maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat: 'Aanhouding Mackoe kennelijk niet gestoeld op juridische basis'

Advocaat: ‘Aanhouding Mackoe kennelijk niet gestoeld op juridische basis’

-

Does Travel - naar Suriname

Advocaat Derrick Veira is de mening toegedaan dat de aanhouding van zijn cliënt Gordon Mac-Donald, meer bekend als ‘Mackoe’, niet op juridische basis is gestoeld.

Mackoe werd op vrijdag 20 januari door een interventie eenheid aangehouden en wordt verdacht van overtreding van zes artikelen, die gerelateerd worden aan uitspraken die hij in 2022 gedaan zou hebben.

Volgens de Surinaamse politie zou hij de president, de vice-president, ministers, first lady, gezagdragers, VHP-toppers, en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar hebben beledigd en met de dood hebben bedreigd.

“Het blijkt dat mijn cliënt de gedane uitspraken publiekelijk had rechtgetrokken. Hij was in september 2022 reeds hiervoor aangehouden en na verhoor door afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heengezonden. Nu wordt dezelfde opname wederom gebruikt om hem in verzekering te stellen”, merkte Veira op.

“Kennelijk is de aanhouding en inverzekeringstelling van mijn cliënt niet op juridische basis gestoeld. Waarom wordt mijn cliënt voor de tweede maal voor hetzelfde feit aangehouden, terwijl hij zich publiekelijk had gecorrigeerd? Dit is de hamvraag die het Surinaamse Openbaar Ministerie dient te beantwoorden. Elke wettelijke mogelijkheid zal worden aangewend om mijn cliënt vrij te krijgen”, aldus Veira.

UPDATE: De advocaat van de scheldende Mackoe heeft laten weten dat hij in september 2022 reeds voor zijn uitspraken was aangehouden en na verhoor door de politie was heengezonden. “Het blijkt dat mijn cliënt de gedane uitspraken publiekelijk al had rechtgetrokken. Nu wordt dezelfde opname wederom gebruikt om hem in verzekering te stellen”, aldus zijn advocaat Derrick Veira tegen de redactie van Waterkant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Het OM maakt te vaak en teveel fouten. Dat komt doordat zij teveel door de politiek beïnvloed worden.


  gemodereerd
 2. Lekker laten wegrotten deze zwarte werkloze luie racist met inferieure menselijke eigenschappen. Je soortgenoot uitmaken voor aap wat ben je dan zelf ?
  Een vrouw uitmaken voor motjo betekent dat je alle vrouwen, dus ook jouw moeder, vrouw en dochters, voor motjo uitmaakt. Zo een laaghartig persoon ben je.


  gemodereerd
 3. Ai lul toemsi. lik bouta go olo day & night.

  sluit hem op of gooi m voor die tijgers naakt in dierentuin met handen in de boeien.

  Dit soort mensen hitsen rassenhaat op. De na kaa foe doe heer dey.

  al is de film van 100 jaar terug. is niet erg. in zijn kop spookt hetzelfde verhaal in 2023


  gemodereerd
 4. Laat hij een paar maanden brommen, dan zingt hij een toontje lager. Hahaha, die ezel denkt dat ndp nog aan de macht zal komen. Vergeet dat maar. Scheld maar jou kameraden achter de tralies.


  gemodereerd
 5. Nou Meneer viera dat kan toch kloppen. je wordt weggestuurd omdat de wet dit stelt/
  Maar dfat wil niet zeggen dat het over en uit is. OOK al heb je je verontschuldiging, die je overigens NIET hebt aangeboden, alsnog aanbied. OOk niet als je je uitspraal intrekt.
  Van een beetje advocaat mag je toch wel verwachten dat hij dit weet.
  Hij is heengezonden en wordt nu, laat ok maar dat is SU, alsnog opgepakt en veroordeeld.
  et zal lekker zijn. Je gedraagt je als een baviaan, ook al ben je er 1 en zegt later ik trek me woorden in.
  Neks drvan. Zal je leren joe saka saka dagoe.

  Jullie zullen zeggen dat ik discrimineer, maar als deze jongen een beurs hadden gekregen was hij nu doctor, nu is hij alleen maar bonoemang toch meneer Sam Pie


  gemodereerd
 6. Wat is hier van waar? Is die video die viraal ging een oude video of van vrij recent?

  Waarom zegt de advocaat dat de aanhouding niet gestoeld is op juridische basis?

  Ik kan mij niet voorstellen dat het OM is overgegaan tot aanhouding op basis van een oude case? (2x aanhouding voor hetzelfde feit)

  Het is voor mij heel verwarrend.


  gemodereerd
 7. Makoe moet leren zijn snater te houden. Kritiek mag maar die het ip een normale manier. Deze asociale varken migen ze wat mij betreft lekker laten brommen. Hij heeft zn publiekelijk uitspraken al rechtgetrokken maat hij heeft er niet uit geleerd want hij regeert nog steeds ale een mager varken….


  gemodereerd
 8. Advocaat Derrick Veira kan beter zijn mond houden want dit soort uitspraken slaan nergens op, zijn ongepast en doen zijn client geen goed!
  Hij is aangehouden en heen gezonden. Dat wil niet zeggen dat hij niet vervolgd zou worden maar alleen dat voorarrest niet nodig werd geacht.
  Hem zijn 6 gronden ten laste gelegd en alles wat hij vervolgens gezegd heeft is daarbij ondergeschikt. Gedane zaken nemen geen keer, en zeker doodsbedreigingen worden serieus genomen.
  Kortom weer een advocaat die denkt het publiek te bespelen maar vergeet dat de rechter daar geen boodschap aan heeft. Paars gedrag van advocaat Derrick Veira!


  gemodereerd
 9. De advocaat moet nogmaals luisteren.. die lullo heeft het duidelijk over het bezoek v d pres aan India( dat is niet in sept geweest!!!)
  Ik denk dat er een voorbeeld gesteld moet worden.. fors eisen ( zo mogelijk maximaal 5 jrn, zodat zijn soort(club)genoten dit gedrag achterwege laten.


  gemodereerd
 10. inderdaad Bhaiwa , die advocaat veira wil niet luisteren naar de jongsleden uitspraak van deze paarse mongool mac–koe , maar advocaat veira straks gaat jou vriend de koe voor jaren in het gevang , jij zal toch zijn celgenoot willen zijn , lekker knus toch samen op een baalstro


  gemodereerd
 11. Het hele probleem is dit: deze ”Mac Koe” houdt niet van Hindoestanen. Want bij een blaka President, ongeacht van
  welke politieke kleur, zou hij zijn smoel dichthouden!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Ik zal met een voorbeeld aanhalen wanneer het Openbaar Ministerie een verdachte van een eerdere zaak opnieuw mag aanhouden.

  Er is een moord gepleegd en de verdachte wordt heengezonden wegens Onvoldoende Bewijs.

  Na verloop van tijd komt het OM met Nieuwe Bewijzen in de richting van dezelfde verdachte die eerder is heengezonden.

  Natuurlijk zal deze verdachte opnieuw worden aangehouden omdat er nieuwe feiten/bewijzen kunnen worden ingebracht.


  gemodereerd
 13. Gooi de deze lelijke paarse drollenkop over het hek bij Bouterse!

  Laat Bouterse maar voor hem zorgen.


  gemodereerd
 14. Het land zit vol met dit soort (paarse) dombo’s die niet verder zijn gekomen dan de lagere school.Deze types horen helemaal geen zendtijd te krijgen, want de boodschap die ze brengen is beneden alle peil. Deze soort voegt niks toe, heeft totaal geen waarde voor mens noch maatschappij. De tak soso ka! Niemand zit op die onzin die ze uitkraaien te wachten (behalve Debby natuurlijk)
  Eigenlijk zouden ze allemaal (inclusief Debby) gedeporteerd moeten worden naar een eiland in de Atlantische oceaan (voor mij part een zandbank) die elke keer bij vloed 20 m onder water komt te staan. Op de Noordpool mag ook, maar dan zonder jas 🙂
  Een Hindoestaan behaald op z’n 95e nog z’n doctoraal maar een Blakaman blijft z ’n leven lang een dong kaw (uitzonderingen nagelaten natuurlijk)


  gemodereerd
 15. 95% van de financiële middelen van de fascistische Beweging en zijn despotische leider werd door Hindoestaanse ondernemers geschonken. Met de honderden miljoenen kon de fascistische leider pronkren want uit zijn zak kwam geen stuiver. Dit gezwel met de naam MacDonald haat Hindoestanen maar zijn soort is nog steeds afhankelijk van de Hindoestaan. Laat het gezwel maar zien dan hij hart voor Suriname heeft. Grote bek heeft een ieder maar draag ook bij de opbouw van dit land.


  gemodereerd
 16. @henry,

  Lees het vorige bericht.
  -voice-over 18 jan 23
  -aangifte 18 jan 23
  -opgepakt 20 jan 23

  Die advocaat spoort niet.
  “ hij laat weten”,🤭😂, aan wie? (zie update).
  Dit gedrag valt ook onder beïnvloeden en opruien van de publieke opinie via soc media.

  Het is aan te bevelen om de suri advocaten regelmatig te laten screenen door de orde va. Voldoen ze niet; royeren.


  gemodereerd
 17. @Esmerald

  Als ik jou goed begrijp is de Voice Over op 18 januari 2023 en de aangifte op 18 januari 2023 en opgepakt op 20 januari 2023

  Bedoel je dat die Voice Over een nieuw strafbaar feit is die is gepleegd door Makoe?

  Als jouw bewering klopt dan is Makoe terecht opgepakt en snap ik de opmerking van de advocaat helemaal niet!!


  gemodereerd
 18. @henry, stukje tekst uit eerder bericht;

  “Volgens KPS wordt hij ervan verdacht op woensdag 18 januari in een voice bericht dat via social media viraal ging,.. etc”

  “Eén der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop en op 20 januari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de boeien geslagen.”

  Het bericht v KPS staat ook hierboven.
  Lees maar hoeveel hij mensen hij heeft bedreigd.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES