zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEZ verleent geen ontheffing meer voor auto's onder bouwjaar 2014

EZ verleent geen ontheffing meer voor auto’s onder bouwjaar 2014

-

Does Travel - naar Suriname

De afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezen Controle (IUD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname, is mede belast met de afgifte van vergunningen voor de uitvoer van waarden ingevolge de deviezen regeling na goedkeuring van de deviezencommissie.

De afdeling heeft ter verduidelijking van wet- en regelgeving met betrekking tot de invoer van auto’s, op 16 december 2022 een informatie sessie georganiseerd voor importeurs van auto’s. Tijdens de informatie sessie werd de nadruk gelegd op het strikt naleven van wet- en regelgeving. 

Zo zal het Surinaamse ministerie van EZ per 1 februari 2023 GEEN ontheffingen meer verlenen voor importen van personenauto’s ouder dan 8 jaar, dus van het bouwjaar 2014 en eronder  (2013, 2012, 2011, etc ). Dit volgens het Besluit Negatieve Lijst (S.B. 2003 no.74, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2006 no. 100).

Het Ministerie doet daarom een dringend beroep op alle auto-importeurs om hiermee rekening te houden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Waarom gaat EZ pas per 1 Februari de wet toepassen die sinds 2006 in werking is getreden?

  Zo blijven wij groepen in onze samenleving de ruimte geven om niet vlgs.wet en recht te handelen of durft onze Minister het handhaven niet toe te passen????


  gemodereerd
 2. EEN AUTO VAN BOUWJAAR 2014 IS ONBETAALBAAR MINISTER.

  AL IS DIE AUTO 100 JAAR OUD MAAR ZOLANG HIJ 100% AAN DE KEURINGSEISEN VOLDOET ZOU JE DEZE MOGEN IMPORTEREN.

  DE DOORSNEE SURINAMER KAN NAUWELIJKS EEN GOEDE NETTE AUTO VANAF BOUWJAAR 2005 KOPEN DUS ALLES 100% IN ORDE ERVAN.

  DUS DIE REGEL VANAF 2014 LIJKT MIJ OP ( DUPEREN VAN HET VOLK)

  IN EUROPA MAG JE IMPORTEREN WAT JE WIL. AL IS DIE AUTO 1000 JAAR OUD.

  KEURING IS 100% BELANGRIJK. VEILIGHEID. EN GEEN BOUWJAAR.

  DUS MINISTER KULDIPSINGH U LOOPT WAT ACHTER OP AUTOKENNIS EN TECHNIEK EN LIEFHEBBERIJ VAN OLDTIMERS. ER ZIJN OLDTIMERS VAN MILJOENEN US DOLLARS.
  DUS BOUWJAAR ZEGT NIKS. MAAR CONDITIE EN KEURING.

  MET DEZE MAATREGEL DUPEERT U DE WERKENDE KLASSE IN SURINAME


  gemodereerd
 3. WAAROM WORDT DE IMPORT VAN DUITSE AUTO,S UIT EUROPA VANAF BOUWJAAR 2000 NIET OPENGEGOOID. DIE DINGEN ZIJN MASSIEF EN VEILIG IPV DIE BOTERBLIK TOYOTAS HIER.
  GEWOON STRENGE KEURINGS CONTROLES INVOEREN. THATS ALL.
  ONDERDELEN GEGARANDEERD VAN GOEDE KWAILITEIT UIT EUROPA IPV CHINESE ROMMEL ONDERDELEN DIE 2 WEKEN MEEGAAN.


  gemodereerd
 4. Zoooo dan beginnen jullie openbaar vervoer veilig en betaalbaar te maken want hardwerkende mensen zullen geen geen auto meer kunnen kopen.


  gemodereerd
 5. lesley , het is het volk zijn eigen schuld , moet jij eens hier op de weg kijken hoeveel oude auto’s en trucks rijden die alleen maar giftige stoffen uitlaten want er zit geen uitlaat onder , dus ook veel kabaal , en de politie treed niet op , ze kennen geen onderhoud aan het voertuig en zijn niet verzekerd , en laten die oude troep nooit keuren , maar—maar—maar ze staan dagelijks bij de pomp om te tanken , dus deze gasten hebben wel geld


  gemodereerd
 6. Lesley beredeneerd het geval van de aode auto,s juist. Het id niet de bouwjaar. Het is de technische staat van de auto die bepaald. In Europa zijn de keuringen in handen van particulieren. Gecertificeerd en worden gecontroleerd. De Rdw neemt steekproeven en dat on aangekondigd. Hier neemt de keuringstation het geld en als de auto rijtechnisch in orde is. Hebben ze maling aan. Een auto moet motorisch en rijtechnisch voldoen aan de eisen en een bouwjaar is kul.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES