dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

Oudste persoon ter wereld overleden op 118-jarige leeftijd

-

Does Travel - naar Suriname

De oudst bekende persoon ter wereld, de Franse non Lucile Randon, is dinsdag op 118-jarige leeftijd overleden. Ze overleed in haar slaap in een bejaardentehuis in Toulon.

Randon, bekend als zuster Andre, werd geboren in Zuid-Frankrijk op 11 februari 1904, toen de Eerste Wereldoorlog nog tien jaar verwijderd was.

“Er is grote droefheid, maar het was haar wens om zich bij haar geliefde broer te voegen. Voor haar is het een bevrijding”, zegt meneer Tavella van het tehuis.

Zuster Andre was een rooms-katholieke non, bekeerde zich als jonge volwassene tot het rooms-katholicisme en werkte als gouvernante, leraar en missionaris voordat ze op 75-jarige leeftijd met pensioen ging.

Randon werd op 25 april 2021 door het Guinness Book of Records uitgeroepen tot ‘oudste mens ter wereld’. Ze kreeg die status na het overlijden van de Japanse Kane Tanaka.

Zuster Andre was iets meer dan drie jaar verwijderd van het worden van de oudste persoon ooit, een record van Jeanne Louise Calment (Frankrijk). Jeanne, geboren op 21 februari 1875, werd 122 jaar en 164 dagen oud.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Dat krijg je dus als je je hele leven het behang van de muren bid. Dan vind God je zo irritant dat Hij je bezoek aan de hemel zo lang mogelijk uitstelt.


  gemodereerd
 2. In Frankrijk wordt de mens heel oud. Drie van de oudste mensen op de wereld kwamen uit Frankrijk. Klimatologische factoren en leefgewoontes zullen vast een rol hierbij pelen.


  gemodereerd
 3. Zo oud en zoveel meegemaakt haar ouders ook overleden, ze was moe en heeft een mooie leeftijd bereikt. Niemand heeft het eeuwig leven. Zelfs de aarde zal ooit vergaan. Uit stof gekomen en weer terug naar de stof op aarde. Veel zielenrust voor deze dame op hoge leeftijd. Mijn moeder ook veel jonger uit stof gekomen en weer teruggekeerd de aarde een cirkel reyceled als de beste. Alles gaat terug naar de natuur.


  gemodereerd
 4. Zo zie je maar weer; als je als vrouw aan het langste eind wil trekken, wat leeftijd betreft, moet je in een klooster, verboden voor mannen, gaan wonen.


  gemodereerd
 5. jeroen gerrits jij aanbid de duivel he , nou jij wordt zeker 199 en 1 dag, want het gas daar in het duivels rijk is nu te duur , dus je bent nog niet welkom


  gemodereerd
 6. Wat. Ik aanbid helemaal niets. Ik zou je paashaas of sinterklaas geen seconde aandacht geven…


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES