dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameDelegatie uit Estland brengt bezoek aan CBB Suriname

Delegatie uit Estland brengt bezoek aan CBB Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een delegatie bestaande uit leden van de e-Governance Academy of Estonia (eGA) heeft zich op 26 januari georiënteerd op de verschillende afdelingen van het hoofdkantoor van het Surinaamse Centraal Bureau Burgerzaken (CBB). Het doel van dit bezoek is om e-Government (e-Gov) te ondersteunen bij de digitalisering van de registratieprocessen.

Om vernieuwing binnen e-Government te brengen is er reeds geruime tijd eensamenwerking met eGA Estland. Prewien Ramadhin, onderdirecteur van e-Gov zegt dat e-Government, de eGA door tussenkomst van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft kunnen benaderen. “Estland is een rolmodel voor alle landen qua digitalisering. Bevolkingsadministratie is hierbij prioriteit,” zegt de onderdirecteur.

Volgens Ramadhin is het de bedoeling dat de deskundigen van Estland aan de hand van hun observatie van de processen op het CBB-hoofdkantoor een roadmap ontwikkelen om aan te geven wat anders kan en welke stappen genomen moeten worden voor verdere digitalisering. “Ik zeg expliciet verdere digitalisering, want het is niet zo dat we niets hebben. Nu gaan we kijken hoe andere landen het hebben gedaan en waar wij kunnen aanpassen,” aldus de e-Gov onderdirecteur.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie zegt dat de grootste uitdaging van het digitaliseren ligt bij de grote hoeveelheid van manuele bestanden. Daarentegen zegt Enel Pungas, Expert of Population Issues van e-Governance Academy dat de wil tot verbetering van de dienstverlening zichtbaar is. “Er zijn veel stukken die van papier moeten worden overgezet. Ook de verbetering van de software datasystemen. Maar de wil is er en dat is het belangrijkste,” aldus Pungas.

Er zal besproken worden op welk vlak er aanpassingen gemaakt moeten worden om de processen te verbeteren. De komende maanden zal e-Government nog virtueel discussiëren. Volgens het IDB-contract moet het rapport van eGA binnen 6 maanden worden geleverd.

Volgens onderdirecteur Ramadhin zal Suriname aan de hand hiervan aangeven wat het volgend traject wordt. “We moeten samen met de IDB nagaan welke financiën beschikbaar zijn. Een ding is wel zeker. De IDB is gecommitteerd om dit project uit te voeren,” meldt Ramadhin.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. En deze regering doet niks toch ? Deze regering brengt ontwikkeling !
  Mensen die zich niet willen ontwikkelen kunnen zich beter aanmelden voor een enkeltje Afrika


  gemodereerd
 2. Zie daar, een andere van de rovers gaat geld maken. Simpele E-ID en rijbewijzen kunnen we niet maken en projekt afronden.
  Geen wonder dat een hoop oenen zeggen 40% hft geen 4 de klas en 30% geen 6 de klas afgemaakt
  Effe een paar blanken laten halen. Is er iets dat Sur kunnen of moet je blank zijn zodat ze je ophemelen??


  gemodereerd
 3. Estland is het eerste land n de wereld dat zo ver is op et gebied van e-Governance.
  Zelf vanuit ons werk zijn we bij hun gaan kijken hoe goed zij het geregeld hebben en wat we van hun kunnen leren.
  Indrukwekkend hoor hoe ver zij zijn op gebied van e-Governance


  gemodereerd
 4. Mensen, van deze mensen kunnen jullie iets leren, dus ontvang ze met open armen. Reden: de archieven van en de bevolkingsadministratie van Suriname blijkt nog steeds een gatenkaas te zijn.
  Voorbeelden: spookambtenaren (ambtenaren, die reeds lang overleden zijn en ambtenaren , die naar het buitenland zijn verhuisd, ontvangen nog steeds salaris.
  Bij verkiezingen zijn de lijsten altijd een rommeltje en zo kan ik door blijven gaan.

  Historisch: van de 35.000 kaarten van.o.a. de Javaanse immigranten zijn door slechte bewaring 5.000 kaarten totaal verpulverd en/of verloren gegaan.
  Mijn probleem? De kaarten van mijn Javaanse voorouders zaten in deze 5.000 kaarten, die verloren zijn gegaan. Ik kan dus mijn stamboom niet afronden.
  Dus leer je zaken goed organiseren en registreren.


  gemodereerd
 5. debby zwarte racist , deze dames uit Estland zijn blank en nou en lul , jou luie en stelende en moordende afgod ddb heeft nooit iets ondernomen , o ja net voor de verkiezingen heeft hij nog duizenden luie mensen bij de overheid geplaatst , voor een stem he debby , maar het is niet gelukt dat hij weer president is geworden
  en jij debby woont in Nederland met meer dan 12 miljoen blanken nou jij durft


  gemodereerd
 6. kwakoe van helena christina , heb jij gehoord vandaag op Apintie radio en televisie wat de minister van binnenlandse zaken vertelde over die gevallen , het werd hem niet in dank afgenomen , ook van de tijdelijke dna voorzitter sharman van de vhp mocht de minister niet alles zeggen , en ja nu komt het , de minister viel parmessar van de ndp aan en die werd boos en eiste van de minister dat hij met bewijzen moet komen , nadat die zijn mond dicht hield mocht de minister weer verder , en die zei dat hij wel namen kan opnoemen van spookambtenaren en overleden ambtenaren die parmessar kent , nou toen was de gast stil
  deze delegatie uit Estland had niet moeten komen , want ze zullen hier niets begrijpen wat zij uitleggen dames verloren tijd


  gemodereerd
 7. Wat: Bouterse en de NDP hebben de term uitgevonden “A-nationalisten”. Dat zijn Surinamers, die het tegengestelde doen dan Suriname opbouwen. Je begrijpt dus wat ik ga zeggen.
  “Mensen, die die geweldige actie van minister Somohardjo om spookambtenaren in kaart te brengen aanvallen en dus spookambtenaren beschermen, c.q. het bankroet van Suriname bevorderen inclusief al die figuren, die geen belasting in Suriname betalen zijn A-NATIONALISTEN. Ik hoef gelukkig geen namen te noemen want je herkent ze zo.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES