dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlander (70) maakt 450 keer euro's over voor Surinaamse oplichtster (52)

Nederlander (70) maakt 450 keer euro’s over voor Surinaamse oplichtster (52)

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft een 52-jarige Surinaamse vrouw aangehouden die een inmiddels 70-jarige Nederlandse man voor grote bedragen in euro’s zou hebben opgelicht. De 70-jarige aangever N.J. is onlangs speciaal naar Suriname afgereisd om aangifte ter zake oplichting en verduistering te doen tegen de vrouw A.M.

In 2017 leerde de Nederlandse aangever de Surinaamse vrouw kennen. Er ontstond een intieme band tussen hen. Gaandeweg lukte het de vrouw om grote geldbedragen van de man af te troggelen. Ze gebruikte daarbij een heleboel verzinsels om de man ertoe over te halen het geld naar haar te sturen.

Zo beweerde ze dat haar dochter een spoed-operatie moest ondergaan en dat ze drie keer losgeld moest betalen, omdat ze drie keer gegijzeld zou zijn. Ook hield ze de Nederlandse man voor dat hij drie percelen kon kopen voor een redelijke prijs.

De aangever heeft in totaal 450 keer geldbedragen overgemaakt aan de verdachte, voor een bedrag van totaal 50.000 euro.

Milton Bisschop, woordvoerder van de Surinaamse politie deelt mee, dat uit het voorlopig onderzoek is gebleken, dat A.M. zich ook voordeed als advocaat. Zij is eerder in aanraking met justitie gekomen en wel in een moordzaak en zat daarvoor negen jaren in de bak.

Aangezien er maar geen schot kwam in de zaak reisde de beetgenomen man af naar Suriname. Hij overlegde alle bonnen van zijn overmakingen aan de recherche van Paramaribo als bewijs (foto onder).

De recherche heeft de vrouw vervolgens op donderdag 19 januari opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is zij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Ze heeft een volmondige bekentenis afgelegd, maar de politie heeft geen geld bij haar aangetroffen.

De aangever vertrekt binnenkort terug naar zijn geboorteland, aldus de woordvoerder.

De man liet de politie honderden afschriften van overmakingen zien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Wat een oen. Vaak denken Nederlanders van zichzelf dat ze slim en nuchter zijn, maar deze bakra bewijst dat er ook behoorlijk domme explaren daar voorkomen.


  gemodereerd
 2. De man is een koe.
  Want je kan me 1 keer geld vragen maar 450 keer ….neeeeeee dan mi don moro kai


  gemodereerd
 3. Indien mogelijk geld terug laten betalen, en alsnog ophangen.
  Deze loeder hoort niet te leven, 9 jaar gevangenis straf had niet geholpen. ”Ze is een beroeps crimineel, en oplichtster”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Pijnlijk leermoment voor deze man.
  Als je dat volk écht leert kennen, weet je dat ze onbetrouwbare leugenaars en oplichters zijn.

  Dat wás zo, dat is zo en dat altijd zo blijven.
  Het is een ziekelijke mentaliteitkwestie.


  gemodereerd
 5. Deze bakra heeft de titel Ezel van de Eeuw verdiend; een huis tuin en keuken ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Een paarse Ocer ezel stoot zich minstens viermaal aan dezelfde steen. Deze oude, krasse bakra ezel stootte zich echter 450 keer aan dezelfde ’tompu a graman mofodoro’.


  gemodereerd
 6. Je stuurde uit vrije wil het geld.
  Je dacht een mooie vrouw aan de haak geslagen te hebben. Ik weet niet of de politie er iets tegen kan doen. De vrouw is vast moe van hem en hij wilt wraak nemen. Politie hft genoeg te doen in Su


  gemodereerd
 7. wat een domme Nederlander , op afstand geld overmaken naar iemand van wie je dacht dat zij van jou hield , maar ze heeft jou geflest , domoor , en nu wil je je geld terug , nou je kunt ernaar fluiten , en jij hebt aangifte gedaan tegen deze criminele vrouw en als jij terug gaat naar Nederland zal het proces hier in de doofpot belanden
  wat jij moet doen is als jij terug bent in Nederland , naar rutte gaan en zeggen , geef die surinamers die zeggen dat ze nazaten zijn van wie??? , , , geen excuus en zeker geen euro’s , het zijn allemaal boeven


  gemodereerd
 8. Domme bakra opa. Hollandse spreekwoord luidt. Liefde maakt blind, maar ook Gek wist ik nog niet. Waar had hij in nl zoveel geld verstopt, vreemd dat belastingdienst in nl niets heeft geroken. Deze madam uit suriname en moordenares zou deze krassi opa ook killie killie doen op den duur, maar opa had engeltje op zijn kop.


  gemodereerd
 9. Daarom, vertrouw nooit een Surinamer met geld…
  Het is en zijn veelal smeerlappen die alles doen om aan geld te komen.

  Ze pappen doelbewust aan met bejaarden… alles voor de money.

  Deze smerige stoephoer krijgt nog wel eens een lesje.
  Die gaat niet lekker slapen de aankomende tijd.

  Opsluiten en sleutel weggooien.
  En even haar woning met de grond gelijk maken.


  gemodereerd
 10. Jammer hoor. Waarom denken die witte mannen, dat ze god zijn door met geld te strooien naar zwarte vrouwen. A kisi joe mooi!!!
  En idd, vertrouw nooit iemand op afstand. Mensen zijn vreselijk, als het woord “geld” valt. En hier was geen sprake van liefde, maar ezeltje donki. Deze vrouw ontloopt haar strafoe, want het geld is al bij de betreffende corrupte agent!


  gemodereerd
 11. Als families elkaar voor het leven bedonderen, vindt je het dan vreemd dat een verliefde zeer naïeve opa valt voor oplichterspraktijken…

  Geld kent geen vrienden en ook geen liefde.


  gemodereerd
 12. @Henkes……..Ik ben ook een bakra , en wat jij zegt klopt helemaal. Ook onder de bakra’s komen veel ezels voor. Over wel of niet slimmer doe ik geen uitspraak , omdat ik dat niet weet.


  gemodereerd
 13. Het is een Surinamer en geen bakra.
  Dat maakt het verhaal nog mooier.
  Wellicht black magic/vodoo want zou anders niet weten hoe je anders zo gek en naïef bent. Maar wel triest dat je op je oude dag zo voor de gek wordt gehouden en misbruik wordt gemaakt van je goedheid.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES