woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVader en zoon aangehouden voor mishandeling inbraakverdachte

Vader en zoon aangehouden voor mishandeling inbraakverdachte

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname werden vader en zoon Clarence en Lorenzo B., op 27 december van het vorig jaar aangehouden en in verzekering gesteld, nadat zij een verdachte van een inbraak hadden mishandeld.

Op 24 november 2022 iets na middernacht werd Lorenzo op brute wijze beroofd in zijn woning. Zijn voordeur werd geforceerd en de overvallers gingen er vandoor met 7.000 SRD en twee mobiele telefoons. Lorenzo deed aangifte bij de politie.

Op camerabeelden zijn de gezichten van de vier rovers duidelijk herkenbaar alsook het voertuig waarmee ze de plaats hebben verlaten. Vernomen wordt dat de Surinaamse politie ondanks deze informatie niks gedaan heeft met de opsporing van de verdachten. Vader en zoon gingen zelf op onderzoek uit en vernamen dat een van de rovers zich te Ondrobong in Paramaribo ophield.

Het tweetal ging ter plaatse en een der verdachten werd inderdaad aangetroffen. Vader en zoon hielden hem staande en belden terstond naar het Command Center voor assistentie. Zij werden echter door 115 van de ene naar de andere politiepost verwezen. Op het laatst zou door de politie zijn aangegeven dat zij ‘maar mochten doen wat ze willen’.

Vader en zoon gaven de rover een flink pakslaag, waarna zij hem lieten gaan. Uiteindelijk werden ze hiervoor opgepakt en namen ze advocaat Maureen Nibte in de arm.

Toen de zaak onlangs voorging gaf Nibte aan dat het Surinaamse Openbaar Ministerie in gebreke in gebleven om de aangifte van sedert 24 november te onderzoeken. Indien de aangifte van Lorenzo voortvarend was aangepakt, waren de daders kennelijk reeds lang opgepakt, waardoor er bij haar cliënten geen behoefte was om eigenrichting toe te passen.

Zonder eigenrichting goed te praten geeft de advocaat aan dat bewoners het recht in eigen handen gaan nemen wanneer hun rechtsgevoel niet bevredigd wordt. “De criminaliteit neemt erge vormen aan, en ondanks bewijzen en camerabeelden treedt de politie niet op. Het ‘slachtoffer’ is thans de lachende derde want hij heeft een brute inbraak gepleegd en hij gaat vrijuit.

Dit geeft een verkeerd signaal naar vooral criminelen”, aldus Nibte.

De raadsvrouw had een invrijheidstellingsverzoek op basis van 54A voor haar cliënten ingediend, maar de rechter-commissaris heeft haar verzoek afgewezen. De advocaat is bij het Hof in beroep gegaan tegen de afwijzing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Je wordt bruut beroofd in je eigen woning en de daders zijn duidelijk zichtbaar op camerabeelden. Je beste kameraad, de politie, doet niets om de daders op te pakken. Jij maakt er zelf werk van en kan een van de daders aanhouden, je beste kameraad komt nog steeds niet uit zijn luie stoel en geeft je de raad te doen wat je wil met de dader en wanneer je je handjes laat wapperen, is het niet goed en word jij wel aangehouden door je m@%% kameraad en opgesloten. Wat voor @$#% is dit?


  gemodereerd
 2. En ze willen toerisme hahaha ga eerst veiligheid regelen want alle rovers hebben wapens en jij als burger ben gewoon de klos had Bouterse dit toch beter aangepakt misschien verbod op president om naar buitenland te gaan want hij is meer buiten dan binnen suriname groot verschil met Bouterse


  gemodereerd
 3. @Henkes ja het is de omgekeerde wereld.
  tel een bonus systeem in voor de politie hoe meer zaken ze oplossen hoe groter hun eindejaar bonus zal zijn


  gemodereerd
 4. De politie , rekruten van belfort zitten daar en wachten elke maand op hun salaris , ze zien uit als dikke vette varkens.


  gemodereerd
 5. DE minister van juspol heeft rovers vrijbrief gegeven in de uitoefening van hun vak. Een hint volgende keer moeten ze de boeven ook het zwijgen voor eens en altijd opleggen, hoe ze dat doen is mag je raden.


  gemodereerd
 6. dat je geen Eigenrechter mag spelen oké ! maar in dit geval deed de corrupte overheidsdiensten in SU niets ,dus dan moeten deze mensen wel het recht gaan halen tegen deze brutale dieven overvallers,laat me een keer raden het waren Creoolse mannen, want de rest van de verschillende bevolkingsgroepen, doen dit zelden tot nooit,dit is een maatschappelijk probleem,er valt zoveel geld te verdienen in Suriname dat de overheid niets voor ze doet is ook aan hen te verwijzen,1 voorbeeld al die MANGO s in suriname 1 mango of manja kost in NL al gauw 1euro,en in SU worden ze rijp en rotten weg ,dong sranangmang
  ben ik nou de enige die zo denkt ?????????


  gemodereerd
 7. Welkom in New sranang style, rovers en bandieten grot.

  Rovers krijgen nu vrijspel.
  Al heb je bewijs .

  Je bent zelf schuldig als slachtoffer en de dader word vrij gesproken.


  gemodereerd
 8. Vader en zoon hebben heel goed gehandeld en het zijn mensen die wel deugen, alleen de politie zijn de deugnieten!! Nibte heeft gelijk!!


  gemodereerd
 9. Het is koleré zooi, de daders worden beschermd en de slacht-
  offer worden opgepakt. @ Henkes is heel beleefd met zijn commentaar, het is gewoon een K@#l# wet wat men hanteert!
  Dat gebeurt in NL ook het zelfde, je mag je eigen rechten niet toepassen. Stel ik kom middernacht thuis, en mijn wederhelft
  wordt afgeslacht, dan moet ik de politie eerst bellen. Wel deze Jacko Zwartmans, gaat deze K@nk#r gezwellen eerst afmaken,
  en daarna de politie, als ze ermee gaan bemoeien.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES