zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname en Nederland overleggen over terugname illegale onderdanen

Suriname en Nederland overleggen over terugname illegale onderdanen

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 27 januari is er op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), een uiteenzetting gegeven over de terugname van illegaal verblijvende Surinamers en Nederlanders in elkaars landen. Het gaat om personen die vanwege uiteenlopende redenen geen aanspraak maken op het verkrijgen van een verblijfsstatus.

De Nederlandse delegatie Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) onder leiding van Ewald Riks, plaatsvervangend algemeen directeur, tevens directeur Internationale Aangelegenheden DT&V van het ministerie van Justitie en Veiligheid in Nederland, heeft een uiteenzetting gegeven over de procedure en verloop van terugname van wederzijdse onderdanen. De delegatie was in de maand augustus 2022 reeds op werkbezoek in Suriname voor een verkennende operationele missie.

Ambassadeur Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van BIBIS, heeft tijdens deze vergadering een weergave gegeven over de overlegmomenten en de resultaten die naar voren zijn gekomen tijdens de eerder gehouden vergaderingen. Ook zijn er verantwoordelijke ministeries geïdentificeerd in verband met de terugname van illegale Surinamers. Deze ministeries zijn, onder andere, Binnenlandse Zaken, Justitie en Politie, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Riks gaf mee dat hij bereid is om de mogelijkheden te bekijken de samenwerking met Suriname te versterken en zegde toe mee te werken aan programma-uitwisseling met betrekking tot de dienst terugkeer en vertrek voor capaciteitsopbouw. Ook stelde de heer Riks voor dat Suriname gaat werken aan een doorgangshuis voor eventuele welwillende terugkerende Surinamers en dat er gewerkt wordt aan afspraken daarover.

Senior Adviseur DT&V, Jan Willem König, gaf in zijn presentatie aan dat de DT&V als opdracht heeft vreemdelingen zonder verblijfrecht rechtmatig en respectvol te laten terugkeren naar het land van herkomst. Zij werkt samen met tal van overheids- en maatschappelijke organisaties, van lokaal tot internationaal niveau. Het terugkeerbeleid van de DT&V is van dien aard dat de verantwoordelijkheid voor vertrek in eerste instantie altijd bij de vreemdeling zelf ligt. “Wij zijn niet bezig met cijfers, maar met mensen en emoties”, benadrukte König. Hij erkende het belang van werken aan capaciteitsopbouw voor het slagen van re-integratie, waaronder trainingen op meerdere gebieden.

Ambassadeur Truideman deed het verzoek aan de delegatie om, waar nodig, de diverse diensten stage te laten lopen bij DT&V. Er is afgesproken dat er gewerkt zal worden aan nieuwe paspoorten met betrekking tot terugkeer van personen, een lijst van een aantal Nederlanders die terug willen zal worden opgemaakt, er zal nagedacht worden over de procedure van terugkerende personen met behulp van een handboek vanuit Suriname welke in februari zal worden gefinaliseerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Getraumatiseerde nazaten terug naar Suriname met schadevergoeding. Niet nazaten die willen vluchten voor de nazaten uit Su, een generale pardon aanbieden is naar mijn mening een beter idee.


  gemodereerd
 2. Laat Nederland dat ook gaan doen met Marokanen, Turken, Syriërs, Afghanen en de talloze uitgeprocedeerde asielzoekers uit Afrika? De opvanglocaties van DT&V zit bomvol met dit soort mensen.


  gemodereerd
 3. Maar hoe dan Suris terug naar SME als ze geen blauw buku meer hebben?

  Mark Rutte en CS laat die Suris met rust.

  Suriname en Nederland hebben een gezamenlijke Geschiedenis waar de Suris niet om gevraagd hebben.


  gemodereerd
 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Suriname en Nederland overleggen over terugname illegale onderdanen.

  Die Iwan Leeuwin van Radio D’Leon zal weer in zijn uitzending oproepen om hiertegen te gaan protesteren.

  Reeds (JAREN) verblijven Surinaamse onderdanen ILLEGAAL in Nederland.
  Ze verblijven niet rechtmatig in Nederland.
  Anderen zijn met een geldig TOERISTEN visum naar Nederland gekomen en vervolgens gebleven.

  Maar in Suriname verblijven reeds geruime tijd ook mensen met de Nederlandse nationaliteit ILLEGAAL in Suriname.
  Ook veel CRIMINELEN met de Nederlandse nationaliteit maken gebruik van deze gelegenheid om in Suriname onder te duiken.

  Dus nu zijn zowel Nederland als Suriname bezig te overleggen over terugname van hun illegale onderdanen.

  Ambassadeur Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van BuZa
  deed het verzoek aan de delegatie om, waar nodig, de diverse diensten stage te laten lopen bij DT&V in Nederland.

  Wel dat is helemaal niet nodig meneer Luziano Truideman.
  Om de zogenaamde luie Landsdienaren weer naar het buitenland te laten gaan voor stage.
  Ze kunnen op uw afdeling in Suriname zelfs uitleg hierover krijgen.
  En dat kan meneer Luziano Truideman zelf doen.

  Want wanneer ze zogenaamd (stage) in Nederland komen lopen, keren ze niet meer terug naar Suriname om de ILLEGALE Surinamers op te vangen en verder te begeleiden.

  En het ministerie van BuZa in Suriname, behoeft in deze geen zorgen te maken over de kosten voor de terugkeer van de ILLEGALE Surinamers.
  Want het I.O.M. kan altijd in deze worden betrokken.

  Vreemdelingen die uitgezet moeten worden uit Nederland, worden regelmatig gepresenteerd op hun Ambassade of Consulaten in Nederland voor het verkrijgen van een paspoort of laissez-passer (LP).
  En door tussenkomst van het I.O.M. wordt dat bekostigd.
  Soms krijgt de vreemdeling ook nog een kleine bijdrage van het I.O.M. om tijdelijk een korte periode in het land van herkomst te overbruggen.

  Dus nu afwachten wat die Iwan Leeuwin van Radio D’Leon en die andere lokale zender straks te vertellen hebben aan hun luisteraars.

  Want hun motto hierover is steeds: NIEMAND IS ILLEGAAL OP DEZE AARDKLOOT.


  gemodereerd
 5. Ben echt benieuwd om hoeveel personen het gaat. Nederland zit waarschijnlijk opgescheept met deze illegalen. Die zullen dus hier naartoe worden ” gedumpt”. Waar komen ze terecht?
  Wij benne benieuwd zou iemand hebben gezegd.


  gemodereerd
 6. Beter alle Surinamers terug halen zij hebben beter gestudeerd,meer kennis dan kun je eindelijk Suriname opbouwen dat is de beste ontwikkeling hulp ooit, immers Suriname is te groot voor zon kleine groep mensen om het te kunnen,ze zijn gewoon inde steek gelaten


  gemodereerd
 7. bij die illegale Surinamers in Nederland zitten ook criminelen en drugsgebruikers , laat ze in Nederland want hier in Suriname hebben we genoeg criminelen en drugsgebruikers , en die illegale Nederlanders hier moet Nederland wel terug nemen want hier in Suriname doen ze niets met die illegalen , dus die gaan in de criminaliteit


  gemodereerd
 8. Hallo @j. de vries

  Geen enkele surined gaat terug, hooguit die paarse rattenfamilie, maar aan die heb je niets, want die zijn niveau 4eklas of illegaal.

  Zijn die mensen echt in de steek gelaten, is dat een misselijke grap of zo!
  Dezelfde mensen die bewust gestemd hebben op een veelvoudige moordenaar en drugsdealer, die vind jij zielig. Das nou Karma! Op zijn Hollands; instaan voor de consequenties van eerder gemaakte keuzes.

  Zolang die bouterse niet achter slot en grendel zit, is Suriname gedoemd.

  Toedels van een toetsenbord heldin.
  Zusje van Ché.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES