zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePique: 'Als Mackoe vandaag niet thuis is, komen er acties'

Pique: ‘Als Mackoe vandaag niet thuis is, komen er acties’

-

Does Travel - naar Suriname

Activist Siebrano Pique heeft gisteren in een livevideo op Facebook gezegd dat Gordon Mac-Donald, meer bekend als Mackoe, onterecht is opgesloten door de politie. Hij meent dat er momenteel geen sprake is van democratie in Suriname.

Naar zeggen van de activist heeft de samenleving te maken met een dictatoriaal bewind en nu is de maat echt vol. Pique heeft laten weten dat als Mackoe vandaag na 3 uur niet thuis is, er acties zulles komen. “Morgen, 24 januari 2023, als na 3 uur Gordon Mac-Donald niet thuis is, komen er acties”.

Mackoe werd op vrijdag 20 januari door een interventie eenheid aangehouden en wordt verdacht van overtreding van zes artikelen, die gerelateerd worden aan uitspraken die hij in 2022 gedaan zou hebben.

Volgens de Surinaamse politie zou hij de president, de vice-president, ministers, first lady, gezagdragers, VHP-toppers en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar hebben beledigd en met de dood hebben bedreigd.

Advocaat Derrick Veira heeft eerder aan de redactie van Waterkant.Net laten weten, dat de aanhouding van zijn cliënt Gordon Mac-Donald, niet op juridische basis is gestoeld.

“Het blijkt dat mijn cliënt de gedane uitspraken publiekelijk had rechtgetrokken. Hij was in september 2022 reeds hiervoor aangehouden en na verhoor door afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heengezonden. Nu wordt dezelfde opname wederom gebruikt om hem in verzekering te stellen”, merkte Veira op.

“Kennelijk is de aanhouding en inverzekeringstelling van mijn cliënt niet op juridische basis gestoeld. Waarom wordt mijn cliënt voor de tweede maal voor hetzelfde feit aangehouden, terwijl hij zich publiekelijk had gecorrigeerd? Dit is de hamvraag die het Surinaamse Openbaar Ministerie dient te beantwoorden. Elke wettelijke mogelijkheid zal worden aangewend om mijn cliënt vrij te krijgen”, aldus Veira.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Weer een paarse asshole die denkt de wet en recht beter te kennen dan justitie en politie, OM en allerlei onzin uitkraait.

  Suriname is sinds 25 Februari 1980 ba de staatsgreep zeer diep gevallen. Een gevolg hiervan is ook de domme stap van henk aron, die door eddy bruma werd beinvloed dat Suriname uiterlijk op 25 November 1975 onafhanhelijk moest zijn. wie egi sani.

  Zo erg dat het land nu net als Haiti die ook
  onafhankelijk wilde zijn van Frankrijk zich zelf vanaf toen niet kon redden.

  De Surinamers waren verrast en wist niet wat ze te horen kregen in 1973. Sindsdien vertrokken grote groepen met de Bijlmerexpress naar Nederland om voor meer zekerheid. Ook na de staatsgreep van 25 Feb 1980 en 8 Dec 1982 vertrokken de Surinamers naar Nederland en het blijft nog door gaan.

  Bij de het statuut van 1954 kon het nooit de brdoeling zijn geweest dat de onafhankelijkheid zo tot stand moest komen. Ook op de Antillen wilde politici dat, maar het Antilliaanse Volk verzette zich daar vel tegen.

  Iedere land heeft recht op zelfstandigheid, alleen zal men rekening met het volk, diverse etniciteiten, enz rekening mee moeten houden. Dat ontbrak in Suriname.

  Nederland wist waar de zeer zwakke schakels waren, had henk aron nog gewaarschuwd voor het leger, maar henk aron vond dat elke land een leger moest hebben. Nederland zou ondersteunen in het opzetten vh Surinaamse leger en zie dat daar het gevaar vandaan kwam.

  Niemand moet komen zeggen dat Nederland niets met 25 Feb 1980 te maken had. Ze wisten waar de zwakke schakels van Suriname waren.


  gemodereerd
 2. Daar is de zoveelste kakkerlak die zich zogenaamd activist noemt omdat hij zich zorgen maakt om de situatie in Suriname. Deze man, Pique, is nog dommer dan verwacht. Hij benoemt Suriname als zijnde een dictatoriaal regiem maar stelt wel de keiharde eis dat zijn maatje Macdonald, de zwarte racist en volkspopulist, vandaag voor 3 uur vrijkomt anders komen er acties. Nu moet ik erbij zeggen dat zijn acties in het verleden totaal geen resultaten leidden en dus geen indruk maakten. Maar wie gedraagt zich nu als een dictator ? Is het niet juist Pique die denkt dat hij op de stoel van de rechterlijke macht mag zitten met zijn eisen ? Juist omdat de vervolging van deze zwarte racist Macdonald aan het OM overgelaten is, moet je toch tot de conclusie komen dat er waarschijnlijk eerst een proces komt ? Deze activist is te dom om et schijten. Loop naar je moer met je eis.
  Pique een activist ?
  Mi Mars Papa !


  gemodereerd
 3. Piqué democratie en vrijheid van meningsuiting wil niet zeggen dat je maar van alles als een mager varken kan schreeuwen. Er zijn grenzen! Makkoe of macu hoe die snotaap ook mag heten is veel te ver gegaan, Zal wat moois wezen..straks ga je ook dreigen met acties als moordenaars en rovers worden aangehouden.
  Maar je kan stoppen ermee want je ziet zelf dat niemand je acties steunt. Je gaat lekker alleen daar staan op het plein want het volk is jou ook zat ahahahaha


  gemodereerd
 4. Mi edeh nanga yu yere Pique: Djie mi wan bigi brick nanga yu stoere domme taal.

  Yu na wan zogenaamde activist. Ga liever een opleiding volgen mi mang!!


  gemodereerd
 5. Dit is democratie, de rechter heeft het laatste woord.
  De democratie, laat u ook demonstreren.

  Uw gezicht spreekt boekdelen. Één prooi op uw gezicht, laat weten dat u aan het bedreigen bent en dat is geen democratie.


  gemodereerd
 6. Is goed voor hem, want hij heeft recentelijk op culturu tv weer vieze uitlatingen gedaan, dus daarom weer opgepakt. Al ben je tegen de regering, je moet je netjes blijven gedragen want zo te zien ben je opruiend bezig.


  gemodereerd
 7. Wat gebeurt er in het land ??? Dit is een zware schending van de democratie en iedereen heeft recht op vrijheid van meningsuiting .Laat Makoe vrij !!!! En dan blijkt het nog iets oud te zijn ook ,iets wat al is gerectificeerd….Kondre mang staan jullie alsjeblieft op !!! Want dit is t begin van het einde en juist iemand die voor t volk opkomt willen ze monddood maken ,laten wij nu voor hem opkomen en laten zien dat wij er klaar mee zijn 👊🏽👊🏽👊🏽👊🏽


  gemodereerd
 8. Volgens een intern persbericht (uit de wc op het achtererf) zullen de acties gevoerd worden door 5 koeien en 3 ezels, herkenbaar in het paars (of met paarse pet op)
  Instructies wat de koeien moeten loeien en de ezels moeten balken wordt op Leonsberg gegeven door bigie dong kaw, alias didibrie.


  gemodereerd
 9. Iedereen heeft het recht om op een nette manier te gaan demonstreren en te protesteren. Geen scheldwoorden etc. Er verschijnen dagelijks hele kritische opmerkingen in de media over het gevoerde beleid. Maar dan in nette termen. Mijn inziens mag dat wel. Het gaat heel slecht met de armoede bestrijding. De criminaliteit neemt toe. Wat doet de president, samen met zijn vrouw dure reisjes maken op staats kosten. Nu wil hij heel graag naar China. In dagblad Suriname is over dit voornemens dan ook fors kritiek geleverd. Ook op een nette manier. Er moet een halt toegeroepen aan de dure reizen van de president en de firstlady. We zijn snoepreisje van 1 miljoen US dollar naar Dubai niet vergeten. Geen enkele investeerder heeft zich aangemeld tot nu toe. Wanneer gaan we horen wat de verschillende commissies hebben opgevoerd. De meeste zijn in de doofpot. Denk aan gronduitgifte Sabaku project, commissie koersbeheersing etc. Het volk wordt te vaak voor de gek gehouden.

  Dus, kritiek mag van mij, maar het moet netjes blijven. Wie niet tegen kritiek kan, moet zijn kop maar in zand stoppen.


  gemodereerd
 10. Iedereen heeft het recht om op een nette manier te gaan demonstreren en te protesteren. Geen scheldwoorden etc. Er verschijnen dagelijks hele kritische opmerkingen in de media over het gevoerde beleid. Maar dan in nette termen. Mijn inziens mag dat wel. Het gaat heel slecht met de armoede bestrijding. De criminaliteit neemt toe. Wat doet de president, samen met zijn vrouw dure reisjes maken op staatskosten. Nu wil hij heel graag naar China. In dagblad Suriname is over dit voornemens dan ook fors kritiek geleverd. Ook op een nette manier. Er moet een halt toegeroepen aan de dure reizen van de president en de firstlady. We zijn snoepreisje van 1 miljoen US dollar naar Dubai niet vergeten. Geen enkele investeerder heeft zich aangemeld tot nu toe. Wanneer gaan we horen wat de verschillende commissies hebben opgeleverd . De meeste zijn in de doofpot. Denk aan gronduitgifte Sabaku project, commissie koersbeheersing etc. Het volk wordt te vaak voor de gek gehouden.

  Dus, kritiek mag van mij, maar het moet netjes blijven. Wie niet tegen kritiek kan, moet zijn kop maar in zand stoppen.


  gemodereerd
 11. Pique, pak de boot en pleur op naar Afrika en blijf daar a.u.b.

  We zullen je NIET missen!

  Dááááááág Pique.

  Tot nooit meer!


  gemodereerd
 12. Ze hebbe iets geleerd, vrijheid van meningsuiting, da denken ze dat ze kunnen zegge wat ze maar willen. Je bent er klaar mee, dat had je in 2015 al moeten doen, dan had je deze shit nu niet toch.


  gemodereerd
 13. @Passant

  Wat ben je toch een ongelofelijke domme boerelul.
  Inderdaad wat ze zeggen, 4 jaar lagere school, te dom om te poepen!

  Wil je onafhankelijkheid dan krijg je onafhankelijkheid, met een grote zak geld als gift.
  Is het geld op en het land vervuilt en vol met criminele ratten, is het opeens allemaal weer de schuld van Nederland en in het bijzonder de witman.

  Nee, Pique, het is de schuld van de domme korte termijn denkende Surinamers.
  Steek je hand in eigen boezem!

  Overigens, wanneer vertrek jij naar je vaderland?
  We zullen je NIET missen!

  Oprotten!


  gemodereerd
 14. See again….no brain……hij zou toch stoppen, mini drugsdealer?
  Heeft de paarse djamoe ede bende olv de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D GEEN betere scenario’s?
  Of is die seniele gotrofather van debieus al aan het dementeren en dit soort zielige zg democraten op de samenleving aan het loslaten?
  Eind januari is weer een dag in jouw nachtmerrie, opa D. Dan mag je weer in je pamper schijten en tralalaa brallen.


  gemodereerd
 15. iam

  Het volk vroeg niet om onafhankelijkheid. Velen zoals jouw waren ongeletterd en hadden nauwelijks te vreten en een dak boven hun hoofd.

  Ken je geschiedenis:

  aron, bruma wilde onafhankelijkheid op 25 November 1975, niet jouw vader, moeder, opa en oma, oompies, tantes, enz. Daarom vertrokken velen kort voor de onafhankelijkheid van Suriname, erna tot heden naar Ned. aron kon niet waar maken waarom hij vroeg, het land ging snel achter uit in alles en het volk merkte het, ook het leger, van daar die coup op 25 Feb 1980 en de 8 Dec 1982 moorden, Moiwana86 moorden, verval in het land, grote schulden met hoge renten bij crediteuren die niet kunnen worden afgelost, grote groepen ongeletterden als jouw en hoe de vlag van Sme er nu bij hangt.

  Probeer naar de 4e klas lagere school bevorderd te worden dan ga je geschiedenis krijgen en ga deze leren en kennen.

  Opzouten asshole.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES