Suriname pakt groot uit op Vakantiebeurs Utrecht

22
Suriname pakt groot uit op Vakantiebeurs Utrecht

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en 11 toerismebedrijven vertegenwoordigen Suriname als toerisme bestemming op de Vakantiebeurs Utrecht, in Nederland.

Dit evenement is van start gegaan op woensdag 11 januari en duurt tot en met zondag 15 januari 2023. De deelnemende ondernemingen uit Suriname zijn: SLM, Access Suriname Travel, Packed & Ready Travel, Cluster Noord Commewijne, All Suriname Tours, Plantage Resort Fredericks Dorp, Torarica Group of Hotels, Anaula Resort, Overbridge River Resort, Purity Tours & Service en Akira Resort

De toerismesector is het zwaarst getroffen door de covidpandemie. Dit blijkt ook uit de data gepresenteerd door de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO), waarbij het internationale toerisme zeker met minimaal 85% is teruggevallen. In 2019 zijn er 270.076 bezoekers via de Johan Adolf Pengel Internationale Airport Suriname binnengekomen, en was er sindsdien een terugval van 63% in het aantal vanwege covid-19.

Het toerisme komt weer op gang na een destructieve periode van twee jaren. Inmiddels heeft Suriname de deuren weer geopend en zoals bekend kan men per 1 juli 2022 visa vrij vanuit elk land binnenkomen. Suriname beschikt over alle benodigde ingrediënten om terug te komen met een sterk toeristisch aanbod dat voldoet aan de gestelde verwachtingen en eisen van haar doelgroepen. Het ministerie is reeds gestart met het aangaan van public private partnerships (PPP) ter ontwikkeling van de toerismesector in en buiten Suriname. “Wij zijn ready om een nieuwe stroom aan toeristen te verwelkomen en te faciliteren. Ook om deze heropleving een boost te geven zijn wij in de stad en districten vanuit het directoraat toerisme bezig om diverse toerisme awareness en trainingsactiviteiten te organiseren,” aldus het ministerie van TCT.

Na zes jaren staat Suriname weer collectief, in public private partnership op de vakantiebeurs in Utrecht om het land als toerismedestinatie te promoten met de slogan: “Suriname, The Hidden Treasure of South America”. Ook is er speciaal voor deze beurs een promofilm geproduceerd en een destinatiegids in drie talen, hardcopy in het Engels en middels een QR-code in het Nederlands en Frans. Binnenkort is de nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname actief: www.suriname.travel

De beurs is op woensdag 11 januari geopend met een vakdag (B2B), waarbij TCT-minister Albert Jubithana aanwezig was samen met de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi en genodigden. In zijn toespraak heeft de bewindsman aangegeven dat Suriname zich – na een downperiode vanwege covid-19 en de economische situatie in het land – weer probeert te plaatsen op de toerisme wereldkaart. Ook heeft hij aangegeven dat Suriname met 93% bosbedekking het groene El Dorado is. De bewindsman nodigde eenieder uit om Suriname te bezoeken en te komen genieten van de natuur en de unieke culturele diversiteit.

Na afloop van deze beurs gaat het ministerie verder met een agressieve promotiecampagne en zullen andere beurzen bezocht worden waaronder: eind januari Vlaanderen in België, midden maart ITB Berlijn (Duitsland) en in april, Dallas, VS.


22 REACTIES

 1. Allemaal leuk en aardig, als je dag/nacht in je resortje blijft zitten.
  Maar ga je het land in dan gelden er andere regels…

  Je moet sowieso wel een levensverzekering afsluiten, want de kans dat je het niet overleefd is reëel aanwezig, met al die criminaliteit.

  Waarom de hoofdprijs betalen voor een land, waar ze je alleen als een wandelende pinautomaat (ATM) zien.

  Er zijn nog meer mooie landen op de wereld waar je wel welkom bent.
  gemodereerd

 2. Su is onveilig…koop eerst voldoende auto’s voor de politie. Politie moet overal zichtbaar zijn. Dit is nu niet het geval. Diaspora heeft gesproken
  gemodereerd

 3. In 2019 zijn er 270.076 bezoekers via de Johan Adolf Pengel Internationale Airport Suriname binnengekomen.

  Van deze bezoekers zijn zeker 80% Surineds die in Suriname op familiebezoek zijn die daarna het e.e.a. gaan bezoeken, hoofdzakelijk de binnenstad en de eetgelegenheden en feesttenten.

  Voor de echte toeristen, de strandaanbidders, is weinig te beleven in Suriname.
  Het zou goed zijn om Suriname de veiligheid en gezondheid te ontwikkelen zodat de toerist zich kan vinden in het geheel. Ook de infrastructuur is belangrijk.
  Als ik naar Suriname ga dan is het familie bezoeken en tevens het oerwoud induiken.
  Suriname heeft niet veel te bieden eten drinken en casino. Zelfs shoppen is er noiet in Suriname
  gemodereerd

 4. Toeristen , u bent uw leven niet zeker in dit roversland. Op ieder hoek heb je rovers en moordenaars staan die jouw als toerist gaan achtervolgen en beroven en zelfs vermoorden. Weest gewaarschuwd en kies een ander land voor je vakantie.
  gemodereerd

 5. Surinaamse hotels en attracties zijn te duur in vergelijking met andere vakantie bestemming zoals Indonesië, India, Zuid Korea ect. Surinamers zijn geen ondernemend hun visie is zo snel mogelijk rijk worden, daarom kiezen hun eerder handelen in drugs dan langzaam rijk worden
  gemodereerd

 6. Hopelijk is het veilig voor de toeristen!! Want er heerst soso rovers in SU aan roven en beroven, geweldpleging, verkrachtingen etc.etc!!
  gemodereerd

 7. Zolang het land erbij ligt als een broko parnasi heeft het geen zin om toeristen te lokken. Heel Paramaribo ligt onder water momenteel. De binnenstad is geen fijne plek om te wandelen. Palmentuin ligt er verwaarloosd bij, ga zo maar door! Criminelen zijn gefocust op alles waar ze wat aan kunnen verdienen. Dus de toerist is niet veilig hier. Het binnenland bezoeken kost heel veel geld, die prijzen zijn absurd hoog! Dus ja.. ik wens ze succes daar in utrecht, maar persoonlijk denk ik dat er andere prioriteiten zijn die de aandacht vragen, voordat men het toerisme wilt aanzwengelen..
  gemodereerd

 8. Wat erg is na zo een lange reis nog 2 uren in de rij van de mp te staan. Ze werken zeer ouderwets en traag, zo stimuleer je geen toerisme.
  gemodereerd

 9. dus die minister van transport en toerisme reist ook graag zo te zien , natuurlijk gaat hij de slm promoten , en niet de KLM , en minister u gaat veel mensen die er toch voor kiezen om Suriname te bezoeken een klote vakantie bezorgen wat de criminelen zullen toeslaan , en als er vakantiegangers hier vermoord worden dan weet u nergens van
  mensen die die stand van Suriname bezoeken moeten gegevens opvragen kwa veiligheid , nou ze krijgen als antwoord , Suriname is een veilig land , mensen uit Europa zorg dat je een goede uitvaartverzekering hebt , en een goede reisverzekering
  gemodereerd

 10. o ja mensen die de vakantiebeurs bezoeken , nu in Utrecht en straks in België , Frankrijk en Duitsland waar ze ook gaan staan , jullie zullen schrikken wat een vakantie in Suriname gaat kosten , vliegticket ,verblijf kosten en het bezoeken van ressorts , kijk goed op die vakantiebeurzen , want voor de helft zit je in Azië of in Afrika
  gemodereerd

 11. Kom naar Suriname voor danger toerisme, maar sluit je uitvaart en levensverzekering voor je komt. Wij zijn net 1 graad veiliger dan Haiti.
  gemodereerd

 12. SU SU SU, Was in Su na vijf jaren ,bijna 4 dagen voor ik naar daar ging probeerde mijn vrouw online de entry fee te betalen het lukte niet, aangekomen op de airport, probleem, na veel uitleggen mochten we door,zonder dat onze paspoorten bestempeld werden, zonder behoorlijk uitleg dat als het gelukt was we daarna naar de mp brigade moesten,dat hebben we niet gedaan omdat we het niet wisten, bij terugkeer kregen we te horen dat we illegal in Su waren, ik geboren en getogen, Surinamer was illegaal in eigen land, maar goed dat van de IT system van de overheid en datsoort plaatsen waarom laten ze de Natin en de universiteit studenten het niet goedkoper maar beter beheren voor ze?
  gemodereerd

 13. De Toerisme in Suriname zal zich nooit bevorderen, Verzekering dekking in Suriname is zeer slecht, voor al als het gaat om, toeristische organisatie die niet eens beschikken over een aansprakelijkheid verzekering, verder moet u denken het slecht openbaar Vervoer, Te bureaucratisch, het medische en voor al corrupt.
  gemodereerd

 14. Voor de prijs van een ticket naar Suriname ga ik liever naar Thailand of Indonesia voor geen €1000,00 inclusief 4 á 5 sterren hotel met ontbijt, kamerjas en slippers en het ontbijt is uitgebreid plus zit nog transfer naar je hotel, je bent 16 dgn weg. Ook hoef je niet bang te zijn voor rovers, straten zijn schoon ondanks daar miljoenen inwoners wonen. Je hebt overdag markt tot 17.00 uur na half uur zou je niet achterkomen dat daar markt is geweest en dan heb je avondmarkt tot 00.00 uur na een uur is alles opgeruimd en schoongeveegd, je ziet geen zwerfvuil en bedelaars, overal zie je mensen hosselen en niet opdringerig zijn.

  Om naar Suriname te gaan kost dat alleen je ticket. Een appartement en hotel huren kost je al klauwen geld en service is 0,0. In 2013 zijn wij voor het laatst geweest. Wij hadden in buurt van van Hogehuysstraat een aparthotel gehuurd met zwembad voor 1 mnd, bed was niet opgemaakt, keuken was niet compleet, de deur van bad/toilet ging niet dicht, wel tv aanwezig alleen helder beeld. Ik was al gewend in buitenland dat je appartement en hotel kamer elke dag werd schoongemaakt en schone baddoeken en om de ene dag bed werd verschoond, helaas dat is in Suriname niet. Je krijgt ook geen welkom drankje en een hapje. Toen ik op een dag aan de schoonmaakster vroeg wanneer wordt ons appartement schoongemaakt en bedden verschoond? Antw was ik geef u een emmer, dweil en schoon- maakmiddel moet uzelf kopen en beddegoed moet u naar het wasserette brengen als u voor 10.00 uur weg brengt dan kan u voor 17.00 ophalen. Wat service krijg je in Suriname.

  Ik raad jullie aan voor het bedrag naar Azië te reizen, deze landen zijn veel verder met ontwikkelingen en met gebarentaal kom je ver. En je hebt luxe hotels, ontbijt, bars, discotheek en ook lekker eten en fruit. Je ziet geen bedelaars, geen zuiplappen op elk hoek of supermarkt, je wordt niet lastig gevallen, geen gaten in de straten. Elke dag werd je kamer aangevuld met water, koffie, thee, suiker, melk en de badkamer met toilet artikelen en de badslipper mag je meenemen naar andere hotel.
  Toen ik Indonesia was was ik op doorreis, heb zeker in 12 hotels gelogeerd mocht alle slippers meenemen. Op dag werd een van de vakantie reiziger ziek, de wachtdokter vh hotel werd gebeld binnen 5 minuten was hij al met z’n assistent, bloed werd geprikt, na een uur was de uitslag binnen. Met onderzoek, medicijn heeft de behandeling niet eens €25 gekost in Indonesia. Mn ma werd ziek in Thailand met spoed naar het EHBO, zij werd onderzocht en ik ging ondertussen betaling doen niets een €100 incl medicijnen. Suriname kost je klauwen geld. Ik ga voortaan naar Azië of Amerika (hotel 4sterren incl ontbijt voor 4pers niet eens $100 en als daar familie enof vrienden hebt laat je door hun je hotel boeken dan krijg je inwonersprijs
  gemodereerd

 15. Suriname is een prachtig mooi land er zouden alleen géén Surinamers moeten wonen!

  Ze zijn veel te onbeschoft!
  In elke winkel werken 100 mensen, die heel de dag op hun telefoon staan te staren en geïrriteerd zijn als je wat vraag.
  Een goede morgen en goede avond of prettige dan is er niet bij in de winkels.
  Veelal ongeschoolde mensen, volwassen mensen met een kinderbrein.
  Ze zijn veel te opdringerig!
  Komen hun afspraken echt nooit na.
  Ze ruiken dat je uit NEderland komt, ondanks je kleurtje, kloppen de euro’s uit je zak.
  Hebben totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel.
  Op elke hoek van de straat staan rovers te loeren.
  Voor elk geldwisselkantoor staan rovers te loeren.
  Bij de casino’s, staan rovers te loeren.
  De accommodatie prijzen zijn veel te duur.
  De tours zijn helemaal veel te duur.
  Boottochtje, veel te duur en chagrijnig personeel.
  Veiligheid is er niet.
  Medische hulp is nagenoeg niet beschikbaar.
  Als het donker is, kan je beter binnen blijven, voor je eigen veiligheid.
  Wandelen overdag kan echt nergens, nergens een normaal voetpad te bekennen.
  Verkeer is er veel te chaotisch, volgens mij heeft iedereen een gekocht rijbewijs.
  Strandvakantie is niet mogelijk.
  Palmentuin, heb je binnen 3 minuten gezien, oud en verwaarloosd en vol met junkies.

  Kortom, Surinamers in de toeristenbranche, zijn pure domme geldwolven!
  Ze vergeten dat ze in een 3e wereldland wonen, maar vragen zonder enige vorm van schaamte, idiote westerse prijzen die een echt 5 sterren vakantie niet misstaan.

  Ze denken kinderlijk en dom, als een super de luxe toeristenland die prijzen kan vragen, dan denkt de Surinamer dat hij dat ook maar even kan vragen voor een ritje naar de rimboe.
  Maar ze vergeten de service en bijbehorende luxe te leveren.

  Ze zouden iedere Surinamer die in de toeristenbranche werkzaam is, verplicht 5 buitenlandse bestemmingen moeten laten bezoeken.
  Dan weten ze eens wat service, luxe, eten, accomodatie betekenen.
  gemodereerd

 16. Anita , zeer goed uitgelegd , wat doet Suriname toch op een vakantiebeurs , Suriname heeft niets goeds te bieden , alleen maar rotzooi , en alles is peper duur , en als je naar het binnenland gaat moet je oppassen voor bendes , en je kan zo kwikvergiftiging op lopen en rattengif zal in rijst en groentes en fruit zitten , als je toch gaat neem een prive arts mee en een goed gevulde medicijnkast en goed gespierde gewapende beveiligers , nou prettige vakantie
  gemodereerd

 17. Wat Anita hier beschrijft, volledig mee eens, ik hoop dat de regering deze review lees en het mee neemt om t toerisme te promoten. Zorg eerst voor veiligheid, het begint bij de ontvangst hal op Zanderij. Dit is niet meer van 2023. Ik ben bang dat t geen haalbare doelen zijn, want de mentaliteit is vet te zoeken. Heel jammer, ik hou t liever op Azië, Turkije, vele malen luxer en goedkoper en veiliger. Succes allemaal in het vinden van een fijne vakantie land.
  gemodereerd

 18. Ik wens de Surinamers die actief zijn om toeristen uit Nederland, Belgie, Duitslandd, Frankrijk, UK, EU naar Suriname te halen het aller beste toe.

  Nederland gaat het niet voor ons doen. De Nederlanders gaan het niet voor ons doen. Een ieder is met zijn/haar eigen belang bezig en als ze in Suriname hun valuta in iets gaan stoppen/ondernemen moet de valuta/investering er weer uit gehaald worden. De risico om het de investering kwijt te raken gaan ze niet nemen. De kansen gaan goed afgewogen worden. Ver van huis, familie, vertrouwde omgeving, andere klimaat , enz.

  Grote ondernemingen hebben daar minder moeite mee, dan tussen kleine tot middenstand ondernemingen.

  Wij zullen het zelf moeten doen en meer vertrouwen in onze eigen hebben. Wat hebben wij te bieden en wat willen de toeristen. Ook de veiligheid moet goed zijn, waardoor ze het niet als een bedreiging of gevaar zien. Wat de veiligheid betreft zal Suriname, justitie en politie, het leger, de Surinamers/ondernemers, enz heel hard aan moeten werken, want dit is verre van wat het moet zijn in een land voor haar eigen bevolking, laat staan voor toeristen.

  De natuur van Suriname heeft veel te bieden, alleen zullen deze ook moeten worden geupgraded, een mooi voorbeeld van een eco-toerisme plaats in Suriname zijn Berg En Dal en Kabalo Nature Resort. Er zijn vele natuur eco-plaatsen in Suriname die veel meer te bieden hebben of evenveel of wellicht meer te bieden hebben, maar op dit niveau moeten de eco-toeristenplaatsen in Suriname zijn, waar de toeristen verblijven. Hierdoor hebben ze altijd een rustige plek waar ze zich ook prettig en relax, vertrouwt en veilig voelen. Kunnen internetten, ITC, enz.

  Wel moet ik bij zeggen dat ook plaatsen die anders zijn dan deze voorzieningen wel hun charmes hebben, oa in de dorpen bij de Marrons en de tenten die gemaakt zijn om toeristen in te laten verblijven.

  Ik wens al de eco-toerisme ondernemers succes toe. De natuur van Suriname heeft heel veel te bieden. Het product moet meer via website van Suriname aan de westerse wereld worden aangeboden. Wat ook erg lastig is, is het vliegverkeer van EU naar Suriname. Het kan alleen rechtseeks via Nederland-Schiphol gebeuren met de SLM en KLM via Schiphol, Frankrijk naar Frans-Guyna biedt ook voor Fransen ea een mogelijkheid om via Frans-Guyana naar Suriname te komen. Ook hieraan moet gewerkt worden dat er meer vliegmaatschappijen naar Suriname kunnen komen of dat SLM met andere vliegmaatschappijen samen gaat werken, om toeristen naar Suriname te brengen en te laten vertrekken. Een goede samenwerking van de SLM met de vluchtvaartmaatschappijn van Guyana en Air France/KLM moet daarom ook tot stand komen. Ook voor het Caribischgebied.
  gemodereerd

 19. Ha ha haaaa SU???? hier kan jij je eigen schaduw niet vertrouwen!! Als je ergens naar toe gaat of loopt, moet je 360 graden omdraaien en goed kijken of geen rovers achter je staat! LET WEL!!! zij hebben jou in de gaten, waar en wanneer je gaat en hoe laat je terugkomt!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.