dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Suriname start met landelijke virtuele voorgeleiding

OM Suriname start met landelijke virtuele voorgeleiding

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) is op 30 januari gestart met het virtueel voorgeleiden van verdachten. Voorheen werden verdachten fysiek verhoord door de officier van justitie op het Parket van de procureur-generaal (pg). Alleen verdachten in Nickerie en Coronie werden tot nu toe virtueel (via een videoverbinding) verhoord. 

Waarnemend pg Garcia Paragsingh had in december reeds laten weten dat het Surinaamse OM de virtuele verhoren landelijk zou invoeren. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar zijn alle voorzieningen getroffen om verdachten voor te geleiden via een videoverbinding. Vandaag zijn de eerste verdachten reeds virtueel verhoord.  

De virtuele voorgeleiding bespaart de staat de hoge kosten voor het vervoeren van verdachten. Daarnaast is voor deze methode gekozen omdat de Parketwacht niet beschikt over voldoende voertuigen. In de coronaperiode zijn verdachten telefonisch voorgeleid, maar de pg geeft de voorkeur aan videobellen omdat de officier van justitie dan ook de verdachte kan zien.

De virtuele kamers zijn landelijk op diverse politiestations ingericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Hij is ook een duivel. Nu had ze haar kindjes. Kloot moordenaar.
    Lafaard is hij.
    Ik hoop dt hij hartstikke gek wordt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES