Promes door OM in verband gebracht met Piet Wortel; zegt hem niet te kennen

4
Quincy Promes
Beeld (c) Quincy Promes Instagram

Tijdens de pro-formazitting woensdag in de zaak van Piet Wortel, die terecht staat voor de grootschalige invoer van cocaïne en betrokkenheid bij twee liquidaties, heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) aangegeven verbanden te zien tussen deze zaak en de vermeende drugshandel van profvoetballer Quincy Promes.

Volgens de geheime dienst van de politie, het Team Criminele Inlichtingen (TCI), zou Promes 250.000 euro betaald hebben aan Wortel. Het zou gaan om een schuld, die was ontstaan nadat er in juli 2019 een lading cocaïne van 400 kilo zou zijn gestolen van Wortel.

De oud-Ajacied is zéér verbolgen over het feit dat het OM dit naar buiten heeft gebracht en heeft woensdag meteen in Het Parool gereageerd hierop. ‘Het is onzin,’ liet hij via zijn advocaat weten aan de krant.

Volgens de advocaat kent Promes Wortel niet. Ook Piet Wortel ontkent Quincy Promes te kennen. Het nummer van de voetballer is weliswaar in een van zijn telefoons aangetroffen maar volgens Wortel is er nooit enig contact geweest, schrijft Het Parool.

Eerder werd duidelijk dat Promes maar ook Piet Wortel verdachten zijn in een drugszaak die draait om 4.000 kilo cocaïne die in april 2020 in de haven van Antwerpen in beslag werd genomen. Promes wordt ervan verdacht de financier van die partij geweest te zijn.


4 REACTIES

 1. ‘Het nummer van de voetballer is weliswaar in een van zijn telefoons aangetroffen maar volgens Wortel is er nooit enig contact geweest’
  Nee?..hoe geloofwaardig is dat en waarom heb je dan?

  Het zijn nu nog verdenkingen, echter het OM zal er alles aan doen om met hard bewijs te komen. Als ze je eenmaal op de korrel hebben, bijten ze zich vast en als het tot een veroordeling komt, is een mooie voetbalcarriere helemaal naar de gallemiezen, hoe dom kun je zijn…
  gemodereerd

 2. Achterlijk crimineel figuur.

  Heel zijn carrière naar de klote voor drugs en nog meer money.

  Deze sukkel vinden ze nog eens ergens langs de weg met een gaatje in zijn nek en met een Russisch paspoort in zijn reet.
  gemodereerd

 3. De Surinamers moeten uitkijken om alles wat ze in sensatiebladen lezen voor lief aan te nemen en als waarheid te zien. De media in Nederland is in handen van groepen mensen die mensen die anders uit zien en succes hebben niet pruimen.

  Dus enige voorzichtigheid en het verstand gebruiken is het beste wat Surinamers kunnen doen.

  Ze gunnen anderen geen succes, zie maar SuriNed prof – voetballers hoe ze met die omgaan en nooit noemen of plaatsen bij grote Nederlandse voetballers als ze over grote voetballers praten en als ze over ze praten, wat ze te vertellen hebben. Daar moeten jullie goed bij stil staan en niet alles voor lief en waar aannemen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.