maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieScammers bende actief op Facebook in Suriname

Scammers bende actief op Facebook in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Cybersecurity Incident Response Team (CSIRT) van het Directoraat Nationale Veiligheid heeft de afgelopen tijd een flinke toename aan cybercriminaliteit waargenomen in Suriname. In deze gaat het om hackers/scammers die actief opereren op social media waaronder Facebook.

Tegenwoordig deinsen criminelen niet terug om hun activiteiten voort te zetten via legitieme social media profielen. Daarbij gebruiken zij de accounts van mensen die jij persoonlijk kent en leiden het gesprek naar het moment waarbij ze met een SMS verificatie code je proberen te achterhalen.

Momenteel plaats een criminele bende ook advertenties op Facebook voor chat moderator’s werk of snel geld verdienen advertenties. Wees daarom alert wanneer je online een conversatie pleegt voor verdere instructies. Stop de conversatie gelijk indien er naar een SMS code wordt gevraagd en rapporteer dit gelijk via dit meldpunt.

Een verificatie code is een extra veiligheidsklep om jouw social media profiel te beschermen. De meest voorkomende is via SMS. Het is dus belangrijk dat je deze verificatie code in geen geval afstaat. Ook niet aan je partner, ouders, kinderen of collega’s, wat dan ook de redenen mocht zijn. Indien u dit toch doet is jou account direct na het afstaan van de code gehacked. Hierna worden al jouw contacten ook benaderd door de hacker.

DNV CSIRT adviseert dringend om persoonlijke verificatie codes ontvangen via SMS niet te delen met anderen. Heb je een verificatie melding ontvangen namens een ander? Of ben je huiverig over een chat gesprek waarbij men je vraagt naar je persoonlijke verificatie code? Rapporteer jouw melding

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Zeker de parasieten uit Nigeria die wereldwijd acties zijn in fraude, prostitutie en drugshandel. Om die reden heeft India een maand geleden 350 van die zwarte criminelen het land uitgezet. Zorgden voor veel overlast en hoe reageerden de Nigerianen? Juist ja men had het natuurlijk over racisme en discriminatie! Terwijl India voor hen studievisums geregeld had. In plaats van te studeren hielden ze zich bezig met fraude en drugshandel.


  gemodereerd
 2. @@@PJUL :

  Vrouwen- en kinderhandel
  Opgesloten met een cobra

  In 1982 werd het dertienjarige Nepalese meisje Tulasa Thapa uit haar ouderlijk huis in Kathmandu ontvoerd en voor vijfduizend roepees (± ƒ 300,-) verkocht aan een bordeel in Kamathipura, Bombay. Tulasa, die nog niet in de puberteit was, werd gedwongen om met minimaal drie klanten per dag seks te bedrijven. Zij werd daarna nog tweemaal doorverkocht aan bordeelhouders. Nu is Tulasa een geestelijk en lichamelijk gebroken vrouw. Haar lichaam is verwoest door syfilis, gonorroe, genitale wratten en tuberculose. Gekluisterd aan een rolstoel slijt Tulasa haar dagen in Kathmandu.
  In Aziatische landen neemt prostitutie, vrouwen- en kinderhandel steeds meer toe. Prostitutie is in deze landen geen nieuw verschijnsel, wèl heeft het zich de laatste decennia enorm vercommercialiseerd en uitgebreid. Deze situatie geldt ook in India. Duizenden vrouwen worden naar de stedelijke gebieden in India verhandeld en gedwongen onder mensonterende omstandigheden in smerige bordelen te leven en dagelijks met vele mannen seks te bedrijven. Tevens worden vele Indiase vrouwen over de landsgrenzen in de prostitutie te werk gesteld. Het gaat hierbij niet alleen om volwassen vrouwen; steeds meer jonge meisjes (en jongens) worden tot prostitutie gedwongen.
  De vraag naar zeer jonge prostituées blijft op wereldniveau stijgen en de handel op internationaal niveau neemt dan ook razendsnel toe. Het ronselen van kinderen voor prostitutie is, evenals de handel in vrouwen, een winstgevende zaak voor criminele organisaties die steeds professioneler opereren. Het vervolgen van de daders wordt daardoor steeds moeilijker. Het lijkt dan ook niet waarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd een einde komt aan de wantoestanden in de handel in vrouwen en kinderen. Er raken steeds meer landen bij betrokken en de slachtoffers worden over steeds grotere afstanden verhandeld. Veertien procent van het aantal slachtoffers dat zich tussen 1992 en 1994 in Nederland bij de Stichting Tegen Vrouwenhandel aanmeldde was afkomstig uit Azië.


  gemodereerd
 3. Zulke racistische haatberichten als va Pjul hier werken niet (meer), nu werken ze juist averechts. Want de lezers hebben t nu allang door, ze wete wel beter. Die haat die je oproept, keert dan nu tegen jezelf en eigen groep. Over ee tijdje wordt je wieswassie.
  Ik zeg dit uit liefde , want ik wil graag dat iedereen erbij moet horen, alle groepen in hun waardigheid blijven bestaan.

  Ik heb jullie al gewaarschuwd!


  gemodereerd
 4. benny ben jij een profeet of zo , of zit je gewoon te lullen , waar zijn die knappe koppen die de scammers op kunnen sporen zodat een killersteam ze ter plaatse kan doodschieten , verdomd dit soort lui die onschuldige mensen op bepaalde manieren geld aftroffelen en ook bedreigen moeten verdelgd worden , benny ben jij een scammer of beet genomen door een scammer
  en wie hebt jij dan gewaarschuwd zwarte piet of zo , deze aardige zwarte man is door zijn eigen zwarte volk verbannen , wie is er dan een racist


  gemodereerd
 5. wilco , dit soort onmenselijke praktijken waar vooral jonge meisjes slachtoffer van worden , is het gevolg dat er een grote kloof is tussen arm en rijk , de arme bevolking wordt aan hun lot overgelaten en de rijken maken misbruik van de armen , daar in india hebt je heel veel kinderarbeid , ja gedwongen door de rijken moeten jonge kinderen zwaar en vies werk verrichten zonder dat ze ook maar 1 cent krijgen , echt het land india is al een grootmacht wat ze bereikt hebben door het arme volk als slaaf te laten werken , echt foei , en dan gaat onze president santokhi daar op bezoek , ja naar de rijke indiers , hij zal wel niet in de arme buitenwijken zijn geweest , en toen hij terug was in Suriname vertelde hij de mooiste verhalen over india , het liefst bezoekt hij schurken staten , binnenkort zeker naar china , en dan cuba en dan venezuela , en rusland zal ook wel in zijn buitenlandse reisjes staan


  gemodereerd
 6. Er zijn veel scam callcenters in India waar ze dagelijks duizenden Europeanen en Amerikanen terroriseren met hun oplichtingspraktijken. India is koploper met ICT en programmeurs in de wereld. Daar komen ook de meeste scammers vandaan. Zij beheersen het Engels een stuk beter dan de Chinezen en Russen…


  gemodereerd
 7. Wat Wat wat ben jij toch een internet troll alleen online heb jij een groot mond maar in de echte wereld maar een bobo. Nu weet iedereen hier dat jij DDB haat, waarom doe je dan niet iets met die man zodat wij van hem af zijn. YOU BE THE JUDGE,JURY AND EXECUTIONER OF THAT POOR MAN YOU SO DEARLY LOVE DDB.


  gemodereerd
 8. Benny 24 januari 2023 Bij 01:09
  Zulke racistische haatberichten als va Pjul hier werken niet (meer), nu werken ze juist averechts. Want de lezers hebben t nu allang door, ze wete wel beter. Die haat die je oproept, keert dan nu tegen jezelf en eigen groep. Over ee tijdje wordt je wieswassie.
  Ik zeg dit uit liefde , want ik wil graag dat iedereen erbij moet horen, alle groepen in hun waardigheid blijven bestaan.

  Ik heb jullie al gewaarschuwd!

  Dag Benny boy. Er is niks racistisch aan mijn posting anders was dit door de Moderator wel tegengehouden. Lees goed wat ik schrijf maar dit doe jij dus niet. Jij reageert gelijk emotioneel en brengt mijn posting direct in relatie met racisme (was jij ook zo geschrokken toen in september 2021 de president door Afro gediscrimineerd werd of hield jij je mond dicht?). Ik heb in mijn posting nadrukkelijk over de Nigeriaanse criminelen geschreven die met een studievisum actief in fraude, prostitutie en drugshandel zijn. Er zijn ook Nigeriaanse studenten die daar geen misbruik van maken en die zich wel inzetten om zich te ontwikkelen. Als er iemand racistisch bezig is dan is het wel de Nigeriaanse media zelf.

  Ik waarschuw jou ook om in het vervolg niet als een dronkeman te reageren.

  @ WAT: dank voor jouw aanvullingen en zo is het maar net.


  gemodereerd
 9. PJUL
  23 januari 2023 Bij 19:22

  Zeker de parasieten uit Nigeria die wereldwijd acties zijn in fraude, prostitutie en drugshandel. Om die reden heeft India een maand geleden 350 van die zwarte criminelen het land uitgezet.
  ……..
  ……………..
  ______________________

  ‘zwarte criminelen’ zegt Pjul en dat is uiterlijk, wat t tot ee racistisch bericht maakt.

  Ik heb jullie al gewaarschuwd: blijf er nu ver van af, anders gaan jullie straks wieswassie worden.


  gemodereerd
 10. broertje , jij bent zeker paars , en weet jij waarom veel mensen een hekel aan bouterse hebben , deze duivel heeft hen kapot gemaakt , denk aan de nabestaanden van de doden die vielen tijdens de coup , en wat dacht jij dat vele slachtoffers van de decembermoorden onze vrienden waren , maar lul broertje , wij nemen het recht niet in eigen hand om deze duivel te berechten , maar we willen hem zien lijden als hij de bak in gaat , en dat moment komt straks , en daarna gaan we rusten of we gaan de pijp uit (leeftijd he broertje lul)


  gemodereerd
 11. wie is WAT broertje , lul geef je prijs zodat mensen hier zien dat je een scammer bent , en jij kunt geen broertje zijn van WAT , want WAT heeft geen broertje , weet jij wat hangen is , nou scam dan


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES