zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPrinses Beatrix vandaag 85 jaar

Prinses Beatrix vandaag 85 jaar

-

Does Travel - naar Suriname

Prinses Beatrix viert vandaag haar 85ste jaardag. Zij was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 Koningin der Nederlanden. Zij is het oudste kind uit het huwelijk van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld.

Beatrix is ​​de oudste dochter van koningin Juliana en haar man, prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Sinds 2002 is ze weduwe van prins Claus der Nederlanden. Na de toetreding van haar moeder in 1948 werd ze vermoedelijke erfgenaam.

Beatrix ging tijdens de Tweede Wereldoorlog naar een openbare basisschool in Canada en voltooide vervolgens haar basis- en middelbare school in Nederland in de naoorlogse periode. In 1961 behaalde zij haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden. In 1966 trouwde Beatrix met Claus von Amsberg, een Duitse diplomaat, met wie ze drie kinderen kreeg.

Toen haar moeder op 30 april 1980 aftrad, volgde Beatrix haar op als koningin. Tijdens het bewind van Beatrix kregen de Caribische bezittingen van het land een nieuwe vorm met de afscheiding van Aruba en werd het in 1986 het eigen constituerende land binnen het koninkrijk. Dit werd gevolgd door de ontbinding van de Nederlandse Antillen in 2010, waardoor de nieuwe speciale gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba ontstonden en de twee nieuwe samenstellende landen Curaçao en Sint Maarten.

Beatrix is nooit koningin geweest van Suriname omdat het land reeds in 1975 onafhankelijk was geworden. Als prinses bracht ze wel verschillende bezoeken aan Suriname.

Op Koninginnedag, 30 april 2013, deed Beatrix afstand van de troon ten gunste van haar oudste zoon, Willem-Alexander. Ten tijde van haar troonsafstand op 75-jarige leeftijd was Beatrix de oudste regerende monarch in de geschiedenis van het land.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Dank u wel voor uw maatschappelijke steun, u bent fantastisch en ik ben erg blij met onze vriendschap.

  Vandaag viert u het leven, vier de dagen, vier de kleine, grote dingen en
  vier dat u hier mag zijn.
  Ik wens u alle goeds toe.


  gemodereerd
 2. Was Suriname nog maar een deel van Nederland dan zou het land nu tot bloei zijn gekomen. na de onafhankelijkheid is het niemand gelukt om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Integendeel, het land maakt een vrije val van een ontwikkelingsland richting onderontwikkeling land. De intelligentsia zit niet hier maar in het buitenland.


  gemodereerd
 3. Zij behaalde in 1961 haar rechtenstudie aan de universiteit van Leiden. Je moet net zoveel waarde hechten aan haar bul als aan de bachelor bul behaald door de koning van Marowijne; welke examinator zal het aandurven deze twee celebrities te laten bakken voor een tentamen?


  gemodereerd
 4. Princes Beatrix

  Gefeliciteerd met uw 85 ste verjaardag

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Een Goede Gezondheid Toegewenst En Een Heel Lang Leven Toegewenst

  Proost met een Oranjebitter En Een Oranje Tompouce

  Ik ben republikein


  gemodereerd
 5. Haar vader heeft her en der wel meer dochters verwekt. Gelukkig dat men niet van al die dochters de verjaardagen moet vieren.
  Die vader had een onderbroekprobleem. Geen enkele merk kon zijn beest in bedwang houden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES