maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekChinese 'spionageballon' door de VS neergehaald

Chinese ‘spionageballon’ door de VS neergehaald

-

Does Travel - naar Suriname

Deze Chinese ballon, die sinds enkele dagen boven Amerikaans grondgebied vloog, is door de Amerikanen neergehaald. President Joe Biden had eerder vandaag aangekondigd met de ballon te zullen ‘afrekenen’.

Drie vliegvelden aan de oostkust werden gesloten, een voorbode van de operatie om de ballon omlaag te halen.

Volgens het Pentagon vliegt er ook een tweede spionageballon boven Latijns-Amerika.

De Amerikanen waren al dagen in de ban van de ballon die volgens de Chinezen een instrument is voor onder meer meteorologisch onderzoek. De ballon zou door de wind uit koers zijn geraakt, is hun verklaring.

Maar volgens de Amerikanen klopt dat niet. “We weten dat het gaat om een Chinese spionageballon die kan manoeuvreren”, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Grote landen in de wereld doen aan spionage en ook kleine landen doen het. Kortom alle landen in de wereld doen aan spionage om zaken te weten te komen van andere landen, de veiligheid, orde en rust, zaken te weten te komen en zich te handhaven of beter van te worden.

  Dit was China deed is zo doorzichtig en vanuit het belang van de USA is het te begrijpen dat ze de spionageballon uit hun luchtruim hebben geschoten/laten bossen. Niemand zou het leuk vinden dat andere in je woning komen gluren wat je uit haalt en het te weten komt.

  Spionage gebeurt, maar hiermee is ook duidelijk aangetoond dat deze ook als men er achter komt, deze uitschakelt.

  Suriname kan hier ook meer aandacht besteden aan spionage, want landen als USA, Nederland, Frankrijk, Brazilie, Guyana, enz doen het ook. Als het niet door hun Ambassades gebeurt dat ze zaken te weten komen, dan maar via hun geheime diensten, ICT, satellieten, enz.

  Suriname kan ook niet achter blijven met haar inlichtingen en veiligheidsdienst, geheimagenten/vroeger hadden ze dala skowtoes, maar die waren niet zo goed opgeleid en bakten er weinig van. Hierdoor was de informatie ook van weinig of generlei waarde voor de veiligheid, orde of vooruitgang van het land.


  gemodereerd
 2. Het komt vaker voor dat landen elkaar bespioneren en de USA doet niet anders dan landen bespioneren o.a China, Iran, Pakistan en Afghanistan, Libie, Duitsland en Rusland en noem maar op. Nederland op haar beurt doet het ook tav Iran (waarschijnlijk speelt Nederland informatie door aan Israel). Waarom zou China niet hetzelfde mogen doen?
  Ik hou al jaren de geopolitiek nauwlettend in de gaten en ben tot de conclusie gekomen dat de Westerse landen hun machtspositie kwijtgeraakt zijn ten voordele van landen als China, Midden Oosten , Nigeria en India. Kijk alleen maar naar de energietekorten en de wedloop naar goedkopere brandstoffen.
  De USA probeert de machtspositie die het ooit had terug te veroveren. Het is nog steeds een machtig land maar het is niet meer het machtigste land.


  gemodereerd
 3. china is ook een schurkenstaat , net als rusland , iran , noord korea , syrie , cuba , venezuela , en nog tig landen , china heeft bewust die ballon boven Amerika laten komen , ha ha de chinezen zeggen dat de ballon uit koers is geslagen , chinezen daar trapt niemand in , waarom is die ballon dan niet boven china blijven hangen , de Amerikanen hebben deze ballon boven de atlantische oceaan uit de lucht geschoten
  een tweede ballon is waargenomen in zuid amerika , santokhi de ballon komt ook boven Suriname , want de chinezen willen zien of alles wel goed gaat met de afgevallen provincie Suriname , en dat er genoeg hout gekapt wordt voor china en natuurlijk dat er veel goud gedolven wordt , allemaal dankzij ddb , vandaag in ocer was hij weer dom aan het lullen en liegen , de opkomst was magertjes , wel die simons en die adhin en andere nietsnutters waren daar , een paarse rat uit nickerie vondt het leuk om de vhp te besmeuren , maar ratten daar in nickerie worden met rattengif bestreden , dus paarse rat uit nickerie jij zal wel niet terug gaan maar bij ddb logeren he


  gemodereerd
 4. Eerste keer toen ik de ballok zag. Ik dacht grote maan, daarna dacht ik spionage uit de ruimte ruimtewezens ufo’s! Toen reageerden de chinezen nog eentje de tweede boven peru of argentinie. Chinezen zijn nieuwsgierig net ruimtewezens.


  gemodereerd
 5. Correctie. Ik bedoelde Ballon maar mij toetsenbord lijdt af en toe eigen leven snel worden letters verandert of weggehaald. Excusses.


  gemodereerd
 6. Chinezen bespioneren overal op de wereld, dit is niet iets nieuws.
  China is uit op wereld dominantie daarbij gebruikt men alle middelen.
  Landen die chinese beveiligingscamera’s installeren weten niet dat China geheime software hebben ingebouwd in hun apparatuur om te spioneren.
  Chinese mobiele telefoons hebben ook ingebouwde software om al je data te traceren, zoals huawei, oppo enzz. China’s beleid is heel erge agressief kijk maar in de zuid chinese zee.
  China is een autoritaire staat die haar burgers in de gaten houdt middels camera’s overal in de stad. China heeft ook gelogen over de corona doden in China. Ze geven niet de juiste cijfers door aan derden. Chinese studenten over de hele wereld spioners voor de CCP de chinese communistische regering, dat is een plicht en ze worden in de gaten gehouden door de Chinese ambassades. Chinezen hebben ook geheime politiebureaus in diverse landen om de chinezen te monitoren dat de CCP niet bekritiseren anders worden familieleden in China bedreigd.

  Kijk nu wat in China gaande is miljoen corona doden per dag ,maar toch doen ze geheimzinnig over het juiste aantal. Het virus hebben ze bewust verspreid, waarom hebben ze de internationale luchthavens niet afgesloten toen het virus verspreidde in China.
  Kijk maar recent in Italië een vliegtuig uit china waar de helft besmet was met het virus.
  Mensen koop geen Chinese apparatuur zoals mobiele telefoons en beveiligingsapparatuur ze je wordt gescreend door de Chinese overheid !!!!


  gemodereerd
 7. Tja.. Het hang eraf wat je wilt geloof in hete leven. De Chinezen zijn niet zo achterlijk om met groot zichbaar ballon te VS te bespioneren in de VS luchtruimte. Mensen denk toch even na.


  gemodereerd
 8. glenn , dus jij bent geen gelovige , dat dachten we al met al die reacties van jou de laatste jaren , en alles goed in de bijlmer , maar de chinezen houden jullie ook daar in de gaten , ze weten wat jij gaat vreten , ze weten alles van jou , let op je bankrekening , de chinezen zullen jou leeg plunderen


  gemodereerd
 9. Wat een onzin. Ze hebben sattelieten die tot in je tuin en huiskamer kunnen zien. Er zijn ook drones waarmee gespioneerd wordt. En dan spioneren met een ballon die voor iedereen zichtbaar is…


  gemodereerd
 10. Hahaha @Debby ooooo ik bedoel @Sandra “ mijn toetsenbord lijdt af en toe een eigen leven “.
  Het is niet alleen je toetsenbord hoor Sandra.hahaha


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES