dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Aanslag kantongebouw daad van intimidatie om land te destabiliseren'

‘Aanslag kantongebouw daad van intimidatie om land te destabiliseren’

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een live persconferentie vanmiddag is de Surinaamse regering ingegaan op de aanslag, die vrijdagavond rond 22.30u plaatsvond bij het kantongerecht strafzaken in Suriname. De regering ziet deze aanslag als een daad van intimidatie om het land te destabiliseren.

Waarnemend president Brunwijk bevestigde dat twee personen op een bromfiets een zak met daarin een scherpe handgranaat en twee anti-tank RPG granaten wierpen bij het gebouw aan de Monsigneur Wulfinghstraat in Paramaribo. Ook werden meer dan 10 schoten gelost op het gebouw. De beelden zijn onderaan dit bericht te zien.

Brunswijk ziet deze daad als een aanslag op de rechtstaat, het staatsbestel en de democratie. De regering keurt deze daad ten ergste af en veroordeeld deze daad, aldus de waarnemend president.

Minister Amoksi van Justitie en Politie gaf aan dat deze daad niet te tolereren is en niet met een sisser zal aflopen. Amoksi gaf aan dat de justitiële autoriteiten de zaak tot de bodem zullen onderzoeken en alle informatie met de samenleving zullen delen. Het onderzoek is in volle gang zei hij. Er is hiervoor een gespecialiseerd team samengesteld onder leiding van een officier aangesteld door de PG.

Minister Mathoera van Defensie gaf aan dat de granaten onklaar zijn gemaakt onder toezicht van deskundigen van het leger. Omdat het om militaire wapens gaat zal men ook binnen het leger een onderzoek starten om te checken waar de projectielen vandaan komen.

Ze gaf verder aan dat men niet moet speculeren; het onderzoek moet uitwijzen wat het motief is. Tot nu toe tast men in het duister over het motief. De minister gaf verder aan dat de regering zich niet laat intimideren. De autoriteiten zijn bereid en paraat om de samenleving te beschermen.

Aangegeven is dat er extra maatregelen komen om de veiligheid in het land op te voeren. Zo zal het leger en de politie aanwezig zijn bij alle strategische objecten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Draai niet er om heen ga de duivel op Leonsberg oppakken. Heel Suriname weet dat hij het is.


  gemodereerd
 2. Mensen van de regering zet de Mossad aan het werk en de duivel zal binnen z30 seconden geneutraliseerd worden. Waar wacht u nog op?
  Niet vergeten dat de fascist Bouterse onder zijn regime toestond dat de Hezbollah een trainingskamp hier mocht opzetten.


  gemodereerd
 3. Mensen zo was het ook begonnen in december 1982, het is een herhaling van de geschiedenis. De verdachte van toen loopt nog steeds vrij rond. Regering laat de geschiedenis van 1982 nooit en never plaatsen, berecht de moordenaren en hun criminelen vrienden voor altijd. Het gaat met Suriname helemaal niet goed, zowel economische als veiligheid, verhoogd de straffen van de criminelen en bestraf ook de handelaren die de koers omhoog brengen.


  gemodereerd
 4. Ondertussen geniet Chan van een welverdiende opo jari uitstapje. Die begon het jaar in Brazilie en word nog even verlengd om verder met de oud kolonisator aan te pappen. Dat er nu gedreigd word met granaten, geeft aan dat de problemen in het land, groter zijn dan het lijkt. Laten we bidden dat 2023 een goed jaar word en dat ons nog meer ellende bespaard blijft…


  gemodereerd
 5. brunswijk , amoksi en mathoera , jullie keuren deze aanslag af , maar alles zal in de doofpot belanden , als jullie niet snel ingrijpen , staan jullie op 31 januari voor joker


  gemodereerd
 6. En de vp showen met zijn dikke gouden horloge maar de intelligentie van een logologo. Waardeloze politieke figuren.


  gemodereerd
 7. Uit welke hoek zal het vandaan komen denk je??
  Uit ervaring leert het ons dat het maar één persoon kan zijn.
  “Als en paarse rat in het nauw zit maakt hij rare sprongen”.
  Zijn intimidatie werkt alleen bij die ongeschoolde paarse ratten.


  gemodereerd
 8. De hoge wisselkoers, de corrupte varkens en criminele families destabiliseren het land reeds jaren. Daarvoor is geen amateuristische aanslag poging nodig…


  gemodereerd
 9. konsensi , jij wilt jou afgod ddb aan bidden , moet je wel snel zijn en heel vaak doen , na 31 januari is hij geen afgod meer maar een armzalig hoopje stront , o ja dan ga je zeker voor die stront bidden


  gemodereerd
 10. Naarmate de dag nadert dat de veroordeelde MAASAMOORDENAAR en drugscrimineel DESIRE DELANO BOUTERSE, definitief achter de tralies verdwijnt, komen de laatste, wanhopige paarse aanhangers als kakkerlakken onder hun steen vandaan, om de samenleving te ontwrichten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES