vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister zoekt oplossing voor uitbetaling salarissen personeel Wanica Ziekenhuis

Minister zoekt oplossing voor uitbetaling salarissen personeel Wanica Ziekenhuis

-

Does Travel - naar Suriname

Het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica in Suriname (RZW) heeft over de maand januari 2023 nog geen salaris ontvangen, vanwege het feit, dat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de lonen te kunnen uit te betalen. Hierdoor moet er een beroep gedaan worden op de Surinaamse overheid.

Een deel van het personeel van het ziekenhuis is daarom vrijdagmiddag 3 februari 2023, onder leiding van de vakbondsman, Imro Edam, getogen naar het ministerie van Arbeid om minister Steven Mac Andrew die waarneemt voor de minister van Volksgezondheid te spreken. De minister heeft de vakbondsman en zijn team ontvangen om te praten over de ontstane situatie, waarbij hij benadrukte het ongenoegen van het personeel volledig te kunnen begrijpen, zeker in de context van het concept Decent Work, maar ook de precaire financiele situatie van de overheid aanstipte.

Mac Andrew gaf aan, dat in een meeting op het Ministerie van Financiën op donderdag 2 februari is besloten, dat er binnen 3 maanden een congres over de financiering en rationalisatie van de zorg gehouden moet worden, omdat dit vraagstuk cruciaal is voor het garanderen van de zorg.

De heer Edam informeerde de minister voorts dat er nog geen bestuur van de Stichting is geïnstalleerd en dat het ziekenhuis ook nog steeds zonder een directeur zit, hetgeen zaken doen met onder andere banken bemoeilijkt. Mac Andrew heeft staande de vergadering enkele telefoontjes gepleegd over de kwestie om te pogen tot een oplossing te geraken. Hierna heeft hij de vakbondsman en zijn team verzekerd dat er wordt gewerkt aan een oplossing van het probleem. Hij verwacht dat maandag a.s. het ziekenhuis over de nodige middelen kan beschikken om tot uitbetaling over te gaan.

De minister betreurt het dat door de precaire financiële situatie van het land de administratieve afhandeling van de uitbetaling stagnatie heeft opgelopen, met als gevolg een verlate uitbetaling van de lonen. Hij heeft in het belang van de zorg voor de patiënten in het ziekenhuis, een beroep gedaan op de personeelsleden om de dienstverlening dit weekend niet te onderbreken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Dus uitje naar India en nederland en binnenkort naar Bahamas, daar is wel geld voor.
  Had deze minister niet pas een grote mond dat hij alle covidgelden had betaald?? Nu hebben de mensen gewerkt kom je zeggen dat je geld gaat zoeken??
  Jogie kan je vertellen hoe zn regerng het had gedaan. Bouterse kon volgens die idioot salaris niet betalen vandaar dat hij eerder hft overgedragen. Met Bouterse hadden we deze rommel niet.


  gemodereerd
 2. regering geld uitgeven aan leuke dingen he , en de zorg kan barsten , verdomd waarom zijn de salarissen van januari niet uit betaald aan het personeel , hopelijk gaat het personeel naar het buitenland , want daar hebt je als je werkt in de zorg op tijd je loon en veel beter betaald
  en regering als deze verpleegkundigen vertrokken zijn , dan moet u weer gaan bedelen om filipijnse hier te krijgen , maar die kosten 3 maal zoveel , maar daar hebben jullie wel geld voor , maar eigen mensen kunnen de hak op
  en waar is de minister van volksgezondheid , ook weer op reis of vakantie


  gemodereerd
 3. Men betreurt het feit maar de dna leden hebben wel op tijd hun salaris terwijl medisch personeel niet gemist kan worden.
  Laat de leden wachten op hun geld en geef medisch personeel hun geld.
  Die vette salarissen van dna deze mensen kunnen best laat hun salaris krijgen


  gemodereerd
 4. Sluit die tent!

  Er liggen maar 15 patiënten in dat ziekenhuis, die werknemers hebben de afgelopen periode meer gestaakt dan gewerkt. Of aansluiten bij andere ziekenhuizen of eruit.

  Die anansie-verhalen van je kennissen kloppen voor geen meter @wat.
  Denk je dat ze in de Nederlandse zorg dik verdienen? Uitgaande van de niet-gesubsidieerde levensstandaard, nee dus.

  De suri’s hebben een technische cq IT-achterstand, dwz ze kunnen onmogelijk in een ziekenhuis aan de bak of het is in een verzorgingstehuis. Voorbeeld, een prostaat-operatie wordt gedaan door een robot. De suri ontbeert deze kennis. Zelfs in een verzorgingstehuis maken ze gebruik van IT.

  Alleen vluchtelingen komen binnen, dus ze hebben een Nederlands paspoort. Plus er zijn grandioze tekorten aan huizen. Blijven ze bij fam? Dat wordt wat met de energie-rekening.

  Verder, willen jullie voor één cent op de eerste rij zitten. Jullie betalen helemaal niets aan ziekenzorg maar willen wel een eerste klas verzorging en de duurste medicijnen, terwijl je leeft in een onderontwikkeld land.

  Dat bestaat niet, stop met het stellen van onmogelijke eisen.


  gemodereerd
 5. ‘De minister betreurt het dat door de precaire financiële situatie van het land de administratieve afhandeling van de uitbetaling stagnatie heeft opgelopen, met als gevolg een verlate uitbetaling van de lonen. Hij heeft in het belang van de zorg voor de patiënten in het ziekenhuis, een beroep gedaan op de personeelsleden om de dienstverlening dit weekend niet te onderbreken’@@@

  Welke precaire financiële situatie, het gaat toch prudent, de buitenlandse reizen door de regering gaan in rap tempo door, het geld gebruiken voor bijvoorbeeld de lonen komt niet op bij deze regering. Ze blijven maar het weinige geld verkwisten, geen wonder dat het volk zich bedrogen voelt.
  Én toch zijn er nog gasten die dit beleid fantastisch vinden, er wordt toch gewerkt en hoe……..
  De benzine prijs gaat vandaag weer omhoog (skyline Par’bo)
  O ja, je moet de prijsstijgingen zien in perspectief van alle dag of bedoelt men ‘historisch’, dan is er tõg niks aan de hand😜😜


  gemodereerd
 6. WAT, de minister zit in USA voor het updaten (kennis) van zijn medische diploma’s (bevoegdheid).


  gemodereerd
 7. die paarsen hebben weer wat te zeuren , echt hoopjes nietsnutters zijn het , tijdens bouterse durfden jullie niet te zeuren he , jullie zullen ook wel mee gestolen hebben stelletje gangsters , maar god is jullie niet vergeten en zal jullie naar de hel leiden , degenen die een massamoordenaar en afgod boven mij stelt die zullen het vagevuur ondervinden


  gemodereerd
 8. WAT, laat Santokhi/Brunswijk “GRANTS” vragen aan het buitenland, want zij, Santokhi /Brunswijk denken dat zij recht hebben op dit vrijgemaakte bedelgeld van de ‘rijke’ landen.
  Én WAT niet meer zeuren over NDPers, want dat no é fur bere.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES