dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan slaat raam kathedraal stuk om te bidden

Man slaat raam kathedraal stuk om te bidden

-

Does Travel - naar Suriname

Een man heeft deze week een raam van de Sint Petrus en Pauluskathedraal aan de Henck Arronstraat kapotgeslagen, om zich toegang naar binnen te verschaffen om te bidden.

De gelovige verklaarde dat hij overging tot de daad, omdat hij een roeping kreeg om te gaan bidden en de kathedraal op dat moment gesloten was, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

Een bewaker hoorde geluiden en stelde een onderzoek in. Hij trof de man aan en droeg hem over aan de ingeschakelde politie. De wetsdienaren brachten de verdachte over naar het bureau.

Volgens de krant bleef de man volhouden dat hij van huis is gegaan om te bidden in de kathedraal. De kerkgemeenschap nam het standpunt in hem niet strafrechtelijk te laten vervolgen, omdat hij behoefte had om te bidden.

De politie heeft de man heengezonden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Hopelijk wilde hij echt gaan bidden en hebben we hier niet te.maken.met een potentiele kerkdief.


  gemodereerd
 2. Duidelijk iemand die geen aanhanger is van de Kromanti.Dora zpou zeggen m …. geboefte.


  gemodereerd
 3. Volgende keer krijgt hij een roeping om in kluis van de Surinaamse Bank, naast de kathedraal gelegen, offergaven te gaan halen.


  gemodereerd
 4. Ik geloof hier niks van. Sinds wanneer heb je een kerk nodig als je behoefte hebt om te bidden. Klinklare onzin.


  gemodereerd
 5. @Wilco…de kerk wil geen aangifte doen en heeft de politie dus geen gronden die man langer vast te houden. Helaas staat dat in de wet…


  gemodereerd
 6. Vroeger waren gebedshuizen en ziekenhuizen altijd open . Tegenwoordig zijn kerken alleen volgens openingsuren te betreden en ziekenhuizen bieden pas hulp na het betalen van een drempelbedrag een soort toegangskaartje tot de behandeling.
  Ik vraag mij af of deze gelovige misschien in gewetensnood verkeerde. Hopelijk verbeeld hij zich in de toekomst niet dat hij een Apostel is.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES