zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNickerie krijgt moderne visaanlandingsplaats

Nickerie krijgt moderne visaanlandingsplaats

-

Does Travel - naar Suriname

Het district Nickerie zal over een moderne visaanlandingsplaats beschikken. Deze faciliteit zal worden opgezet in Nieuw Nickerie, aan de Van Idsingastraat. Hiertoe is op 28 januari een naambord door president Chandrikapersad Santokhi onthuld op locatie.

Voorzitter Abbas van het visserscollectief in Nickerie is ervan overtuigd dat deze faciliteit een enorme boost zal geven aan de economische ontwikkeling in het district. Hij zegt dat er per vangst met een SK-boot ongeveer 500 kilogram vis kan worden binnengebracht. Twee wekelijks verwacht hij 30 van zulke boten die de vissershaven zullen aandoen om hun vis te verwerken.

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat 80 procent van Suriname’s visvangst wordt geëxporteerd, “maar export is niet meer zo makkelijk. Er komen steeds meer internationale regels waaraan voldaan moet worden, om te mogen exporteren,” aldus de minister. Hij doelt daarmee op onder andere eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne, gedegen management van visserij gronden en gedegen faciliteiten. Hier in Nickerie voldoen wij aan geen van de eisen. Het op te zetten visaanlandingsplaats, zal ook beschikken over faciliteiten voor verwerking, opslag en koeling van vis.

President Santokhi zegt dat het strategisch plan dat ruim twee jaar geleden geïnitieerd is, steeds meer gestalte begint te krijgen. Ook aan de afspraken die lopen die tussen Suriname, Guyana en Brazilië wordt geleidelijk aan inhoud gegeven. Het staatshoofd noemt in een adem; rechtstreekse vluchten vanuit Roraima naar Nickerie, projecten voor het produceren van maïs en soya, het aanleggen van een highway waarbij Brazilië zal inkomen en de brug over de Corantijnrivier waarvoor Suriname en Guyana zullen opdraaien.

Het staatshoofd heeft verder aangegeven uit te kijken welke acties er ondernomen worden vanuit de ondernemers om lokale productie te bevorderen. “Als wij ons in Suriname meer gaan richten op visverwerking zullen wij meer verdienen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Hopelijk zetten ze ook bodyscanners en scanmateriaal voor het moordend, rovend en smokkelend Guyanees geboefte…


    gemodereerd
  2. mensen die minister van landbouw en veeteelt zal straks wel weer in de fout gaan en er zal geen vis of visproduct geëxporteerd naar amerika of europa , want ze kennen deze falende minister al 30 maanden


    gemodereerd
  3. Over mileu klimaat eisen niets gelezen tegenwoordig alles klimaat neutraal in europa. High way naar brazilie? De klimaat activisten zullen verzuipen als rioolratten in zee en oceaan gebeurt nu al in europa!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES