dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDilip Sardjoe wordt zaterdag gecremeerd

Dilip Sardjoe wordt zaterdag gecremeerd

-

Does Travel - naar Suriname

De overleden Surinaamse ondernemer Dilip Sardjoe wordt op zaterdag 21 januari gecremeerd te Weg naar Zee. Gelegenheid tot het nemen van afscheid is zaterdag van 09.15 uur tot 11.00 uur ten huize van de familie Sardjoe aan de Celciusstraat nummer 532.

De rouwzitting is op donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari van 20.00 uur tot 21.00 uur ten huize van de familie op het voornoemd adres.

De ondernemer overleed afgelopen zondag op 73-jarige leeftijd in Nederland. Hij was al een tijdje ziek en was voor medische behandeling naar daar vertrokken.

Sardjoe, CEO en eigenaar van Rudisa Holdingmaatschappij N.V. wordt gezien als de succesvolste, maar ook meest omstreden en rijkste zakenman van Suriname en begon zijn carrière kort nadat hij de middelbare school op jonge leeftijd had verlaten. Hij startte als kleine handelaar en heeft zelfstandig Rudisa International in 1975 opgericht.

Als een ‘salesman’, verzekeringsagent en ondernemer slaagde hij erin om voor zijn 25e verjaardag een solide financiёle basis te leggen voor zijn zakelijk imperium bestaande uit meer dan 17 nationale bedrijven maar ook bedrijven in het buitenland. Hij vergaarde zijn fortuin met de import van goederen en is daarnaast vertegenwoordiger van diverse internationale merken in Suriname.

Sardjoe was jaren sponsor van de Verenigde Hervormingspartij (VHP) maar stapte in 1994 met een aantal dissidenten uit de partij en was medeoprichter van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD). De BVD ging samenwerking aan met de Nationale Democratische Partij (NDP) van ex-dictator Desi Bouterse en hielp daarmee de regering van diens partijgenoot Jules Wijdenbosch in het zadel. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Alt Delete. hij had de trump van suriname kunnen zijn, maar gunde nooit iets aan zijn concurrenten. een vergetelheid… een gemiste kans…vaarwel…


  gemodereerd
 2. Ik ken deze man niet. Hopelijk heeft hij bijgedragen het behoud van het Hindoeïsme in Suriname. Want de missionarissen en de mulla’s zijn uit op grootschalige bekering van de Hindoes in Suriname.
  Zelfs de president preekt te pas en te onpas zijn christelijke leer. Ook wanneer hij in functie is. Dat laatste is hem zeer kwalijk te nemen.


  gemodereerd
 3. @Jaichand,
  Ik las in Starnieuws dat ZE Santokhi een samenwerkingsverband aan is gegaan met de Hindoe terroristen van de BJP. Zogenaamd omdat deze partij zo gedisciplineerd schijnt te zijn. Ik vrees echter dat ZE Santokhi bezig is om van Suriname een Hindoestaat te maken wat jou natuurlijk goed uit zal komen. En mocht het inderdaad zo zijn dat missionarissen en mulo’s op grote schaal bezig zijn om Hindoes te bekeren dan geeft dit aan dat het Hindoe geloof weinig voor hen betekent. Misschien is dat geloof voor hen ene dat in de weg en kunnen zij zich niet ontwikkelen ? Zomaar een paar gedachtes.


  gemodereerd
 4. Dilip S. R.I.P.
  Nu mag je eindelijk verantwoording gaan afleggen bij de Hoogste Rechter.
  Jammer dat je niet in staat bent om al je rijkdommen mee te nemen naar het hiernamaals. Dezen zullen in de loop de tijden zeker verdampen, want om zo’n vermogen intact te houden moet je een even grote boef zijn als de “grote Dilip” en jouw nazaten zijn dat duidelijk niet. Dus jammer voor al die moeite en boevenstreken, die je hebt moeten doen hiervoor, zoals die brug van Carolina kapot varen en de schade daarvan nooit vergoeden vanwege de politieke bescherming, die jij genoot.

  En ik al die tijd denken dat Harry S. Radakishun de grootste boef van Suriname was. Nu moet ik toegeven dat jij zeker 100 keer beter was.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES