zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMogelijk strafrechtelijk onderzoek naar vechtpartij bij school

Mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar vechtpartij bij school

-

Does Travel - naar Suriname

Buurtmanagers Reginald Nibte en Rudi Tevreden van het Korps Politie Suriname hebben donderdagmiddag ingespeeld op een geplande vechtpartij tussen scholieren van de H.G. Sylvesterschool en vermoedelijk overige scholen in de directe omgeving.

Na bekomen informatie hebben de buurtmanagers door tactisch handelen erger kunnen voorkomen en een geplande vechtpartijen tussen scholen kunnen verijdelen.

Beelden van de vechtpartij gingen kort daarna viraal. Bij het bestuderen van de beelden door de Surinaamse politie zijn tal van strafbare gedragingen waargenomen zoals openlijke geweldpleging, zware mishandeling of poging daartoe, mishandeling, bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht en belaging.

Volgens Milton Bisschop woordvoerder van de Surinaamse politie maken ouders en docenten zich zorgen over het onacceptabel gedrag van de jeugd. Pesten, beledigen en elkaar uitdagen voor gevecht na schooltijden is uit den boze. De woordvoerder doet daarom een beroep op de ouders om met hun kinderen te praten.

“Laat niets aan een toeval over. Ook de scholieren die bezig zijn met de vechtpartijen en pesterij zullen worden aangepakt. De politie zal zeker inspelen op de ontoelaatbare en/of strafbare gedragingen van jongeren”, aldus de politie.

De woordvoerder zegt verder dat het niet uitgesloten is dat er een strafrechtelijk onderzoek komt. Volgens hem kan de politie ambtshalve optreden. “Deze strafbare feiten zijn vrij ernstig en staat er inverzekeringstelling op. Er wordt wederom een oproep gedaan aan de studenten om zich voorbeeldig te gedragen. Stoerdoenerij kan maken dat u in de gevangenis beland. U bent gewaarschuwd”, zegt de woordvoerder.

Inmiddels heeft de Landelijke coördinator Buurtmanagment inspecteur Kia zijn medewerkers in stelling gebracht. De zaak wordt scherp in de gaten gehouden. Bisschop geeft verder aan dat de leerkrachten in contact moeten treden met de afdeling Jeugdzaken voor voorlichting op de scholen. Dat is de taak van Jeugdzaken om het preventief beleid verder te continueren, aldus de woordvoerder.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. “Stoerdoenerij kan maken dat u in de gevangenis beland.” stoerdoenerij kan ook maken dat je dood gestoken of geschoten wordt. Die knaap van de hoge straat wilde ook stoer doen door inspec uit te dagen en van achteren vast te pakken….peh a deh now….6 ft. Law law fasie a jeugd e soekoe den dedeh!! ipv jullie concentreren op je toekomst. Nu vechten jullie maar je weet nooit als je in de toekomst juist die persoon die je nu aan het pesten bent, nodig zal hebben. Denken jullie na.
  Ik denk idd dat dit soort gedrag hard gestraft moet worden door strafrechtelijke vervolging….en smijt ze in santo boma…niet bij Opa Doelie want daar is volgens mij hotel voor ze


  gemodereerd
 2. Op staande voet afschrijven, laat ze hun uitdagingen voor vechtkunsten maar ergens anders gaan doen.


  gemodereerd
 3. Op staande voet afschrijven. Laat ze hun gevechtsuitdagingen maar ergens anders gaan doen.


  gemodereerd
 4. Denkt de politie dat ze indruk maken op de jongeren??
  Er moet een instutuut komen waar je deze heethoofdige jongeren houdt en ze leert zich te gedragen en ze krijgen daar onderwijs
  Hangt van je gedrag af of je na 2 jaar weer nr huis mag. Geen gevangenis.


  gemodereerd
 5. Kijk goed naar de foto’s en vraag je dan nu af waarom een bepaalde etnische groep altijd bij vechtpartijen in betrokken. Waarom binnen deze etnische groep de normen en waarden zoek zijn. Dit is geen racisme maar een feitelijke constatering. Zie de vele foto’s van gearresteerden op deze site. Wie ze je dan?


  gemodereerd
 6. Ze hebben de vechtpartij kunnen voorkomen en verijdelen en toch lees ik: “beelden van de vechtpartij gingen kort daarna viraal”
  ?????????????


  gemodereerd
 7. En waar zijn de leerkrachten? Als eersten vertrokken naar huis? Of lekker zitten kletsen met collega’s en doen alsof zij niet weten/horen wat er gaande is. Wordt bij de ouderochtend/avond alleen de cijfers besproken of ook het gedrag van het kind? Vroeger stond n leerkracht bij de poort om toe te zien dat de leerlingen veilig de straat overstaken of werden opgehaald door de ouders. Nu zullen de scholen, met de toenemende criminaliteit, ook onder de jongeren, een beveiligingsambtenaar moeten overwegen en die desnoods steekproefsgewijs, de tassen etc. vd kinderen controleren. Tel de kosten hiervoor op in het inschrijfgeld. We leven nu eenmaal in een andere tijd. Opvoeding begint thuis, maar sommige ouders moeten nog zelf worden opgevoed.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES