Jongeren krijgen voorlichting over het rechtssysteem in Suriname

6
Jongeren krijgen voorlichting over het rechtssysteem in Suriname

Carla Bakboord, voorzitter van Woman’s Rights Centre heeft in samenwerking met het Korps Politie Suriname, het Openbaar Ministerie en de jeugdambassadeurs op zaterdag 4 februari een voorlichtingssessie georganiseerd voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar in het Lallarookh gebouw.

Het doel van de voorlichtingssessie is om jongeren kennis te laten maken met het rechtssysteem, de negatieve gevolgen van geweldshandelingen ter voorkoming van huiselijk geweld en alle andere vormen van geweld.

De jeugdigen werden daarbij toegesproken door de directeur Operaties KPS (DOKPS), de commissaris van politie Bryan Isaacs, de jeugdambassadeur Zdena Pelswijk, advocaat-generaal Carmen Rasam van het Openbaar Ministerie en een officier van Justitie.

Daarnaast hebben de afdelingen Jeugdzaken, Narcotica Brigade, Verkeervoorlichting en de buurtmanagers voorlichting verstrekt aan de jongeren. Verder werd er buiten het gebouw ook nog een activiteit gehouden door de Bikers, meldt de Surinaamse politie.


6 REACTIES

 1. Allemaal bullshit talks! De surinaamse rechtsysteem is oneerlijk en racistishe netals de nederlands rechtsysteem die onderdrukt zelfs, is ook heel oneerlijk en racistishe alleen: witte white lives matters blanken en black lives matters dezen zijn overal en altijd onschuldig en worden nooit berecht nergens op de wereld want witte zijn goden. God kan hun niet eens straffen want hun staan boven God! Vele landen hebben oneerlijk rechtsysteem en racistishe rechtsysteem vooral rijke landen in de wereld en boeven vele blanken landen.
  gemodereerd

 2. Geef ze ook voorlichting over het diasporabeleid van de regering. Want het blijkt dat dhr. Kalaykhan met de Nederlandsche nationaliteit geen directeur der belastingen kan zijn. Daarvoor moet je de Surinaamse nationaliteit bezitten.

  Deze man houdt zich bezig met allerlei onwettige handelingen waar de regering Santokhi gewoon van op de hoogte is. Een hele grote blunder. De gevolgen hiervan zijn enorm.

  Suriname is geen eiland, de wereld kijkt mee hoe deze regering verder klungelt. Er zijn vast nog meer schandalen die boven water zullen komen. Wat een schande voor het land!
  gemodereerd

 3. sandra weer lekker op de witte toer?

  en hoe gaat het met het regeren van suriname? waar geen blanke inzit?
  gaat heel erg goed volgens jou zeker?

  ipv constant zeuren over die witten, misschien eens kijken hoe je broers en zusjes het doen?
  want de blaka man presteert geen drol, nergens ter wereld
  goh hoe zou dat nu komen?
  en god bestaat niet, dus dat is gelijk al een domme opmerking
  geen enkele regering is er voor zijn bevolking
  wie gelooft van wel? is niet capabel om logica te gebruiken
  gemodereerd

 4. Ach!!
  Geen woord over de benoeming v Leo B., maar zeiken over de directeur der belastingen, met als doel belastingontduiking das typisch ndplee.
  Frontline vh protest, miss douane, het net sluit zich om de douane-criminaliteit. Tsja, dan ga je verroeste spijkers op laag water zoeken.

  Anyhow, hetzelfde doen als de ndplee, nationaliteit opgeven en Suri nationaliteit kado geven.
  Hoeveel paarsen op cruciale posities hebben een Nederlands paspoort of usa paspoort. Boefdraad, trigt, die hollander. Dus een minister van Financiën das normaal of een directeur vd centrale bank dat mag ook, pffff.

  De wereld heeft belangrijkere dingen te doen , de meesten weten niet eens waar suri ligt.

  Dit dus, deze mentaliteit… Niets wordt aan de surined gegund, helemaal niets.

  Heel goed dat de jongeren worden voorgelicht over huiselijk geweld, drugs en veilig verkeer.
  gemodereerd

 5. Dan hoef jij je helemaal niet druk te maken over Suriname. Je vreet zeker ook mee met de vervloekte corruptelingen. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.