Man steelt speaker box uit bettingshop: familie betaalt 8.000 SRD vergoeding

5
Politiebureau in Suriname
Archieffoto: Politiebureau in Suriname

De 27-jarige Shawn S., die verdacht werd samen met een andere op maandag 16 januari een speaker box van een bettingshop in Suriname te hebben weggenomen, is na vergoeding van de geleden schade heengezonden.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte op maandag 16 januari samen met een vriend naar de shop ging. Ter plaatse hield een van hen de vrouw achter de kassa aan de praat, terwijl de andere de speaker box ontkoppelde en vervolgens meenam.

De speaker box was dicht bij de ingang geplaatst. Achteraf ontdekte de vrouw de diefstal. Op woensdag 25 januari deed Shawn de shop wederom aan. Hij werd door de vrouw positief herkend, waarna ze haar man meteen op de hoogte bracht hiervan.

De eigenaar kwam intussen ter plaatse en confronteerde hem met de diefstal. De verdachte gaf op zijn beurt te kennen dat hij een andere speaker box voor hem zou brengen. De eigenaar schakelde de politie in, die ter plaatse ging voor onderzoek.

Op het politiebureau werd de zaak afgehandeld, nadat de familie van de verdachte de schade van 8.000 SRD aan de benadeelde heeft betaald. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Shawn heengezonden.


5 REACTIES

 1. het zijn juist deze akties van families die de dieven doen denken dat het OKE is om te stelen want de familie haalt ze toch uit die shit. Stop ermee om dieven te beschermen….want straks stelen ze ook fam jou als familie…te je kweki worong ai tron aboma.
  maar kan die wet ook niet veranderd worden dat je gestraft wordt voor het gepleegde feit!want als je steelt en betaald de schade of levert de gestilen spullen weer in, wordt je vrij gelaten!! WTF is dat??? DE KROMME WET KWEEKT ZELF KWEEKT DEZE LUMMELS
  gemodereerd

 2. Wat een totale achterlijkheid van het Surinaams Openbaar ministerie.

  Die gasten van het OM zijn aartsluie kloothommels.

  Hoezo heenzenden?

  Dat die idiote familieleden SRD8000 hebben betaald om de zaak af te handelen, is toch te gek voor woorden!

  Deze smerige dief moet gestraft worden.

  Maar ja, wat jan je verwachten…
  De ergste moordenaar en drugscrimineel van Suriname loopt vrij rond!
  De ergste dief allertijden Boefdraaf loopt vrij rond!
  De bankovervaller en drugsdealer en gouddief van Suriname loopt vrij rond!

  Failed state, deze uitspraak is achteraf gezien toch niet zo heel raar geweest.
  gemodereerd

 3. verdomd die gasten hebben gestolen , en of de schade betaald wordt , blijven ze evengoed criminelen opsluiten die hap , en iemand zei hier al, politie en OM ophouden met dat gedoe van heenzenden , de politie en het OM zijn gewoon een stelletje nietsnutters , deze nietsnutters direct opstaande voet ontslaan
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.