OM: ‘Op haven Jamaica onderschepte cocaïne niet uit Suriname’

5

Een bericht dat vorige week door diverse binnenlandse en buitenlandse media werd verspreid over de vondst van cocaïne uit Suriname in Jamaica, blijkt niet helemaal juist te zijn. De afdeling Public Relations van het Openbaar Ministerie Suriname heeft laten weten dat de lading, groot 1.549 kilo cocaïne, niet afkomstig is uit Suriname.

Op 15 januari jongstleden verscheen in United News Suriname een artikel over de onderschepping van een lading drugs op de Kingston Wharves-haven in Jamaica (foto), op een schip dat mogelijk afkomstig was uit Suriname met China als eindbestemming. 

Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft het Surinaamse Openbaar Ministerie via het Justitieel Interventie Team (JIT) navraag gedaan bij de politie, douane en de militaire inlichtingendienst van Jamaica. Daaruit is duidelijk geworden dat de partij niet uit Suriname komt.

De Jamaicaanse autoriteiten bevestigen dat er op 14 januari jl. een partij van 1549 kilo drugs is onderschept op de haven Bustamente in Kingston. De container met de drugs bevond zich op het schip CMA CGM VERACRUZ, afkomstig uit Cartagena, Colombia. De vermoedelijke eindbestemming van het schip was Trinidad en Tobago.

Het containerschip CMA CGM VERACRUZ is te groot voor de Surinaamse wateren, meldt het JIT. Daarom kan het team met zekerheid aangeven dat het schip en de drugs niet afkomstig zijn uit Suriname.


5 REACTIES

 1. Het houdt nooit op. Die kartels vinden altijd wel een manier om te smokkelen. Die grote wereldmachten als USA kunnen wel met gemak hele landen platbombarderen en vernietigen maar die drugskartels zijn ze zogenaamd niet de baas.

  De war on drugs was vanaf het begin gewoon een lachertje.
  gemodereerd

 2. De oorzaak is dat ddb van Suribame een grote deugsland gemaakt heeft en dit is het gevolg ervan.

  Suriname komt niet meer af van dat stempel, drugsdoorvoerland.

  Als ergens in het Caribischgebied een lading drigs door douane, DEA, Marine, politie wordt aangetroffen zal men kijken naar, Columbia, maar zeker ook naar Suriname.

  Ook Surinamers zullen als ze in het Caribischgebied, USA, Canada, Nederlsnd, EU, Sri Lanka of waar ook aankomen daarop worden aangekeken.

  Het is zo en niet anders.
  gemodereerd

 3. Het JIT gaat over een nachtijs want, wie zegt dat het schip niet op de Atlantische oceaan bevoorraad is door Surinaamse vissersboten?
  Ze gaan in Su wel erg kort door de bocht!
  gemodereerd

 4. Ik ben blij als de drugs niet uit Suriname kwamen, maar niet omdat het containerschip te groot is voor de Surinaamse havens kan de lading niet uit Suriname afkomstig zijn. Het zou toch kunnen dat de lading met een vissersboot naar het grote schip gebracht is, buiten de Surinaamse havens?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.