woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVIDEO: Rush op pompstations in Suriname

VIDEO: Rush op pompstations in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Bij de verschillende pompstations in Suriname is er een rush te merken. De exacte reden daarvoor is niet bekend.

Een aantal pompstations waren vrijdag eerder dicht dan normaal. Waterkant.Net verneemt dat het te maken zou hebben omdat de brandstoflevering vanuit de oliemaatschappijen niet gegarandeerd is vanwege de achterstallige schulden van de regering.

Geruchten doen de ronde dat de brandstofprijzen aangepast zullen worden, maar officieel is er nog niets bekendgemaakt zeggen enkele pomphouders aan onze redactie.

De brandstofprijzen zijn al geruime tijd een gespreksonderwerp tussen de Surinaamse oliemaatschappijen en de regering. Op woensdag 25 januari is hierover breedvoerig gesproken in de regeringsraad onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi. De subsidie die momenteel wordt gegeven op diesel kost de staat heel veel geld. “De regering bekijkt mogelijkheden om deze subsidie heel voorzichtig af te bouwen”, aldus minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning.

De huidige dieselprijs is bij lange na nog niet marktconform en zorgt voor een enorme druk op de financiën van de regering. De minister gaf aan dat het geld beter besteed kan worden. “We zouden het geld voor bijvoorbeeld de onderwijs- of gezondheidssector kunnen gebruiken”.

De minister merkte op dat de subsidie wel zal blijven voor de sociale groepen. Echter zal er eerst gepraat worden met alle actoren zoals het bedrijfsleven, de vakbonden en de bus-en boothouders alvorens deze maatregelen genomen zullen worden.

Raghoebarsing liet weten dat de regering de sociale maatregelen goed in orde wil hebben voordat de officiële prijzen voor brandstof vastgesteld worden. Naar zijn zeggen zal de regering moeten afbouwen op de subsidie, maar zodanig dat er opvang is voor de groepen die het zwaar hebben.

Hieronder een video van de rush bij twee GOw2 pompstations vrijdagavond:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Over welke periode is de achterstand??
  Hoeveel benzine komt er maandelijks nr Su??
  Hoeveel wagens, bussen en trucks zijn er in Su??
  Voor wie is er zoveel benzine nodig?? Moeten wij de smokkel betalen??
  Elke keer: mark comfort. Soema opo a koers??


  gemodereerd
 2. De prijs mag veel hoger want dan rijden die verkeers duivels minder.
  Die Roy Boedhoe deed toch een tijd terug de uitspraak dat mensen die geen geld hebben niet moeten rijden.

  Gewoon stoppen met al die onnodige subsidies. Vele van die auto’s zijn ook slecht onderhouden. Levensgevaarlijk op de weg die halve wrakken.


  gemodereerd
 3. moet je die uit de bijlmer horen , als je vragen hebt aan deze regering , dan moet jij naar hier komen , en heel snel want jij wilt toch ook naar ocer , want jou homo sapiens wordt afgezet


  gemodereerd
 4. echt deze regering moet de subsidie op benzine en diesel per direct stoppen , niet op kook gas , en regering ook het stoppen met het betalen van de kerosine voor de slm , en als die kist met 4 motoren komt ook geen kerosine betalen want die lusten twee keer zoveel als vliegtuigen met twee motoren , maar santokhi gaat gewoon zijn slm steunen met het geld van het volk


  gemodereerd
 5. De sociaal zwakkeren bedoelen ze de DNA leden.
  En degene die met hun dienst auto ook privé gebruiken.
  Er word gezegd er is geld binnen gekomen de staatskas waar is het geld dan gebleven zijn daar de nutteloze dienstreizen van betaald.
  Regering blijf het volk voor de gek houden.
  Ze zijn bang hun baan te verliezen daarom komen ze niet op straat.
  Suriname gedijt op een gedekte vorm van communisme.
  1 en al rotzooi.
  De armen worden nog armer en de rijken nog rijker.
  Middenstand heeft nu ook te maken met armoede.
  De enige mogelijkheid nu in Suriname is corruptie.
  Dat gebeurt onder alle lagen nu van artsen tot de gewone burger.
  Jammer had de Regering dit voor ogen.
  Volk trek de buikriem aan en ga uit jullie luie stoel.
  Vreest niet voor consequenties 1 persoon kun je opsluiten niet een hele bevolking.
  Kijk naar het buitenland dan bedoel ik de vreedzame protesten neem daar een voorbeeld aan.
  Zit niet de hele dag op Facebook die kan jullie niet helpen laat je stem horen.


  gemodereerd
 6. Er ligt 1 miljard op een rekening als kasreserve. Waarom betaald men de rekening niet dan? Alles word afgewenteld op het Volk. Wat een beleid.. het is echt om je te schamen. Men zal wel komen vertellen dat het IMF of Bouterse hier schuldig aan is.


  gemodereerd
 7. Chan, pas jarig en traktatie zoiets nu dit gebeuren te triest voor woorden. Wat een verjaardags kado!! Man man zeg. Echt erg suriname zal nooit never veranderen of mensen springen van de brug of nemen gif in of verhangen zich. Echte suriname!


  gemodereerd
 8. Regering, stop alle subsidies subiet. Meneer Boedhoe heeft gelijk: “als je geen geld hebt, moet je niet rijden”. Sterker nog, moet je geen auto kopen, want een auto kost geld. Zie het voorbeeld van Ilse, die door een monteur genept is, terwijl ze nog een hoge usd schuld heeft bij de cardealer of de bank.
  Door het uitblijven van de betaling van de subsidies bij de oliemaatschappijen zijn deze genoodzaakt minder olie aan de pompstations te leveren.


  gemodereerd
 9. Suriname is failliet of snappen jullie dat niet???? Alleen maar zakkenvullers. Komt nooit goed met Su. Alleen maar corruptie.


  gemodereerd
 10. Als jij rovers uitnodigt om in jou huis 10 jaren te blijven en je hebt na die 10 jaar alles kwijt inclusief je huis, dan moet jij voor je stommiteiten aan betalen en ervan leren nooit meer rovers in je huis te laten verblijven! Conclusie.. geen medelijden met het volk van Suriname hebben!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES