Uitmuntende prestaties RBTP in december: 47 verdachten aangehouden

6
Regio Bijstand Team Paramaribo
Regio Bijstand Team Paramaribo archieffoto

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft in december uitmuntende prestaties verricht. Milton Bisschop woordvoerder van het Korps Politie Suriname geeft aan dat deze interventie eenheid van 1 tot 31 december maar liefst 47 verdachten heeft aangehouden en overgedragen aan de recherche en onderzoeksdiensten.

In spraakmakende zaken heeft RBTP een bijzondere rol vervult met name bij de opsporing.

 • Er zijn 7 verdachten ter zake moord/ diefstal middels geweldpleging in vereniging aangehouden
 • 13 verdachten ter zake diefstal middels geweldpleging
 • 12 verdachten ter zake gekwalificeerde diefstal
 • 2 verdachten ter zake verkrachting /ontucht met een minderjarige
 • 3 verdachten ter zake Bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht .
 • 3 verdachten ter zake poging Moord doodslag

Daarnaast zijn er verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan wederspannigheid, vrijheidsbeneming, oplichting en heling aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijdscategorie tussen 18 en 55 jaar.

Bij de aanhoudingen zijn er tal van wapens, maar ook geld dat vermoedelijk van misdrijf afkomstig is, in beslag genomen.

Volgens de woordvoerder van de Surinaamse politie zal RBTP ook dit jaar met meer voortvarendheid werken om de criminaliteit aan te pakken. Er is reeds beleid ontwikkeld en is een kwestie van tijd dat gezochte criminelen achter slot en grendel zijn.


6 REACTIES

 1. Ik mis de criminelen grote bazen die de drugs in ons land doorvoeren.
  Die pakken jullie niet.
  Ik wil rustig kunnen slapen, op straat kunnen lopen zonder beroofd te worden.
  gemodereerd

 2. En nu, worden ze dan allemaal mini – ster, in Su ???
  Dat zou mooi zijn want de huidig mini – ster, van Jus/Pol
  is een komiek! ”Maar strijkt wel de loon van een min -ster”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Hen met rattengif voeren!! Wij meer zuurstof natuurlijk en veilig!! Hiermee zult u 1000den huizen en mensen veilig zijn en worden en ook zich voelen.
  gemodereerd

 4. goed zo!!!
  nu nog hopen dat het OM ze opsluit voor hun daden en niet na 2 weken naar huis stuurt.
  De heren van KPS en RBT zetten vaak hun leven op het spel om in actie te komen. Het is voor hun ook erg demotiverend als ze in een harde actie gaan en OM stuurt de criminelen vervolgens naar huis omdat misschien mevr Nibte even haar tanden, letterlijke en figuurlijk, laat zien.
  Opsluiten alle criminelen Suriname het mooiste land op de wereld om te wonen en MOET weer veilig gemaakt worden. Ouders let op uw kinderen, spreek ze aan op hun gedrag en vreet niet mee van de gestolen spullen/ geld etc
  gemodereerd

 5. Good job!! Yes, wat zijn wij blij!! Vele huizen, winkels en mensen zijn veilig en trots met deze aanhoudingen. Ga zo door RBTP!! Hopelijk volgen er meer na deze!! RBTP wij dank u ten zeerste!!
  gemodereerd

 6. Van de lijst,47 VERDACHTEN,dus nog niet schuldig verklaart,dus nog geen bewijs,…daarvan enkele militairen enook een paar skotoes dacht ik,..dus niks om trots op te zijn,dat is hun taak en wordt groot uitgemeten in de pers,OEN DJIEM WANG BOENG BIEDJIE BRIK JERE !
  Trouwens,wij willen weten waar alle inkomsten worden gestort die niet bij de centrale bank terecht komen,ZITTEN DE DNA LEDEN TE SLAPEN,..soort papa oen driengie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.