zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie-inspecteur werd van achteren vastgegrepen door latere slachtoffer

Politie-inspecteur werd van achteren vastgegrepen door latere slachtoffer

-

Does Travel - naar Suriname

Inspecteur van Politie Ruben Dams heeft woensdag in de vroege ochtend rond 04.00u op een man geschoten, die hem van achteren vastgreep. Als gevolg van die ene schotverwonding overleed het slachtoffer ter plaatse.

In gesprek met Waterkant.Net zegt de desbetreffende inspecteur dat hij over de Eugène Albert Gesselstraat reed. Hij stopte op een gegeven moment zijn auto toen het latere slachtoffer het voorportier opende en vroeg of hij taxi reed. “Mi ne rij taxi”, antwoordde de inspecteur.

Terwijl hij met de man sprak werd het achterportier van zijn auto opengemaakt door een andere persoon. De politiefunctionaris stapte uit raakte in een woordenwisseling. Toen hij weer wilde wegrijden werd hij door het latere slachtoffer van achteren vastgegrepen. “Ik heb hem met mijn ellebogen kunnen wegduwen, waarna de man wegrende. Tijdens de vlucht schoot ik op hem en werd hij in z’n rug geraakt”, aldus de inspecteur tegen Waterkant.Net.

De politie van Nieuwe Haven werd door inspecteur Dams ingeschakeld. Volgens de inspecteur kwam hij niet uit een nachtclub zoals andere mediahuizen het vermeld hebben. “Ik reed gewoon langs”, merkte Dams op.

Het lijk van het slachtoffer is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Volgens de politie is de omgekomen persoon een oud bekende, een zekere Mijnals.

UPDATE: De gisteren doodgeschoten man is een ex-militair genaamd Mijnals meer bekend als ‘Lanti’. Op deze camerabeelden is te zien dat de politie-inspecteur weer plaats wilde nemen achter het stuur om zijn weg te vervolgen, toen hij plotseling van achteren werd vastgegrepen door Mijnals (foto). Waarom Mijnals dat deed en wat hij van plan was, is niet duidelijk. Wellicht probeerde hij het wapen van de politieman te pakken. De inspecteur probeerde zich los te maken en ook zijn vuurwapen te pakken. Op de beelden is te zien dat Mijnals hem dan wegduwt en wegrent en de agent in een draai een schot op hem lost:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Why shoot di man in his back ur yu crazy …warning shot 1 & then …..dem police dem shoot 2 kill …mi know what hi don was wrong …but 2 kill di man …i hope yu can sleep well …


  gemodereerd
 2. Amerikaanse (wan)toestanden!

  Och nee, de suri’s zijn niet onbekend met het fenomeen; ‘op de vlucht doodschieten’, pffff.

  Nu nog moeder de vrouw uitleggen, waarom je om 4:00uur in de ochtend stopte vóór campu alegre!

  Ongeschikt!


  gemodereerd
 3. Geweldig nieuws. Heel goed werk gedaan door deze politie inspecteur. Van mij mag hij gelijk een bevordering krijgen in een hogere rang. De andere politieagenten kunnen een voorbeeld aan hem nemen hoe je gericht moet schieten. Zo ruim je de criminelen in dat land op. Er zijn teveel criminelen in dat land.


  gemodereerd
 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Politie inspecteur werd van achteren vastgegrepen door latere slachtoffer.

  Heel goed gehandeld door de politie inspecteur.
  Hij werd bijna beroofd door 2 criminelen die niet willen werken en alleen maar op het dievenpad gaan en de hardwerkende burgers beroven.

  Nu mogen de profiterende familieleden en vrienden van deze ROVER hem zelf gaan begraven of laten cremeren.
  Geen enkele SINGI NETI.

  Geen medelijden in deze.


  gemodereerd
 5. vreemd dat j allen vorby reed,mar precies by d hoeren tent must j stoppen.en j kon die man in zyn voet geschote hebbn.


  gemodereerd
 6. is maar goed dat er weer eentje de eeuwige jachtvelden bezoeken mag maar zonder paard


  gemodereerd
 7. Deze 2, het slachtoffer en zijn “collega” waren gewoon op pad om een beroving te plegen. Helaas kwamen ze de verkeerde tegen. What the f*ck vanwaar de inspecteur kwam! Iedereen moet zich 24/7 vrij en veilig kunnen bewegen zonder lastig gevallen te worden door een paar nietsnutters. Alsof de gevangenis nog niet voldoende assholes heeft.


  gemodereerd
 8. Op de vlucht en in de rug geschoten was dit nog nodig. Was deze inspecteur ten tijde van het incident in dienst of was hij gaan chillen met zijn dienstwapen? ???


  gemodereerd
 9. Goedzo, jamang, ik zou beide neerknallen. Eindelijk durft iemand een rover neer te schieten want het moet ophouden met deze rovers. Dus mensen. Gewoon een wapen kopen en thuis bewaren, knal alle rovers die thuis bij je komen, installeer ook een camera. Voorbeeld stellen, want waarom moeten anderen hard werken en rovers zijn gang laten gaan? Echt niet. Wel je wapen niet in de auto laten…gewoon thuis alert zijn…voor zulke rovers.


  gemodereerd
 10. Inspec…ie fout….die man rende of liep al weg….waarom moest je gericht schieten???? Ze moeten je opsluiten want je verdedigings verhaal rammelt aan alle kanten….op de vlucht neergeschoten……klinkt bekend in mn oren.
  Hopelijk worden de camerabeelden openbaar gemaakt zodat wr zelf kunnen oordelen. Maar wat ik zo hoor uit de verklaring van inspec…..inspec faja ing srefi


  gemodereerd
 11. Dames en heren even 1 minuut stilte uit respect voor het op de juiste manier handelen van bovengenoemde inspecteur en zo moeten alle grote en kleine misstanden met een kogel worden beslecht.
  Na 15 doden zal het heel rustig worden op straat zoniet dan schieten wij deze bekenden van de politie gewoon door tot het in hun door drugs verlamde hersenen weer naar behoren gaan functioneren dat is mijn mening en ik durf voor mijn mening uit te komen ongeacht ras of herkomst.
  Stille tochten zijn goed en leuk bedoeld maar de doden gaan wij daarmee niet terug krijgen. Hard optreden in een ontwikkelingsland gaat op termijn vruchten afwerpen.


  gemodereerd
 12. Kijk naar de beelden van de veiligheidscamera’s en dan zie je dat het 3 mannen waren die de agent waarschijnlijk wilden beroven.

  Als die man geen wapen bij zich had dan werd hij voor hetzelfde geld beroofd van zijn geld en voertuig. Dan zou er in de media komen te staan: Man beroofd van voertuig en ergens in een busbusi achtergelaten…

  Deze zogenaamde hosselaars zijn gewoon ordinaire ROVERS!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES