vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGuyanezen ter dood veroordeeld voor dodelijke piratenaanval voor kust Suriname

Guyanezen ter dood veroordeeld voor dodelijke piratenaanval voor kust Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Guyanese zakenman Nakool Manohar, bekend als ‘Fyah’ en zijn medeverdachte, Premnauth Persaud, bekend als ‘Sinbad’, zijn ter dood veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dodelijke piratenaanval op vissers voor de kust van Suriname in 2018.

De aanval op 20 vissers, die zich in vier vissersboten bevonden op 48 km van de Surinaamse kust, werd door de toenmalige president David Granger beschreven als een “bloedbad” en een grote tegenslag voor het terugdringen van piraterij die al lang wijdverbreid is in de wateren van beide landen .

Van de 20 aangevallen vissers zijn er nog steeds een aantal vermist en als dood beschouwd. Vijf mannen overleefden de brute aanval.

Guyanese en Surinaamse autoriteiten zijn ervan overtuigd dat de aanval een wraakactie was nadat de broer van Manohar, Somnauth Manohar, in Suriname was neergeschoten.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

16 REACTIES
  1. Kijkt dit is een goede voorbeeld voor de Su regering, maar nee
    ze zijn te slap voor om dat te doen! Een beruchte moordenaar loopt al jaren vrij en blij rond, en ze kunnen hem nog geen
    eens veroordelen! Wat een slappe hap allemaal, en ze strijken
    maandelijks een hoop geld als salaris.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  2. Hebben ze nog de doodstraf in Guyana?? Vandaar dat die criminelen naar Su uitwijken. Dan wilt deze regering een brug??


    gemodereerd
  3. als Suriname ook de doodstraf zal invoeren , dan worden eindelijk de massamoordenaar en zijn moordenaars vrienden opgeruimd


    gemodereerd
  4. In Guyana weten ze tenminste WÉL wat er met MASSAMOORDENAARS moet gebeuren.

    Zero tolerance en meteen afmaken.

    In Suriname worden dit soort meedogenloze monsters, beloond met het presidentschap.


    gemodereerd
  5. Ik durf te wedden dat er over tien jaar een wereld van economisch verschil zal zijn tussen Guyana en Su. Mede door de strafwetten en economische hervormingen. Suriname en zijn volk hebben zichzelf duurzaam verziekt.


    gemodereerd
  6. Suriname neem een voorbeeld aan Guyana …stel de doodstraf ook in want het wordt nu te gortig hier. Die lage straffen vam ons zijn een lachertje voor criminelen


    gemodereerd
  7. @ Debby

    Met of zonder brug, als ze willen komen ze naar Su!
    Het is jammer dat de doodstraf in Su is afgeschaft, anders
    zijn al je vrienden inclusief je afgod nu wijlen! ”Dus wees blij”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  8. De doodstraf maakt van daders die nog niet gepakt zijn maar wel weten wat hun boven het hoofd hangt als ze gepakt worden nog grotere monsters omdat ze niks te verliezen hebben. In Guyana wordt dus blijkbaar nog de doodstraf gevonnist en kijk wat voor misdaden deze twee op hun geweten hebben. In dit geval was de doodstraf voor hun dus duidelijk niet afschrikwekkend genoeg om af te zien van het plegen van de genoemde misdaden. Conclusie, in landen waar de doodstraf nog gehanteerd wordt is de ernst van de misdaden er niet minder door geworden. Er zijn wel voorbeelden waar de doodstraf effectiever lijkt maar dat zijn meest culturen waar mensen nog streng naar religieuze en culturele normen leven en waar tijdens de oproep tot het gebed iedereen met bidden bezig is en ook werkelijk niemand het in zijn hoofd haalt om uitgestalde koopwaar die dan gewoon onbeheerd wordt achter gelaten ook maar aan te raken. Minder vrijheden en als gevolg minder misdaad lijkt haast een interessante afweging te worden.


    gemodereerd
  9. Derby,

    Kijk maar naar de gevangenissen in Suriname, jouw soort heeft daar een woning gekregen van de woningbouwvereniging wi eigi sani.


    gemodereerd
  10. Neen, jullie moeten het plaatsen van de brug niet bekritiseren, máár juist toejuichen.
    Zo kunnen criminelen, sneller worden opgespoord, en terug worden gestuurd.
    Zie maar naar grenzen van de VS, daar wordt alles wat in en uitgaat gecontroleerd, en met succes hóór. Ook voor de forenzen zal dit een aanmoediging zijn.
    Dus het plaatsen van een brug heeft veel meer voordelen dan nadelen. Wel moet de controle up to date zijn.


    gemodereerd
  11. Wat zou het mooi zijn ook in Suriname de doodstraf in te voeren. Roven en moorden zou zeker met 90% afnemen.De stad zou verlost worden van de marrons.


    gemodereerd
  12. Inderdaad, slappe hap in Suriname. Een voor moord veroordeelde die stelt “hoofdpijn” te hebben om de situatie in het land. De veroordeelde neemt niets en niemand serieus en de vraag is waarom. Wellicht dat de leiding van het land dit kan verklaren. Ze hebben immers in 2020 langdurig vergaderd met de veroordeelde en deze laatste bracht dit samenzijn naar buiten. Tot heden weet niemand waar het allemaal over ging. Maybe heeft veroordeelde betere kaarten dan de rest, wat niet ondenkbaar is. We gaan het beleven.


    gemodereerd
  13. Wat zou het mooi zijn ook in Suriname de doodstraf in te voeren. Roven en moorden zou zeker met 90% afnemen.


    gemodereerd
  14. Als Suriname de doodstraf had dan zouden veel criminele families ophouden te bestaan. Indien er voor corruptie ook de doodstraf zou zijn dan was zeker 30% (of meer) van de bevolking op de brandstapel…


    gemodereerd
  15. De doodstraf gaat nooit komen in Suriname. Daarvoor is men veels te corrupt. Al die drugsbaronnen komen anders zonder inkomsten en handlangers te zitten…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES