maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering staat open voor uitvaart Dilip Sardjoe met staatseer

Regering staat open voor uitvaart Dilip Sardjoe met staatseer

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering staat ervoor open om de recent overleden CEO van Rudisa Holdingmaatschappij N.V. Dilip Sardjoe, met staatseer naar zijn laatste rustplaats te begeleiden. Dat meldt het Directoraat Volkscommunicatie in Suriname.

Sardjoe overleed zondag 15 januari op 73-jarige leeftijd in Nederland, na een ziekbed. Waarnemend president Ronnie Brunswijk noemde hem een grote Surinaamse zoon en heeft namens de regering Santokhi-Brunswijk de gemeenschap, maar vooral de nabestaanden gecondoleerd met zijn heengaan.

“Vele Surinamers zouden aan Sardjoe een voorbeeld kunnen nemen. Door hard werken, zijn grote ambities en vooral het zakelijk instinct kan gerust gesteld worden dat hij zijn imperium heeft opgebouwd. Met zijn vele bedrijven nationaal als internationaal heeft hij voor vele arbeidsplaatsen gezorgd en heeft ook steeds teruggegeven aan de gemeenschap”, aldus een bericht op de Facebookpagina van Brunswijk.

Vernomen wordt dat het lichaam van Sardjoe komende week terug gaat naar Suriname, en dat de rouwplechtigheden eind van de week of in het weekend zullen plaatsvinden.

Het personeel verbonden aan bedrijven binnen de holding, zal een periode van rouw in acht nemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. sardjoe heeft nooit wat gedoneerd aan goede doelen ,hij kent het woord niet.staats begrafenis kost heel veel.


  gemodereerd
 2. Staaatseer?????!!!!

  Zie:
  -Brokopondo. – overeenkomst en de onderhandelingen vd Dam met Suralco/ Alcoa,
  – Suralco weg uit Suriname,
  – gronden vd plantages van eigenaren, waarop Suralco/ Alcoa op gemijnd heeft met toestemming vd Surinaamse regeringen en deze vervuild zijn
  geworden, bodem, grond wateren oppervlakte water, milieu, natuur, flora en fauna vernietigd is,

  Zie wie er bij betrokken was en geen verstand had van de hoed en de rand en wat de gevolgen zijn.

  Staatseer mij mars

  Meer dan genoeg verdiend dat zijn familie en grote criminele vrienden het kunnen betalen en dit in stilte was gebeurd.

  Met deze man valt geen eer te behalen een zeer slecht voorbeeld voor Surinamers.

  Opgeruimd staat netjes.

  Men geeft hiermee een verkeerd voorbeeld aan de Surinamers af.


  gemodereerd
 3. Alles mag maar het moet ons land niets kosten. Hij hft genoeg geld.
  Want nu moeten armem duizenden bijdragen als je medisch behandeld moet worden in AZ en velen kunnen dat niet en gaan dood.


  gemodereerd
 4. Grote respect voor deze zeer succesvolle zakenman. Ipv. met gouden kettingen en helicopters te vliegen en geld te strooien heeft hij gezorgd voor fabrieken, produktie en werkgelegenheid en een handje bijgedragen aan echte ontwikkeling. Hij heeft het veel beter aangepakt. Natuurlijk zal hij ook verboden dingen gedaan hebben maar als alle Surinamers hem als voorbeeld zouden nemen dan waren we al tien stappen verder in ontwikkeling en vooruitgang.


  gemodereerd
 5. Het ‘met staatseer begraven worden’ is net als onze nationale munt de SRD aan inflatie onderhevig, straks gaan ze Baas en Lonnie, met al hun nationale en internationale @#$% verworvenheden voor land en volk, ook met staatseer willen begraven.


  gemodereerd
 6. DILIP SARDJOE
  – Staat bekend om zijn uitspraak: “Als ik door Suriname rij, dan zeg ik graag “dit is van mij”, of “dat is van mij”. En wat niet van mij is, maar wat ik wil hebben, krijg ik ook!
  – Was jarenlang lid van de VHP, maar richtte uit onvrede zijn eigen partij op, de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie, de BVD, waarna hij ging samenwerken met de NDP van Bouterse.
  – In 1995 diende Staatsolieconcern een plan in om naast de raffinaderij een energiecentrale te bouwen, bij de minister van Natuurlijke Hulpbronnen Alibux. Alibux, zelf zo corrupt als maar mogelijk is, speelde de plannen door aan Sardjoe waarna Dilip Sardjoe de vergunning kreeg om notabene op dezelfde plaats een centrale neer te zetten, met de naam: Suriname Power Generating Company! De geruchten willen dat Alibux hiervoor enkele miljoenen heeft ontvangen van Sardjoe. Geruchten: wat hij precies heeft ontvangen, zullen we nooit weten.
  – Zijn eigen partijgenoot en oud zakenman Atta Mungra, maakte toen bekend dat Sardjoe in eerste instantie hem had benaderd om de vergunning in de wacht te slepen tegen een corruptieve vergoeding van 1 miljoen dollar.
  – Tot woede van de Surinaamse samenleving kreeg Sardjoe van de NDP een renteloze lening van 5 miljoen dollar voor de aanloopkosten van de energiecentrale, waar de modale Surinamer in die jaren 40% rente moest betalen voor een lening.
  – De overeenkomst tussen de NDP en Sardjoe heeft een looptijd van 35 jaar, waardoor geen enkele regering deze man kan aanpakken! Ook Santokhi niet.
  – Sardjoe was president commissaris van de Surinaamse tak van Ballast Nedam, die betrokken was bij de bouw van Bosjebrug en de brug over de Coppename, waarbij voor meer dan 32 miljoen NF is gefraudeerd.
  – Halverwege de jaren negentig kwam Sardjoe in het nieuws, omdat hij en Atta Mungra smeergelden ter waarde van enkele miljoenen hadden ontvangen, bij het uitvoeren van het project levering van pakketten in het kader van het sociaal vangnet, waarbij 9 miljoen Nederlandse guldens uit de verdragsmiddelen waren gemoeid.
  – In maart 2020 schoffeerde hij meer dan de helft van de Surinamers wereldwijd, door in een interview te verkondigen, dat als hij aan de macht zou komen, dat hij dan elke diaspora het land zou uitgooien. De diaspora moeten zich niet bemoeien met SU, vond hij. Hierbij ging hij voorbij aan het feit dat het juist de Surinamers in Diaspora waren, die het land al 40 jaar op de been hielden door het sturen van 200.000 tot 300.000 levensmiddelenpakketten en 250 miljoen aan NF/Euro PER JAAR, ELK JAAR OPNIEUW!
  – In 2012 is Sardjoe door de NDP benoemt tot honorair consul in Finland, puur om zijn eigen belangen als vertegenwoordiger van zijn eigen energiebedrijf bij het Finse Wärtsila te behartigen. Vlak voor de overdracht van de macht aan Santokhi heeft Bouterse Sardjoe’s dochter benoemd in die functie!
  – Recent heeft de NDP een contract getekend met Rudisa, waarmee een bedrag van 10 miljoen USD is gemoeid! Inplaats van een openbare aanbesteding/offerteaanvraag heeft Sardjoe de opdracht gehad voor het leveren van 75 pickups en 50 motorfietsen voor KPS, 44 voertuigen voor OW en vier bussen. Dit is corruptie op hoog niveau. Bovendien verbruiken de pickups zo veel benzine, dat het personeel klaagt dat ze om de haverklap moeten tanken. Tevens zijn er twee resoluties gevonden voor de levering van 22 voertuigen met een totale waarde van 844.000 usd en 605.000 usd= bijna anderhalf miljoen usd. Waar is de rest van het geld gebleven? Waar zijn de rest van voertuigen gebleven? Zijn ze geleverd, waar zijn dan de resoluties?
  – Vijay Chotkan NDP minister van OW, heeft met Sardjoe een contract gesloten voor het jaarlijks servicen van de voertuigen voor 2700 srd PER KEER, PER VOERTUIG. Ook hier geen openbare aanbesteding, terwijl anderen bereid waren, om het voor slechts 1300 srd te doen.
  – NU MOET U OPLETTEN. DIT IS GROOT. In 2012 wilde Wärtsila een van de grootste leveranciers voor elektriciteitscentrales ter wereld, de Staatsolie Power Company Suriname bouwen. Op advies van Sardjoe werd dit door de NDP/BOUTERSE afgewezen. Daarna richtte Sardjoe snel zijn bedrijf Suriname Gas and Electricity Industry (SGEI) op, tekende een contract met staatsolie en NU KOMT HET: HIJ WERD DE VERTEGENWOORDIGER VAN WARTSILA IN SURINAME EN SCHAKELDE NOTABENE WARTSILA IN OM DE NIEUWE CENTRALE TE BOUWEN, MAAR WEL VOOR EEN PRIJS DIE BIJNA 100 MILJOEN US DOLLAR HOGER WAS!! Deze man heeft dus 100 miljoen US dollar verdient over de rug van het Surinaamse volk!!
  Vrienden, ik stop hiermee, want er is nog zoveel meer! Zoveel dat ik er een boek over zou kunnen schrijven!! Maar het moge duidelijk zijn dat deze man in de gevangenis hoort. Waarom is deze man zo bevriend met de ABOP?? Waarom wordt niet tegen hem opgetreden? KLIKT U OP DE LINK EN LEES EEN KLEIN STUKJE VAN HET VERHAAL, HOE MARC WAALDIJK, JIM HOK, ETIENE BOERENVEEN, BOUTERSE EN SARDJOE ZICH HEBBEN VERRIJKT MET 325 MILJOEN US DOLLAR, WAARVAN HEEL VEEL IN HUN ZAKKEN IS VERDWENEN!


  gemodereerd
 7. het stomste dat je kan doen. Nu is er een duidelijke scheidingslijn. straks niet meer
  straks zegt de een maar hij heeft heel veel gedaan voor het land, de ander zegt dat valt wel mee en ga zo maar door lekker bekvechten over een lijk
  Er zijn regels hou je daaraan, net zoals wij ons aan regels moeten houden


  gemodereerd
 8. moet de belasting betaler opdraaien voor de uitvaart van deze miljardair???? eeeyyy a no kang.


  gemodereerd
 9. @Karel,
  Interessant stuk wat zeker de moeite waard is om te lezen. Dat die smeerkees van een Jim Hok ook in het rijtje van corruptelingen voorkomt was mij niet bekend. Alleen wie naar zijn centenbek kijkt weet al wat een een naar en onbetrouwbaar figuur hij is. Ook hij scheldt net als Sardjoe het deed alles en iedereen uit die iets met Nederland te maken heeft maar ondertussen loopt zijn zoon al 6 jaar lang niks uit te vreten op de universiteit.


  gemodereerd
 10. STAATSEER ???
  Sardjoe is de succesvolste, meest omstreden en rijkste zakenman van Suriname. Hij steekt wat politieke invloed betreft Bouterse naar de kroon. Hij vergaarde zijn fortuin met de import van goederen, variërend van Amerikaanse kippenbouten tot kantoormeubilair. Daarnaast is hij vertegenwoordiger voor het Zuid-Koreaanse Daewoo, dat overheid en politici sinds het aantreden van de huidige regering van een nieuw wagenpark heeft voorzien. Daewoo neemt ook met Shell deel in de voorgenomen gedeeltelijke overname van Staatsolie. Verder bezit Sardjoe onder meer een verzekeringsmaatschappij en is hij als president-commissaris verbonden aan de Surinaamse tak van het Ballast Nedam-concern, dat 270 miljoen gulden kostende bruggen bouwt. Ook zou hij op het punt staan met Samsung het telecommunicatieconcern Telesur, eveneens een staatsbedrijf, over te nemen.

  Enkele jaren geleden kwam Sardjoe in opspraak, nadat was gebleken dat hij en Mungra smeergelden hadden ontvangen in verband met de levering van pakketten in het kader van het sociaal vangnet. Daarmee was een bedrag van ruim 9 miljoen gulden aan verdragsmiddelen gemoeid. Sardjoe heeft behalve goede contacten met de huidige machthebbers ook veel vijanden in Suriname. Ruim een jaar geleden werd bij zijn huis een bombrief bezorgd, als gevolg waarvan zijn vrouw ernstig gewond raakte.

  Hij heeft zich in de afgelopen dagen verweerd tegen de kritiek op de overeenkomst rond de energielevering. Hij zegt geen aandelen te hebben in Suriname Power Generating Company, maar slechts als alleenvertegenwoordiger in Suriname op te treden voor het Finse Wärtsilä, dat de centrale zou bouwen en exploiteren….LACHWEKKEND.


  gemodereerd
 11. Al wat hij ook heeft gedaan moeten jullie geen commentaar leveren , omdat hij nu is overleden. Hy heeft veel voor Su gedaan en ook geinvesteerd. Jullie houden ervan om op negatievitei te reageren wanneer iemand niet meer leeft. Hij heeft veel meer goeds gedaan. Dat weegt veel meer, dan zijn negatieve kanten. Als je het mij vraagt, is de Su regering verplicht om hem een staats eer te geven. Drs. Rudi Dwarkasing verdiende ook een staats eer, maar ja de regering heeft dat niet beslist. Er zijn mensen die echt keihard voor Su werken, maar niet goed worden geworden gewaardeerd.


  gemodereerd
 12. Sorry jere, ma mi no é agree nanga a staatseer idee. Als Sardjoe wijlen mijn voorstel had geaccepteerd om in Coronie een productiebedrijf op te starten(Cocos aanplant op grote schaal en verwerking van alle delen van de plant tot cocosolie en andere gebruiksartikelen, dan was neks fout.


  gemodereerd
 13. De man die de Surinaamse diaspora schoffeerde door te verkondigen, dat als hij aan de macht zou komen hij dan elke diaspora het land zou uitgooien. De diaspora moesten zich niet bemoeien met SU, vond hij. Omdat hij wist dat de Surinaamse diaspora zich geen rad voor de ogen liet draaien, en juist zij het allemaal door hadden hoe corrupt hij was en juist mede door zijn handelingen om zoveel mogelijk rijkdom te vergaren het land verder naar de klote ging.
  We zijn blijkbaar vergeten dat alle USD tijdens de dictatoriale periode via hem verliep die hij 1 op 1 van DBB kreeg en voor 1 op 10 weer verkocht aan derden.
  Pe a dede uiteindelijk, a no Diasporaland?


  gemodereerd
 14. Dit keer was de vp tijdens de afwezigheid van de President van Suriname rustik dacht ik. Tot vandaag.
  Alweer een ondoordachte, ongenuanceerde, onkan, uitspraak. jonghu…

  Betaal het uit je eigen zak hoor.

  Nonsens!


  gemodereerd
 15. geen enkele surinamer mag deze man!!!!!!!!!!!
  grootste onbeschofte schoft van suriname geweest.
  let op al zijn rijkdom is gestolen van de centrale bank van suriname onder leiding van desi bouterse.
  hij mag wel 1000 bedrijven hebben maar betekende 0.0 voor land en volk.
  alleen geld geld geld winst winst winst was zijn doel.
  gewoon een vuile ndp-er. vuile staatsoplichter gewoon.
  zijn schip heeft de in aanbouwzijnde carolinabrug omvergevaren. nooit sorry gezegd. laatstaan.
  nee man hij onderneemde voor vrouw en kind. dat was alles. schoonzoon allang weggetrapt. a potie boi foe torilal. zielig voor hem. alle rijkdom moet naar sardjoe!!! dotie no kaa.
  nee een schaamteloze brutale arrogante schoft. vuile ndp-er.
  sterkte aan zijn dochter en vrouw. die waren niet zoo als hem.


  gemodereerd
 16. Suriname heeft nog geen mensen die het hart voor het land op de eerste plaats hebben.
  Die zal er voorlopig ook niet komen. Rijkdom en vermogen kan die niet meenemen naar het leven hierna. Toekomst zal uitwijzen wat er met zijn vermogen gaat gebeuren.
  Is aan de Familie en de staat om dat te bepalen.


  gemodereerd
 17. Staatseerrrr? Ai het komt van Lonnie toch en Lonnie gaat het doordrukken. Lonnie en Sardjoe waren goede vrienden.


  gemodereerd
 18. Tijdens de kerstdagen versierde Sardjoe de hele buurt om zijn huis met de prachtigste kerstlichtjes. Zo mooi dat toeristen uit binnen- en buitenland ernaar kwamen kijken. Maar het jaar dat zijn BVD werd afgewezen door het volk, kon er niet eens één LED lampje vanaf. Als verklaring gaf Gudu Pa: “het Surinaamse volk is ondankbaar, ik versier niets, ze mogen allemaal de pot op”.


  gemodereerd
 19. Hoezo staatseer? Delip heeft genoeg geld om iedere surinamer niet te laten pinaren. Maar die schoft dacht puur aan zichzelf.
  Laat over hem maar begraven. Dus no wang staatseer.


  gemodereerd
 20. Gaat de familie dan eerst wel even de Ballast Nedam steekpenningen terug laten vloeien in de staatskas. Na Ballast Nedam werd Rudesia pas een echte ondernemer.

  Lijkt mij ook zinvol dat de rekening van de aangevaren brug bij Carolina en de rare deal van het Wanica ziekenhuis gecorrigeerd wordt.

  Sardjoe zal veel impact gehad hebben en was een ras ondernemer, respect. Echter een grove inschatting van de Ballast Nedam zaken etc geven mij de indruk dat Suriname voor een staatsbegrafenis eerst euro 50.000.000 zal moeten ontvangen om de aangerichte maatschappelijke schade te compenseren.


  gemodereerd
 21. Alle Piramidespelers van weleer die veel zijn kwijtgeraakt mogen nu ook voor zijn Ghee betalen want hij was slim en zij dom. Wie zal nu voor de PAPIES zorgen?


  gemodereerd
 22. De waarheid is dat hij niks op eigen kracht heeft bereikt!
  Hij zei inderdaad dat dit: van mij is, hoever je ogen reikt, is van mij.

  Ik zette een wereldglobe en vroeg om aan te wijzen wat allemaal van hem was!
  Hij kon het niet aanwijzen!

  Bijna iedereen is aan het verbloemen.
  Ik heb hem vergeven, maar zijn naam ben ik nooit vergeten!

  Nabestaanden, gecondoleerd.


  gemodereerd
 23. Dilip zei altijd tegen deze mensen. Je lult
  Wat hebben jullie gedaan voor het land. Hij verzorgt 2000 gezinnen in het land.
  Wat doen jullie. Alleen maar lullen.
  Zijn familie koopt het hele land en kan al deze mensen die lullen de kosten van een staatsbegrafenis vergoeden.


  gemodereerd
 24. Waarom een staateer, ik dacht alleen aan zichzelf en familie. Hij verdient een armoedig begrafenis. Als hij aan zn medemens zou denken dat was er geen zwervers, dan had hij een huis voor ze gebouwd en waar ze hun groenten en fruit kon verbouwen om maag te kunnen vullen. Hij is hebberige man!


  gemodereerd
 25. Zandboot van dilip sardjoe die in botsing kwam met de houten brug over de Surinamerivier en hij hiervoor nooit 1 srd cent voor betaald heeft. Hij mag wel dood zijn, maar de schuld staat nog steeds open en zijn nageslacht/familie moet dit weten.

  Er zal betaald moeten worden als men schade toe brengt aan eigen dommen van derden.


  gemodereerd
 26. @ Karel! Ik heb heb helemaal uitgelezen en het is wel waar wat je neer hebt gezet, Alles komt mij heel bekend voor!!

  Op deze Heyena staan de Jorka’s en de bakru’s aan de kant te wachten om hem te begeleiden naar de hel door een grote vuurzee heen. Heb ik al eerder aangegeven!!

  PJUL 16 januari 2023 Bij 19:32
  Staatsbegrafenis?
  Mi mars Papa ! helemaal mee eens!! Hopelijk komen zijn vrienden hem in de hel vergezellen!!


  gemodereerd
 27. @@Leek!! Zelfs de 1 bij 2 meter is niet van hem, laat staan!!!!! tot alwaar zijn ogen reikt!! Hi hi hii!! Nu zal hij kijken richting de HEL!!! Hij komt misschien in de volgende leven terug, maar dan als een ezel in Sudan!! Zij kunnen hem goed gebruiken aldaar!! Alleen maar massa’s stenen op de rug laten sjouwen! Je hebt de beelden gezien denk ik!!!


  gemodereerd
 28. ach mensen , zelfs deze regering maakt er een poppenkast van , hoe kan je iemand met staatseer begraven , als deze overledene een corrupt persoon was en dacht dat alles van hem was , , , je kunt pas personen met staatseer begraven als deze personen oprecht waren en het land voor 100 % diende , ook voor de armen
  regering weet u wat u moet doen , dat is , die 15 omgebrachte Surinaamse helden van december 1982 als nog met staatseer begraven worden , want deze 15 Surinamers wilden zonder wapengeweld geen dictatuur maar democratie , en het regiem van ddb heeft hen op laffe wijze gefolterd en vermoord , deze 15 mensen zijn Surinaamse helden en niet die sardjoe


  gemodereerd
 29. Ik heb hem in een interview gehoord, met radio
  Standvaste, (Pinas interviewer) Wat een kapsones opmer-
  kingen had die man zeg! Hij had geld maar dat gaat hij niet meenemen. ”Je gaat met alléén je ballen naar de hemel, of hel”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 30. Een zeer slecht idee om de uitvaart van Dilip Sardjoe met staatseer te laten plaatsvinden. Hij heeft zichzelf met opportunistisch gedrag extreem weten te verrijken. Hij steunde de politieke stroming die aan de macht was of waarvan hij wist dat zij de macht zou krijgen. Zonder zijn politiek opportunisme had hij nooit deze rijkdom kunnen vergaren. Ik zie hem nog met een droevig gezicht staan op een foto met zijn hand op de kist van een slachtoffer van 8 december. Dat slachtoffer was een vriend van hem. Zijn rijkdom heeft hij mede vergaard door in latere jaren een duivelspact te sluiten met de moordenaar van zijn vriend. Wat heeft hij voor Suriname gedaan of betekend. Weinig tot niets! Het ging om hem en zijn vermogen. Toen hij ziek werd, ging hij voor medische behandeling naar Nederland, het land dat hij verafschuwde. Wat een hypocriet! Er zijn hardwerkende Surinamers die zonder politiek opportunisme een vermogen hebben opgebouwd en ook nog geld en goederen schonken aan goede doelen. Brunswijk heeft de gedachte van staatseer geopperd. Verbaast mij niets en ik mag hopen dat Santokhi daar niet in meegaat. Brunswijk heeft het geweten van een kind en kan dingen niet in perspectief plaatsen.


  gemodereerd
 31. Wie zegt dat hij naar de hel of naar de hemel gaat? Het kan zijn dat hij direct weer gereincarneerd is.
  Voor altijd vertoeven in de hel of de hemel op basis van enkele acties in een enkele leven is typisch iets van de Abrahamic religions die denken een monopolie te hebben op de waarheid.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES