zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWapens bij leerlingen op scholen in Suriname in beslag genomen

Wapens bij leerlingen op scholen in Suriname in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

De politie is afgelopen week op twee scholen in Suriname gestuit op gaspistolen die leerlingen bij zich hadden.

De buurtmanagers (BM’s) van Uitvlugt, de Majoors van politie R. Nibte en R. Tevreden, werden op woensdag 25 januari door de schoolleiding van de Surinaamse Technische School (STS II) in kennis gesteld dat een leerling zich vreemd gedroeg op school. Bedoelde leerling werd voor een gesprek naar het kantoor geroepen en weigerde dat de docent een kijkje nam in zijn schooltas.

Om erger te voorkomen werden de BM’s ingeschakeld, die een gesprek met de desbetreffende leerling heeft gevoerd. Hierna overhandigde deze scholier een scherp voorwerp aan de BM’s. Daarnaast werd er door de schoolleiding een gasbuks afgestaan aan de BM’s. Dit wapen had de schoolleiding gekregen van een ouder van een ander leerling. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze leerling het wapen van een vriend had gekregen. Hij bracht het mee naar huis en bij sociale controle van de moeder ontdekte zij het wapen bij haar kroost.

Zowel het scherp voorwerp als de gasbuks zijn hangende het onderzoek door de BM’S in beslag genomen meldt het Korps Politie Suriname.

Na verkregen informatie dat een leerling een gaspistool naar school moest hebben gebracht, deed de schoolleiding van de Sarasvatischool op vrijdag 27 januari een tassen controle in alle schoollokalen. Tijdens deze controle stuitte zij op een gaspistool, welke de 15-jarige leerling B.S. bij zich had. Naar zeggen van B.S. behoort de gaspistool aan zijn broer, die meermalen zijn schooltas had geleend en deze waarschijnlijk in zijn schooltas is vergeten.

De buurtmanager van het ressort De Nieuwe Grond, de Agent van politie 1e klasse Rafaëlla Wouter deed de school aan voor verder onderzoek. De broer werd aangezegd zich op voornoemde school aan te melden. Hierna werden de minderjarige B.S. en zijn broer B.A. (22) overgebracht naar het politie bureau De Nieuwe Grond.

Er werden door de buurtmanager Wouter afzonderlijke gesprekken gevoerd met zowel de ouders als de broers. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn de broers heengezonden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. ja hoor weer heengezonden , verdomd dit zijn al criminelen , als je met een wapen rondloopt of in je schooltas hebt dan moet je deze gasten direct opsluiten voor jaren , beter is verdelgen die hap , deze jeugd zal Suriname niet vooruit helpen , en reken erop dat het buitenland dit ook leest en straks een negatief reisadvies geven voor Suriname


  gemodereerd
 2. Ze zijn aan het oefenen voor later, als ze van school zijn.
  Want dan hoeven ze niet te gaan werken, later als ze van
  school zijn. Hun stelling is: ”Werken is voor de dommen”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Vechtpartijen zoals die zich nu voordoen zijn geen unicum. In de jaren ’60 hadden we ze ook. Toen waren het leerlingen van de paulusschool en de hendrikschool. Echter kwamen er geen wapens aan te pas. De blote vuist was voldoende.


  gemodereerd
 4. In een land als Suriname waar de verloedering in de maatschappij zwaar heeft toegeslagen, kun je dit wel verwachten. Komt nog bij, als ouders geen goed voorbeeld zijn voor hun kinderen, valt de appel nooit ver van de stam.
  Mede door de fors toegenomen criminaliteit, zakt Suriname steeds verder weg als corrupt en onveilig land. Als een ex-moordenaar president en een ex bankrover-en drugsdealer vice-president kan worden, moet je geen wonderen verwachten van het land.
  Voor mensen zoals mij die integriteit hoog in het vaandel hebben staan, heeft Suriname het helemaal afgedaan. Er zijn mooiere en veiligere landen op de wereld die je als toerist veel meer te bieden hebben dan poor-poor sranang!


  gemodereerd
 5. De politiek duikelt over elkaar heen met vingerwijzen. Het is alweer de schuld vd overheid hé etnel. Logisch dat je kind is ontspoord.

  Ouders zijn wettelijk verantwoordelijk voor hun kroost. Het kan die mensen geen zak schelen, de overheid moet het maar oplossen.
  Hebben de ouders wel enig contact of communicatie met hun kids en eten/dineren ze wel samen.
  Het argument v éénoudergezin mag in de prullenbak, er zijn genoeg die het wel redden.

  Waar blijven de taakstraffen á la bureau Halt!
  Laat ze maar in de weekenden werken in bejaardentehuizen en kindertehuizen of pcs, zonder Tik tok. Ze worden direct nuchter.

  En belfromoe suri heeft altijd gangs gehad en iedereen heeft een bijnaam. Dus klets niet met je; vroegâh was het anders.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES