dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBrandstofprijzen gaan in maart verder omhoog in Suriname

Brandstofprijzen gaan in maart verder omhoog in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De regering van Suriname komt er niet meer onderuit om de subsidie op brandstof af te bouwen. De staat geeft daaraan maar liefst SRD 350 miljoen per maand uit. Dit moet volgens Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning teruggebracht worden omdat deze kosten drukken op de staatsbegroting.

Het afbouwen van de brandstofsubsidie zal in twee fasen gebeuren. Met de verhoging die per vandaag is gegaan is de eerste aanzet gegeven en wordt er een verhoging van SRD 5 nu doorgevoerd. Volgende maand zal de tweede fase ingaan, waarbij de brandstofprijzen verder omhoog zullen gaan.

De minister heeft enig begrip dat dit een moeilijke maatregel is voor de Surinaamse samenleving en de paniek die het afgelopen weekend is ontstaan. Sinds vrijdagavond is er een rush bij de verschillende pompstations. De pomphouders hebben aangegeven dat de rush op de pompstations juist onnodig is.

Verder geeft de minister aan dat de relatie tussen de oliemaatschappijen en pompstations heel goed is en dat er goed overleg is tussen hen en de overheid. Al voor bekend was dat SOL geen olie zou kunnen leveren in het weekend, is overleg geweest met de andere bedrijven die olie leveren.

Met het verminderen van uitgaven op brandstofsubsidie, zal de overheid ‘extra’ inkomsten hebben die anders gealloceerd zullen worden zoals de cardiologie afdeling aan van het Academisch Ziekenhuis die SRD 20 miljoen nodig heeft per jaar om tenminste 160 personen goede zorg te kunnen verlenen.

Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft vandaag opgeroepen tot een grote protestactie op vrijdag 17 februari op het Onafhankelijkheidsplein. Pakittow, die lid is van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) en de partij ook getagged heeft in zijn oproep, roept op om de huidige regering massaal naar huis te sturen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Elke keer hft Ragoebarsingh een ander bedrag per maand. Is hij kinds aan het worden, moet hij zo liegen dat hij zn leugens vergeet??
  Deze regering liegt, bedriegt en verdraaid de boel.
  VHP wilden jullie?? Neem het


  gemodereerd
 2. Gemiddeld in het buitenland kost unleaded euro 1.80 per liter. Dat is omgerekent srd 63 per liter, maar in europa of curacao importeren ze benzine. En on SU pompen ze het uit de grond, wordt verwerkt en gedistribueert naar GO2 pompen. Dus het kan goedkoper en hoeven wij (shell/sol) toch niks te importeren??? Waarvoor?? Zodat oeen paar mensen In SU miljonair worden?? Dus mensen, ondersteun en koop gewoon bij Go2 en laat SOL/Shell stikken met hun eigen benzine.


  gemodereerd
 3. zal wel moeten want ze moeten ook geld hebben om de slm maandelijks te steunen , want santokhi wil gratis vliegen
  en is de kerosine prijs ook verhoogd , natuurlijk wel voor de buitenlandse vliegmaatschappijen , de slm krijgt het gratis van santokhi
  en de buitenlandse vliegmaatschappijen moeten nu ook meer betalen voor landen en opstijgen , de slm wordt ontzien
  als er 17 februari een massale opkomst is dan zal de regering het moeilijk krijgen , pro is boos


  gemodereerd
 4. Welke oliemaatschappijen??? Wij hebben gewoon staatsolie, een eigen raffinaderij en alsnog moet het volk de hoofdprijs betalen voor benzine. Boven de 1 euro voor een liter in een olie producerend land met weinig mensen. Zwaar incompetent en totaal geen visie en niet geschikt om een land te leiden! Weg met deze achterlijke figuren


  gemodereerd
 5. Als Suriname zijn alleen maar 10% van zijn landbouwgronden had gebruikt o.a. voor biobrandstof en/of palmolie i.p.v. speculeren, dan was het misschien nooit zover gekomen. Helaas moet alles geïmporteerd worden om een niet producerende, lui volk te onderhouden. Het gevolg van niets produceren en alles importeren is erg duur. Wanneer komt die omschakeling???

  Laat desnoods de gevangenen uit santaboma het werk doen als straf. Ik denk dat je dan minder criminaliteit en roof zal hebben. Ze zijn als de dood om te werken.


  gemodereerd
 6. @Hans O(uwe) H(oer)
  Je bent weer eens losse flodders aan het afschieten omdat je de klokken hebt horen luiden.
  Suriname wint op het land zo’n zes miljoen vaten per jaar, net genoeg om zelfvoorzienend te kunnen zijn. Sinds 2011 is GOw2 een dochteronderneming van Staatsolie opgericht waarmee de retailmarkt bedient word. Aan het oppompen en raffineren hangt een prijskaartje.
  Die prijs word al jaren door de staat gesubsidieerd wat SRD 350 miljoen per maand kost.
  Dat kan niet eeuwig zo blijven. Surinamers willen op alles subsidie. Het is geen verzorgingsstaat!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES