zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse fietser dood na aanrijding met auto in Paramaribo

Nederlandse fietser dood na aanrijding met auto in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

De fietser die dinsdagochtend aan de Dr. Sophie Redmondstraat in Suriname door een vrouw in een auto werd aangereden, is de 74-jarige Nederlander Kees Koolwijk. Hij kwam ter plaatse te overlijden. De 24-jarige autobestuurster Sigourny J. werd naar politiebureau Munder overgebracht in belang van het verdere onderzoek.

Beide personen reden over bovengenoemde weg gaande richting Van Idsingastraat. Ter hoogte van de begraafplaats Marius rust wilde de fietser die voorop reed, vermoedelijk afslaan in de doorbraak richting de Maystraat. Daarbij verleende hij geen voorrang aan het rechtdoorgaand verkeer, zijn de automobiliste, met als gevolg de aanrijding.

Koolwijk werd door het voertuig dat met flinke vaart reed geschept, waarna hij hard op het wegdek kwam te vallen. Toen de ambulance ter plaatse arriveerde, constateerde het medisch personeel dat de fietser het leven reeds had gelaten. Een arts stelde de dood officieel vast, waarna het lichaam naar het mortuarium werd afgevoerd (foto).

Zowel de fiets als de auto zijn door de Surinaamse politie in beslag genomen ter herkeuring. Geen van de partijen verkeerden onder invloed van alcohol. De zaak zal overgedragen worden aan Verkeersunit Paramaribo voor verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. In de wet staat dat de bestuurder van het motorvoertuig bij een aanrijding met een fietser aansprakelijk is, tenzij hij overmacht kan bewijzen. Dit is een vorm van ‘risicoaansprakelijkheid’. Daarbij hoeft men geen schuld te hebben aan het ongeluk, maar is men wel aansprakelijk.


  gemodereerd
 2. Heel erg, triest voor woorden. Als ik naar die straat kijk, vraag ik me hoe kan je op deze smalle straat met hoge snelheid rijden?


  gemodereerd
 3. Als mevrouwtje geen max verstappertje speelde, had ze deze bejaarde man misschien aangereden, maar niet doodgereden. Nu moet ze voor de rest van haar leven, leven met een moord op haar geweten.


  gemodereerd
 4. als de fietser geen voorrang heeft verleend , dan heeft de automobiliste geen schuld toch , en wat is hard rijden met 30 km per/uur kan dat al fataal zijn


  gemodereerd
 5. 74 jaar en op de fiets. Mij bekende nog niet eens 70 maar zit in verpleeghuis wegens dementie in nl. Deze kon man geen familie of taxi vinden vreemd gebeuren . 74 jaar veels te oud om in drukke stad te fietsen . Komt ellende van.


  gemodereerd
 6. Triest!
  Alleen Nederlanders zijn zo gek om te gaan fietsen in Su.
  Surinamers weten beter (en zijn bovendien veel te lui)


  gemodereerd
 7. Deze diaspora gaat nooit voorgoed naar su. Ook daar geen auto of fiets rijden. Die gasten zijn ongemanierd en onbeschoft in het verkeer. Su is verdoemd


  gemodereerd
 8. sandra 74 jaar is nog niet oud hoor en die man fietste altijd , je moet eens uitzoeken hoeveel fietsers omkomen in Nederland in het verkeer , ze zal nooit meer een reactie geven


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES