woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid Aanpassing drempeltarief Spoed Eisende Hulp AZP

[UPDATE] Aanpassing drempeltarief Spoed Eisende Hulp AZP

-

Does Travel - naar Suriname

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft vandaag bekend gemaakt dat zij genoodzaakt is het drempeltarief van de Spoed Eisende Hulp (SEH) per 20 januari 2023 aan te passen.

Dit vanwege de steeds toenemende kosten van de medische zorg en de huidige financieel economische situatie in Suriname. De tarieven worden:

 • SRD 500,= voor patiënten onder de 60 jaar
 • SRD 400,= voor patiënten van 60 jaar en ouder

Dit tarief is van toepassing op elke patiënt die zich op de S.E.H. aanmeldt, ongeacht verzekering en dient ter plaatse te worden voldaan.

De drempelkosten zijn exclusief de verrichtingen (behandelingen) op de Spoed Eisende Hulp.

UPDATE: De regering heeft zojuist besloten dat de aangekondigde aanpassing van het drempeltarief voor SEH-bezoekers bij AZP, tot nader orde wordt aangehouden. Er worden alternatieve modellen c.q. financiering besproken om de dienstverlening te garanderen, waarbij het Ministerie van Volksgezondheid overleg ter zake zal hebben met AZP, SZF en SURVAM.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. BTW invoering niet goed doordacht.
  Uitvaart Dilip met Staatseer niet goed doordacht
  Verhoging drempelkosten Spoedeisende Hulp niet goed doordacht.
  ‘Den man dis é prey pikipiki pley anga broko bana’.


  gemodereerd
 2. Begrijp ik dat er geen eindbedrag is? het zou schappelijk zijn als mensen met ziektekostenverzekering jaarlijk een vast max bedrag bij betalen voor zulke bezoeken waardoor het zou kunnen dat je een gedeelte van het jaar je max hebt bereikt en je geen drempelkosten meer hoeft te betalen op vertoon van een bewijs.


  gemodereerd
 3. weer chaos verspreiden , jonge jonge jonge , wat een stelletje amateurs , kan deze regering echt niets , als je het drempeltarief gaat verhogen dat zal moeten , maar onderbouw het eerst dat het nodig is , maar nu plots aanpassing van het drempeltarief en na dat het geplaatst is bij de media , prompt erop zeggen ze dat de aanpassing wordt aangehouden , dus het gaat nog niet door ,
  het zelfde met de btw ook zo’n chaos ,
  trouwens brood val toch onder basisproduct dus 0% btw , maar voor boter die je op je boterham wil smeren betaal je 10% btw , te gek van woorden , nou voor ons wordt het droog brood met een slokje water , regering u heeft ons in het gevang gezet


  gemodereerd
 4. Belachelijk,.. en als je dit niet kan betalen of in bewusteloze toestand daar aankomt, laten ze je dan doodbloeden??
  Truely an failed state!


  gemodereerd
 5. Je moet het maar op zak hebben. Indien je genoodzaakt bent om de eerste hulp te bezoeken…! 500 srd is een behoorlijk bedrag voor velen in Suriname. Deze regering lijkt blind en doof daarvoor en moet zich dood schamen voor deze akties. Het sociaal aspect is totaal ondergesneeuwd, door de zogenaamde prioriteiten die deze regering heeft.. ! Gisteren nog verklaarde de President dat hij heel graag een ontmoeting met de Chinese President wilt, “waar dan ook ter wereld om te praten over een schuldherschikking”. Hij popelt dus om weer het vliegtuig in te stappen, terwijl dit ook gesprek ook op een andere wijze gevoerd kan worden…! Dit is ook een manier om samen met zijn vrouw en vertrouweling van bibis tijdens hun 5 jaar mandaat de wereldreis te maken die ze altijd al hebben willen maken, op kosten van deze zelfde burgers die uitgebuit worden in elk aspect van het dagelijks leven. Chan is niet sociaal bezig..


  gemodereerd
 6. dus als je bloedend binnenkomt, moet je niet bloedend binnekomen, maar bloedend verder wanneer je geen 500 srd bij je hebt


  gemodereerd
 7. Want wie van u die een toren wil bouwen, gaat niet eerst zitten om de kosten te berekenen, of hij de middelen wel heeft om het werk te voltooien?
  Lucas 14:28 – HSV


  gemodereerd
 8. Wat een stelletje ellendelingen. Dus kinderen onder de 18 jaar betalen ook drempel kosten ,dit is toch duivels . Alles voor minderjarigen moet gratis zijn maar Nee deze saka sakas laten alles en iedereen betalen. A regering disi na dagoe sondro Sjeng.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES