zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresidentieel team heeft constructief onderhoud met Centrale Bank van Suriname

Presidentieel team heeft constructief onderhoud met Centrale Bank van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Eind 2022 is een presidentieel team ingesteld om het succes van de Open Markt Operaties (OMO) – de beleggingen die bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvonden – onder de loep te nemen en waar nodig advies te geven. Het team bestaande uit minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, CBvS-regeringscommissaris Jim Bousaid en voormalig CBvS-governor Glenn Gersie, heeft op vrijdag 27 januari gesprekken gevoerd met de moederbank. Dit gebeurde in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Bousaid spreekt van constructieve discussies.

Tijdens de bijeenkomst heeft het presidentieel team wat aandachtspunten gepresenteerd aan de CBvS gevolgd door een discussieronde. Eerder in het jaar heeft het team een presentatie gehouden voor de president en diens adviseurs. “We hebben een hele constructieve discussie gehad. De doelstelling is om de OMO’s beter en effectiever te laten werken,” zegt de regeringscommissaris.

OMO’s kunnen, mits goed uitgevoerd, eraan bijdragen om de wisselkoers en het prijspeil te stabiliseren. Vandaar dat steeds nagegaan moet worden hoe OMO’s effectiever te laten werken.

OMO’s moeten volgens Bousaid het juiste stimulans en signalen geven aan de samenleving, zodat er een gewenst gedrag komt van economische subjecten zoals individuen, consumenten en bedrijven. Dit moet ertoe leiden dat er een economisch proces van stabiliteit ontstaat. Het presidentieel team zet als belangrijk instrument in op stabilisatie van de Surinaamse economie en het monetair beleid.

Een belangrijk aspect betreft de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor herziening van het herstelprogramma. Bousaid: “IMF is ook bereid met ons te kijken en na te denken over de aanpassing van het monetair beleid.” Het uiteindelijke doel is volgens de functionaris “een stabiele economie met een stabiele wisselkoers, stabiel prijspeil waardoor het proces van verarming vanwege prijsstijgingen stopt”.

De regeringscommissaris meent dat verhoging van het overheidsinkomen middels de belasting toegevoegde waarde (btw) ook hieraan zal bijdragen. Bousaid is echter van mening dat dit alleen kan als er sprake is van een ‘same level playingfield’. “Er moet geen sprake zijn van concurrentievervalsing.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. weer zo’n onzin , en moet je die roemer eens zien , hij is daar gezet door bouterse , ten koste van die van trik , deze roemer behartigd alleen de belangen van bouterse en niet van het volk , en deze regering keurt het goed
  dan die bousaid met zijn stelling , een sterke economie een stabiele wisselkoers , stabiel prijspeil waardoor het proces van verarming vanwege prijsstijgingen stopt ,
  bousaid het kwaad is al geschied hoor , zijn jullie die knappe koppen van Suriname , pas als jullie de prijzen van producten en levensmiddelen terug brengen met 200% en de btw verwijderen


  gemodereerd
 2. Zelden zoveel gebakken opelkaar gezien. Met constructief zaniken met elkaar wordt de meute alleen nog meer belazerd. Het team Chan is zwak. Daar wringt de schoen. De bron van alle ellende. Fam & friends.


  gemodereerd
 3. Een hoop bejaarden, met onder andere Jim Boussad bijelkaar voor poppenkast. Over de stabilisatie van de wisselkoers hoor je niets. Over stimulerende maatregelen voor verhoging van de productiecapaciteit en export hoor je niets. Alleen maar maatregelen om de arme bevolking nog meer uit te knijpen. Schaamteloos gedrag.


  gemodereerd
 4. Grote bende boeven. Boussaid, roemer en heel coalitie zijn boeven. De vloek zal zwaar zij die over deze mensen komt.


  gemodereerd
 5. Sjonge, ik zie een heleboel mogelijkheden om de koers van de SRD van Suriname te stabiliseren, maar ik laat de OMO eerst zijn werk kalm, rustig en bedaard uitvoeren. Voordat ik hier verder op inga stel ik natuurlijk 2 eisen, te weten:
  1. Statistische informate om de juiste maatregelen te kunnen treffen en
  2. Ik wil geen gratis adviezen geven. Reden:iedereen vangt geld en er gebeurt niks.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES