om te rijden laten ze de marktconforme prijs betalen. Wie zijn auto niet eens kan onderhouden moet gewoon met de fiets, bromfiets of openbaar vervoer.

  Als je geen geld hebt dan moet je niet rijden, dat waren de woorden van dhr. Roy Boedhoe de toekomstige rijkste man van Suriname…

  De tijd van boven je stand leven is VOORBIJ!

  Meer verhogingen op komst go IMF, voorwaarts!!!
  gemodereerd

 12. In Suriname ben je haast verplicht om een vierwieler in bezit te hebben. Openbaar vervoer is heel beperkt en niet goed geregeld. Indien men in de districten woont, is er niet elk uur een bus die naar Paramaribo gaat. Lopen, fietsen enz.. is geen gemakkelijke opgave om je te verplaatsen. Dus de stijging van de brandstof prijzen treft bijna elke inwoner van Suriname, omdat de auto simpelweg onmisbaar is.

  Waar is de verlichting die steeds maar beloofd word. Integendeel word die donkere wolk steeds donkerder. Het licht in de tunnel is weer uitgevallen. We zien nu even niets meer. Het meest frappante is dat er van transparantie geen sprake is. Inkomsten en uitgaven blijven een mysterie..! Ikzelf geloof deze regering en zijn President niet meer. Het enige dat ik zie is heel veel grootdoenerij en weinig resultaat. Men loopt erbij alsof men God is, maar in feite is men een aanfluiting eerste klas. Jammer jammer jammer..
  gemodereerd

 13. Het merendeels van het volk is werkelijk dom…….
  ze wilden bouta…NIET klagen maar DRAGEN…

  als je NIET wilt horen dan maar voelen…..

  Jaren 80 en 90 heeft bouta jullie flink gepakt……les niet geleerd…..
  2010 wilden jullie weer bouta….les weer niet geleerd….
  Wel wel wel….oeng tang tek a slag want oeng lobi pina….

  Chan en Brunsie flink uitschelden heeft geen zin, steek niet je hand maar je HANDEN in je boezem en accepteer dat je nog steeds FLINK pinaart mede door jou hebzucht en de keus om destijds te kiezen voor een rover tevens meervoudige moordenaar….

  wang rover nooit eh tjar vooruitgang….

  Men wilt protesteren zonder enig plan…….wie ga je nu daar zetten als Chan weg is als press….wederom een rover…..

  Het wordt nu flink heet voor de moordenaar dus worden allerlei scenario’s bedacht om het kabinet naar huis te sturen….wel ik hoop dat het gaat lukken om het kabinet naar huis te sturen….oeng tek slag…moro slag eh kong…..

  Ik vind het heel erg jammer voor de (ook hardwerkende ) mensen die verstandig hebben gestemd en die nu in de shit zitten mede veroorzaakt door figuren die steeds de kont vd duivel blijven likken.
  gemodereerd

 14. Goed zo laten de luie Surinamers maar gaan lipen of fietsen. Dat komt milieu en gezondheid ten goede. Alle Surinamers zijn tegenwoordig uitgerust met een airbag rondom de buik en velen lijken op Sumo worstelaars. In de jaren 70 moest ik vanuit Dijkveld naar Surmac lopen heen en weer was dat 35 km. Heb ik ooit geklaagd?
  gemodereerd

 15. Ze klagen steen en been, en geven de regering de schuld.
  Maar bijna heeft iederéén 1 of meerdere auto onder zijn/
  haar kont. Deze ellende is een erfenis van de vorige regering,
  mensen die klagen moeten maar effe een paar maanden de
  macht overnemen. En kijken of het beter gaat, met de economische toestand in het land. Alléén bla bla bla zet geen
  zoden aan de dijk. Chan en Brunsie moeten roeien met de riemen wat ze hebben, en dat is niet al te best! Het enige wat deze 2 niet naar behoren verrichten is, het in gebreke blijven
  tegen de Criminelen. Als President kan je toch mensen laten oppakken en laten opsluiten ? Moordenaars en verkrachters lopen vrij rond, sommigen lopen al 1975 tot heden op vrije voeten rond. Geen enkele rechter durft hem, op te laten sluiten.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. President Santokhi eind vorig jaar: 2023 wordt het jaar van herstel, het jaar waar het volk eindelijk uit het ‘dal van ellende’ zal kruipen. Het jaar is anderhalve maand onderweg en het volk krijgt de eerste klap te verwerken en valt dieper de ellende in. Iemand zei: ‘niet klagen maar dragen’, je vraagt je af als deze persoon onder een steen leeft, een Hollandse steen wel te verstaan, in Sranan hebben wij geen stenen laat staan onder een steen leven, in Sranan is het alle dag ‘broko bana’.
  Verhoging van de benzine prijs (de zoveelste alweer) wil zeggen, gevolg, prijsverhogingen in alle sectoren.
  Bij de aftrap van deze regering, met zijn zgn ‘goede’ bedoelingen, was het motto: ‘it’s our time eat, na 10 jaar NDP.
  Het volk werd met zalvende woorden in slaap gesust, bang gemaakt voor de NDP, terwijl de “grote” jongens/meisjes, vrienden en familie elkaar beloonden met mooie baantjes met dito riante vergoedingen en mogelijkheden om zich te verrijken.
  Pony heeft gewaarschuwd voor deze piranha’s met een ander (politieke) kleur, en werd verguisd.
  Een rad voor de ogen van het arme volk. De vorige slechte regering werd als boeman opgevoerd, alleen om hun bedoelingen te maskeren, er werd niet geluisterd, geen communicatie, niks werd er verteld, DNA is een poppenkast van ellende.
  Stilaan werd alles duurder en duurder, de reizen van regeringsleden naar het buitenland gaan gewoon door, alsof moni Lai. Het weinige geld wordt verkeert besteedt, incapabele Ministers die ineens leiding moeten gaan geven, de ene ‘moordenaar werd ingewisseld voor de andere, principes van vóór 25 mei 2020 werden verkwanseld, geen moordenaar meer in een publieke functie en zie, er zit er weer één notabene als VP.

  De batterij specialisten zouden geen salaris declareren, ze zouden werken uit vaderlandsliefde, komen naar Sranan met vette contracten, zie Prenobe (SLM), zie ook de manager van de belastingdienst, allemaal zonder werk in Nederland en komen vangen in Sranan. Hoevelen uit de batterij specialisten ontvangen riante vergoedingen, kan een journalist dit achterhalen. Ook de jongens en meisjes van de Abop laten van zich spreken, broer van de VP wordt directeur van EBS, kinderen van de VP krijgen leuke benoemingen, want ze moeten ook eten enz.

  Hier op WKT begint men ook wakker te worden, zie de groeiende aantal klagers, o.a WAT. Jip en Janneke
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.