maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoor rukwinden getroffen Santo Boma ontvangt veel steun samenleving

Door rukwinden getroffen Santo Boma ontvangt veel steun samenleving

-

Does Travel - naar Suriname

De strafinrichting Santo Boma die op 4 januari door hevige rukwinden werd getroffen, heeft naast hulp van de overheid en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) ook veel steun van de samenleving ontvangen.

De rukwinden hebben enorme schade aangericht. Zo werden daken van verschillende secties weggerukt en liepen apparaten waterschade op. Met behulp van gedetineerden werden er tijdelijke herstelwerkzaamheden gepleegd. Tegelijk vonden ook de opruimingswerkzaamheden plaats. Joyce Pané-Alfaisi, waarnemend hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) is ingenomen met de steun.

Het korpshoofd geeft aan dat Santo Boma zelfvoorzienend is. Het Huis van Bewaring voorziet in zijn eigen onderhoud door de verkoop van zelfgebakken brood. Daarnaast verbouwen de gedetineerden groenten voor eigen gebruik en verkoop. Verder doen zij aan pluimvee en vervaardigen zij hun eigen uniformen. Dit gebeurt wel op kleine schaal, waardoor de middelen om zelf in de kosten voor onderhoud van de gebouwen te voorzien, niet toereikend zijn. Inmiddels heeft de inrichting ook veel steun ontvangen vanuit de samenleving, waardoor de kamers kunnen worden gerenoveerd. Het waarnemend korpshoofd is de gemeenschap zeer dankbaar. Hoewel zij niet blij is met de schade die is aangericht, meent zij dat deze situatie er wel voor heeft gezorgd dat er aandacht is voor de strafinrichtingen.

Na het gebeuren op 4 januari hebben verschillende overheidsinstanties zich ter plekke georiënteerd. Het NCCR is meteen ingekomen, terwijl de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) de stroom- en watertoevoer hebben hersteld. In opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben aannemers samen met de gedetineerden de opruimings- en herstelwerkzaamheden opgepakt.

Het korpshoofd zegt dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Wel moesten bewoners van twee paviljoenen geëvacueerd worden naar andere secties, die nu helemaal vol zitten. Het KPA-hoofd praat ook van achterstallig onderhoud van de gebouwen, waardoor de schade enorm was. “De inrichting is al 60 jaar oud en aan groot onderhoud toe, maar de middelen hiertoe zijn beperkt,” aldus Alfaisi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. natuurlijk wil de samenleving nu steunen want het moet weer in goede staat zijn als 31 januari ddb de nieuwe bewoner wordt , en dat deze gast goed opgeborgen wordt


  gemodereerd
 2. In Nederland is er een extra beveiligde gevangenis in Vugt, het is voor de heel zware of zwaarste criminelen die in Nederland zijn veroordeeld door de rechter en in worden opgesloten.

  Ook in Suriname zijn er heel zware of zwaarste criminelen die in de gevangenis van Santo Boma. ( SB) zijn opgesloten en dit jaar zullen worden opgesloten. De beruchtste hiervan is ddb.

  De regering moet er alles aan doen dat er ook in SB een speciale goed beveiligde gevangenis net als in Vugt in Nederland is waar deze gevaarlijke en zwaarste criminelen die nu in Surinsme ziin en sommigen, oa ddb nog vrij rondlopen voor de rest van hun leven zullen gaan of moeten door brengen.

  Men moet de (zware) criminaliteit niet onderschatten in Suriname. Er zijn militaire wapens en munitie bij deze zware jongens en er werd zelf in gehandeld met de FARC in Columbia ( drugs geruild voor militaire wapens en munitie). Ook werd enkele weken geleden gedomstreerd door twee criminelen met helmen op een bromfiets dat ze militaire projectielen gooiden op het gerechtsgebouw aan de Wulfingstraat in Paramaribo.

  Gelet op de projectielen, gestolen militaire wapens bij in het huis van de kleinzoon van ddb en deze nog bij de zware criminelen zijn, in het verleden militaire wapens uit de wapenmagaziin vh leger gestolen werden en geruild werden voor drugs, er binnenkort weer een rechtszaak tegen ddb en dalton, neven daltons is, moet alles gedaan worden om deze zware criminelen voorgoed uit te schakelen. Men moet die maatregelen treffen due nodig zijn en twee of drie schaakzetten vooruit te denken.

  Damegambiet mag geen kans krijgen om chaos te veroorzaken.

  Justitie en Politie, rechterlijke macht, minister van Justitie & Politie, regering maar ook de overheid, samenleving doen jullie er alles aan om
  SB in goede staat te hebben. Een extra beveiligde afdeling voor de zware criminelen is echt nodig.

  Een kleine siebie boesie moet er toch voor zorgen dat als het dak weg waait ze nog goed opgesloten zijn in de extra beveiligde gevangenis in SB. Regering en samenleving, ondernemingen maken jullie hier extra valuta/ gelden voor vrij.

  Gaan jullie aan de slag om alle gevangenissen, cq de zwaarste in SB goed op te sluiten en dat met een siebie boesie ze nog nagel vast in SB gevangen zijn.

  SB moet (inter)nationaal bekend worden dat daar geen enkele poging of omstandigheid, tijd en moment er eern uitbraak kan plaats vinden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES