dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorlichting en controle van tassen op Openbare School 1 te Albina

Voorlichting en controle van tassen op Openbare School 1 te Albina

-

Does Travel - naar Suriname

De buurtmanager van Albina, brigadier van politie Ingrid Adrianus heeft in samenwerking met enkele leden van het Nationaal Leger van Suriname op vrijdag 13 januari voorlichting verschaft op de Openbare School 1 (O.S.1) Albina. Daarbij werden ook de tassen van de leerlingen gecontroleerd.

Volgens Adrianus kreeg de Surinaamse politie regelmatig klachten over het wangedrag van scholieren naar hun leerkrachten toe. De informatie bereikte haar, dat leerkrachten onheus werden behandeld en dat de leerlingen in de tassen van de leerkrachten gaan en dat ze niet respectvol tegenover hun leerkrachten zijn.

Ook werd aangegeven dat er veel gespijbeld wordt en dat kinderen tijdens en na school kinderarbeid verrichten.Op basis van deze klachten en in het kader van een landelijk aanpak op diverse scholen heeft Adrianus ook voorlichting verschaft op O.S. 1 Albina.

Bij de tassen controle werden op bijna alle kinderen scharen met scherpe punten aangetroffen. De kinderen maken tijdens het vak handenarbeid gebruik van scharen. De buurtmanager heeft de leerlingen geadviseerd om die scharen liever niet naar school mee te nemen.

Ze doet een beroep op de ouders en verzorgers van de leerlingen om hun kinderen niet met scherpe, puntige scharen naar school te sturen, maar met kinderscharen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Goeie aanpak moet op alle scholen geschieden en in elk district. Scharen blijven scharen ondanks ze kinder scharen genoemd worden. Liever de scharen op school acherlaten met een plakkertje van degene zijn/haar naam. De leerkracht zal het dan makkelijk kunnen uitdelen.😉


  gemodereerd
 2. Ook ouders moet her opgevoed worden want ze laten sims oogluikend dingen toe en spreken hun kroost niet aak op wangedrag. Soms zijn het ook ouders die zoch gaan misdragen op school door de juf te gaan uitschelden als die hun kind aanspreekt op banaal gedrag. Kinderen hebben dan geen respect meer voor de juf want “den ma go tap ing gi juf” . Domme moeders zijn dat. Vroeg of laat kunnen hun zelf hun kinderen niet aan maar dan a lati k’ba….teh je kweki worong, ai tron aboma


  gemodereerd
 3. Raar verhaal!

  Kinderen die na schooltijd een zakcentje willen verdienen, is dit kinderarbeid? Nee dus.
  Totaal contrast met de beschuldigingen.
  Boeven liggen in een hangmat en werken niet.
  Handenarbeid en een schaar om wat te doen, kniples 🙄. En dan haal je het leger erbij 🙄.

  Er is zoveel wat niet klopt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES