vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCamerabeelden bevestigen verklaring inspecteur dat hij werd vastgegrepen

Camerabeelden bevestigen verklaring inspecteur dat hij werd vastgegrepen

-

Does Travel - naar Suriname

De man die in de nacht van dinsdag op woensdag 18 januari door een politie-inspecteur werd doodgeschoten aan de Eugène Albert Gesselstraat in Suriname, is een ex-militair genaamd Mijnals meer bekend als ‘Lanti’.

Mijnals werd in 2019 door de Krijgsraad bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens bezit van hennep en cocaïne. Tijdens onderzoek op zijn levenloos lichaam afgelopen nacht, trof de politie een hoeveelheid sukru en hasj verborgen in zijn onderbroek aan.

Volgens enkele mannen ter plaatse was hij aan het hosselen. Eerder op de avond had de Surinaamse politie een groep mannen van de hoek verwijderd waar ‘Lanti’ ook bij was. Hij keerde terug met voor hem het noodlottig gevolg. Wat er is gebeurd, is op camerabeelden te zien die rondgaan op social media.

Op de beelden is te zien dat de politie-inspecteur uit zijn auto stapt, nadat iemand zijn portier open deed zoals hij eerder verklaarde tegenover Waterkant.Net. De politieman en Mijnals, die aan de kant van het portier stond, raakten daarna in een woordenwisseling. Toen de inspecteur al pratend met Mijnals terug liep naar de auto en weer plaats wilde nemen achter het stuur om zijn weg te vervolgen, werd hij ineens van achteren vastgegrepen door Mijnals (foto).

Waarom Mijnals dat deed en wat hij van plan was, is niet duidelijk. Wellicht probeerde hij het wapen van de politieman te pakken. De inspecteur probeerde zich los te maken en zijn vuurwapen te pakken. Op de beelden is te zien dat Mijnals hem dan wegduwt en wegrent en de agent in een draai een schot lost op Mijnals die meteen neervalt.

De politie-inspecteur werd naar het bureau meegenomen maar is na verhoor heengezonden. Zijn vuistvuurwapen en voertuig zijn hangende het onderzoek wel in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Mijnals is afgestaan aan de nabestaanden voor de uitvaart.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Goedzo politie inspec, je hebt goed gehandeld. Want die komt niet meer terug, opgeruimt staat netjes. Er moet meer van van dit soort handelingen worden gepleegd door de politie. Proficiat!!!


  gemodereerd
 2. beelden maken niet alles duidelijk , maar wat je wel ziet is dat op een gegeven moment mijnals weg rent en gelijk schiet die inspecteur hem in zijn rug , doet denken toen bouterse na dat 15 eerlijke burgers in december 1982 dood geschoten zijn , hij in een verklaring daarna zei ze vluchten
  en de inspecteur werd heengezonden , deze inspecteur zal wel een vriend van bouterse zijn , echt dit is moord toch , mensen zo iemand moet toch in het gevang , dit is toch ook geen noodweer , die politie die hem na het verhoor heenzonden moeten ook opgepakt worden , zullen allemaal wel rotte appels zijn , en amoksi we zijn benieuwd na uw verhaal


  gemodereerd
 3. De aanrander die probeert te vluchten terwijl hij geen gevaar meer vormde voor de politieagent wordt in de rug doodgeschoten.

  De politieman wordt heengezonden door de OvJ of HoVJ nadat hij is verhoord. Op grond van welke uitsluitingsgrond is deze politieagent heengezonden??

  Het leven van de politieagent was duidelijk niet meer in gevaar ben ik van mening. (Noodweer)

  Ik heb een bloedhekel aan rovers maar om iemand die geen gevaar meer vormt in de rug dood te schieten, notabene door een politieagent, doet mij denken aan: Licence to Kill!!


  gemodereerd
 4. Ik heb op een eerder bericht gereageerd…maar bij deze trek ik mijn woorden terug. Volgende keer zal ik wachten met reageren totdat alle feiten bekend zijn.
  Ik denk dat zijn vrienden die geïnterviewd zijn die vond, na het zien van de beelden, nu ook achter hun hoofd krabben. Hun mati geeft zijn dood aan zichzelf te danken.


  gemodereerd
 5. Van mij mag deze Inspecteur een lintje krijgen en een bevordering tot schiet instructeur.


  gemodereerd
 6. Is dit in zijn werktijd gebeurt van de politie, mocht hij gericht schieten of schiet je een direct doodt die geen wapen heeft of probeer je de dader te raken aan zijn benen? Zo een actie moet de politie nemen als een tegenpartij ook een wapen bezit en op moordenaars en rovers. Mogen politie, beveiligers en douaniers hun dienst wapen meenemen naar huis? Hebben de agenten van Su geen traser? Is de politie inspecteur door zijn collega’s niet schuldig gevonden dat hij heen is gestuurd?


  gemodereerd
 7. Ik zou als Nederland een schadevergoeding gaat geven voor getraumatiseerde nazaten van ex-slaven. Heel veel investeren in psychiaters, psychiatrische en psychopathische inrichtingen. Het is echt nodig. Het geld gaat hoogstwaarschijnlijk komen en kan goed besteed worden.

  Er lopen meer gekke getraumatiseerde nazaten buiten rond dan dat ze binnen zitten. Ze hebben hulp nodig, de hulpbehoevende gevaarlijke individuen horen voorgoed opgesloten te zitten in een inrichting.

  Nu de voorzieningen er niet zijn zie je de gevolgen. Ik vind ik het jammer dat hij is doodgeschoten, maar hij heeft het zelf gezocht. Een ellende minder in SU. Als hij in een inrichting zou zitten leefde hij nog.


  gemodereerd
 8. Camerabeelden in deze zeggen niet alles en…kunnen / zouden ook in nadeel vd inspecteur kunnen werken. De vraag hier is nl is er sprake van noodweer (Noodweer is het plegen van een strafbaar feit om jezelf of een ander te beschermen tegen een onmiddellijke bedreiging. De verdediging mag niet verder gaan dan noodzakelijk is) of noodweerexces (Als iemand de grens overschrijdt van de noodzakelijke verdediging (noodweer), bijvoorbeeld omdat hij in paniek raakt, kan sprake zijn van noodweerexces. De dader is dan niet strafbaar) Wat je hier ziet is dat de gedode verdachte op een gegeven moment zich uit de voeten maakt (om wat voor reden dan ook) en er dus GEEN onmiddellijke dreiging / levensgevaar meer is voor de inspecteur maw het is nu eventueel aan de rechter om te bepalen als er sprake is geweest van noodweer of noodweerexces.. de tijd zal het leren maw de inspecteur “zit nog niet aan de goede kant van de lijn” .


  gemodereerd
 9. Deze rover zou de volgende dag weer vrij worden gelaten, en ellende te brengen voor onze maatschappij. Morgen vermoord hij een ander, nu kan het dank zij deze agent niet meer.
  Gezonde jongemannen ga een eerlijke baan zoeken, heeft minder risico’s.


  gemodereerd
 10. Prima een minder. Wa t dezelfde tuig komen je beroven en mishandelen of misschien zelf vermoorden.


  gemodereerd
 11. Volgens mij wilde Lanti iets heel anders doen als je kijkt hoe hij hem vasthoud 😁😁😁
  Meneer was kras


  gemodereerd
 12. Nowonder zag ik de Surinaamse vlag helemaal down down.Jullie denken als koeien .Jullie houden van moordenaars.Jullie denken dat jullie zo gevaarlyk zyn.Oenoe didibri. ERG HOOR .AIBAJA


  gemodereerd
 13. in een beschaafd land, ik laat achterwege of suriname zich als een beschaafd land beschouwt, kun je volksgericht recht niet goedkeuren. iedereen, iedere misdadiger en iedere rechtschapen persoon heeft rechten en plichten.
  ik zie geen noodzaak om iemand, die wegrent, en zo te zien ongewapend is, in zijn rug te schieten.
  en dat helpt ook niet om misdadigers op te ruimen, en worden iedere dag misdadigers gemaakt, omdat er zoveel kinderen zijn die niet eten, die zullen ondanks dat wel groot worden en zij zullen ook de misdaad ingaat. het beste wat je in dit geval zou kunnen doen is: iedereen terug op de boot naar zijn eigen rootsland en suriname als land sluiten.


  gemodereerd
 14. Maak deze politie-inspecteur maar minister van Justitie.

  Daadkrachtig opgetreden en meteen een stuk stront uit de wereld geholpen.

  Top.


  gemodereerd
 15. Alle rovers rennen na hun daad weg. De inspecteur heeft goed gehandeld dat zou ik het ook doen.
  Het zelfde geld dat Lanti de pistol had gemachtigd dan was het leven van de inspecteur in gevaar. SURINAMERS GA GEEN DOMME DINGEN DOEN, GENIET VAN JE LEVEN IN Z”N MOOIE LAND. STOP MET ROVEN, DRUGS en DENK aan verkeerds veiligheid. Lanti de heer gegeven en de heer genomen.


  gemodereerd
 16. Het was beter geweest als de agent de vluchtende aanrander niet had doodgeschoten, maar welke Surinamer handelt tegenwoordig, in een tijd dat er dagelijks onschuldige burgers worden doodgeschoten, doodgekapt of doodgestoken, rationeel wanneer hij om 4 uur ’s nachts van achteren wordt vastgegrepen door een jonge kerel? De agent, die in doodsangst verkeerde, schoot in een reflex. Dat zou iedereen, die in zo’n situatie verzeilt raakt, kunnen overkomen.


  gemodereerd
 17. Een keer in het nauw gedreven kan nog, maar voor een tweede keer laat politie-Inspecteur dat niet meer gebeuren. In het korps heeft hij zijn stand hoog te houden en respect moet er zijn. Als hij dat niet krijgt dan is het wie eerst schiet en gelet op de omstandigheden, tijd, moment, plaats.

  De enige vraag kon hij niet op de benen hebben geschoten? Let op! omstandigheden, situatie waar in hij enkele minuten daarvoor verkeerde, kansloos. Helder denken gaat moeilijk. Het is je vege lijf redden. Een tweede kans mocht het slachtoffer niet krijgen.

  Dit geval is gewoon noodweerexces.


  gemodereerd
 18. Ik ben het met sommigen eens – alleen weet ik niet als hij geslaagd was het vuurwapen af te pakken – als het niet de inspecteur was die afgevoerd zou worden.


  gemodereerd
 19. Ik weet niet hoe dat in Suriname geregeld is, maar volgens mij mag je nooit direct gericht schieten als er verder geen gevaar is voor eigen leven of die van anderen. Altijd eerst een waarschuwingsschot. Dat hij hem raakt is meer geluk dan wijsheid als hij dit in een draai heeft gedaan. Daar geloof ik dus niets van en ik weet waar ik over praat, want ik heb zelf met zo’n ding geschoten. Wapen trekken, draaien en direct schieten, hij had iedereen wel kunnen raken, behalve de vluchteling. Als je de video goed bekijkt zie je dan ook, dat het niet het geval is. Hij schiet gewoon gericht, dus dan had hij ook op zijn benen kunnen schieten. Dus dit is een standrechtelijke executie en dient al moord te worden afgehandeld.
  Zelfs in het eerste geval zou hij geschorst moeten worden en zijn wapen moeten inleveren, totdat een rechter uitspraak heeft gedaan.


  gemodereerd
 20. Ik begrijp dus niet dat iemand met ‘niet gelockte’ deuren in het holst vd nacht rondrijdt.

  Was dit gebeurt in Nederland of de usa, dan waren de rapen gaar. Alle zichzelf benoemde organisaties hadden dan dagenlang geprotesteerd, ongeacht of het slachtoffer een bekende boef was. Voorbeelden te over.

  We gaan het zien.
  Is suri een echte democratische rechtstaat of een primitief verkapte dictatuur.
  Ook deze actie vormt een gevaar voor de rechtstaat. De volgende keer schiet hij overdag in een menigte terwijl je langsloopt met je kinderwagen.


  gemodereerd
 21. Henkes 19 januari 2023 Bij 16:54
  Het was beter geweest als de agent de vluchtende aanrander niet had doodgeschoten, maar welke Surinamer handelt tegenwoordig, in een tijd dat er dagelijks onschuldige burgers worden doodgeschoten, doodgekapt of doodgestoken, rationeel wanneer hij om 4 uur ’s nachts van achteren wordt vastgegrepen door een jonge kerel? De agent, die in doodsangst verkeerde, schoot in een reflex. Dat zou iedereen, die in zo’n situatie verzeilt raakt, kunnen overkomen.

  Weet jij hoe de bijnaam van het slachtoffer luidde ? Gorilla alias fietie man. Zegt genoeg over zijn status.


  gemodereerd
 22. Esmerald 20 januari 2023 Bij 10:03
  Ik begrijp dus niet dat iemand met ‘niet gelockte’ deuren in het holst vd nacht rondrijdt.

  Was dit gebeurt in Nederland of de usa, dan waren de rapen gaar. Alle zichzelf benoemde organisaties hadden dan dagenlang geprotesteerd, ongeacht of het slachtoffer een bekende boef was. Voorbeelden te over.

  We gaan het zien.
  Is suri een echte democratische rechtstaat of een primitief verkapte dictatuur.
  Ook deze actie vormt een gevaar voor de rechtstaat. De volgende keer schiet hij overdag in een menigte terwijl je langsloopt met je kinderwagen.
  =========
  Wat een onzin zit je weer uit te kraaien. Waarom die onzinnige vergelijking met Nederland en USA. Ga maar gauw op je stok zitten.


  gemodereerd
 23. Rot lekker op jij met je @eigen mening.
  Was het in Nederland of de usa, dan was jij baiwa, als eerst de straat opgegaan om te protesteren, vooral omdat het een bekende vd politie betreft, dus je familie, zeikerd.
  Do you remember Rishi.

  De hele dag maak jij vergelijkingen met het buitenland, maar dit mag niet, duh!
  Gaat lekker Fietsen op je bakfiets, lummel.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES