Filipijnse verpleegkundigen aan de slag bij Academisch Ziekenhuis in Suriname

8
Filipijnse verpleegkundigen versterken NICU-afdeling AZP

Deze Filipijnse verpleegkundigen zijn onlangs in Suriname gearriveerd en zullen na enkele werkafspraken van start gaan met hun werkzaamheden op de afdeling Neonatal Intensive Care Unit bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid, de directie van het AZP en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP hebben op 15 juli 2022 een overleg gehad. Dit overleg had te maken met een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP. Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hebben de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen.

In de raad van ministersvergadering is op woensdag 27 juli 2022 goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit (NICU) verpleegkundigen uit de Filipijnen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft gelijk stappen ondernomen en is op zoek gegaan naar NICU/PICU -verpleegkundigen uit de Filipijnen. 

Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten.

Inmiddels zijn de verpleegkundigen er en met hun ondersteuning en interventie zal de werkdruk op deze afdeling enigszins verlicht worden. 


8 REACTIES

 1. Alweer? Een paar jaar geleden werkten al een heleboel Filipijnse verpleegkundigen in Suriname. Die vertrokken uit Suriname omdat ze geen USDs meer konden overmaken naar de Filipijnen. Laten we hopen dat dat probleem intussen is opgeheven, anders zijn ook deze verpleegkundigen binnen de kortste keren ook weer vertrokken.
  gemodereerd

 2. Suriname zal altijd onderontwikkeld blijven omdat het land gerund word door HIGH CLASS criminelen.
  gemodereerd

 3. schaam jullie regering , je moet bedelen om filipijnse verpleegkundigen te krijgen , omdat vele Surinaamse verpleegkundigen vertrokken zijn naar het buitenland omdat ze daar beter betaald worden , en vertel wat deze filipijnse verpleegkundigen per maand krijgen , en zeker worden de hotelkosten ook betaald , en krijgen de Surinaamse verpleegkundigen die gebleven zijn het zelfde salaris als die filipijnse verpleegkundigen , het Surinaams volk wil dat weten
  regering dit alle gedoe in de zorg was niet nodig geweest als u , vanaf u aantreden geïnvesteerd had in de zorg , maar nee , ze kozen ervoor om verschillende staatsbedrijven , waaronder de slm maandelijks te steunen dat die nietsnutters hun salaris ontvangen , maar niet de torenhoge schuld van de slm , maar nu er twee vliegtuigen geleased zijn betaald de regering dit ook , nou knappe koppen van de regering , nogmaals als jullie al dat geld wat jullie in de slm gepot hebben , gebruikt hadden voor de zorg , dan waren de Surinaamse verplegers niet vertrokken naar het buitenland en had je niet hoeven te bedelen voor verpleegkundigen uit waar dan ook
  gemodereerd

 4. Falend beleid, mismanagement en totaal geen lange termijn visie, maakt en niks geinvesteerd word in eigen volk en er steeds weer een beroep moet worden gedaan op mensen in het buitenland. De 3 punten aan het begin van de zin geven aan waarom mensen wegtrekken.
  Hier in Nederland zitten heel veel NedSuries in de zorg (ook accute) maar er wordt geen beleid gemaakt om die aan te trekken. Ze willen liever het geld van de diaspora gemeenschap en niet de kennis.
  gemodereerd

 5. boesskowtoe , wat denk jij dat die wie in Nederland in de zorg werken , terug gaan naar Suriname , nou neen hoor , vele familieleden en kennissen zijn weggegaan hier , ook al tijdens bouterse en ook laatst nog , en ze zeggen dat ze niet terug willen , het bevalt hen daar goed
  gemodereerd

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  @Henkes en @WAT.
  Ik denk niet dat deze Filipijnse Verpleegkundigen lang in Suriname zullen verblijven.
  Binnen de kortste keren worden ze zonder problemen in Nederland aangenomen.
  Recent was een ziekenhuis uit Heerlen (Limburg) in het nieuws.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.