donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'All hands on deck call' politie resulteert in 334 aanhoudingen

‘All hands on deck call’ politie resulteert in 334 aanhoudingen

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn gedurende de periode 19 december 2022 t/m 8 januari 2023, landelijk 334 verdachten aangehouden. Ruim 54 procent oftewel 181 van de aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Het betreft gevallen waaronder verdenkingen van berovingen, overvallen, inbraken, diefstal, bedreiging, mishandeling, moord, doodslag en grensoverschrijdende criminaliteitsvormen.

In de eerste week van januari 2023 zijn er 145 aanhoudingen gepleegd door de politie. Hiervan zijn 79 verdachten in verzekering gesteld. In de afgelopen drie weken zijn 95 rijbewijzen ingevorderd en 5 vuurwapens in beslag genomen door de politie.

De Directeur Operaties van het KPS, commissaris van politie Bryan Isaacs meldt dat de gespecialiseerde afdelingen van de politie waaronder Kapitale Delicten, Narcotica Brigade, Digitaal Recherche, Forensische Opsporing, Bijzonder Onderzoek Team, Financieel Onderzoek Team, Jeugdzaken alsook de basispolitie en interventie eenheden, een grote bijdrage hebben geleverd aan het resultaat.

“Als Korps Politie Suriname focussen we niet alleen op de aanpak van de klassieke criminaliteitsvormen, maar besteden we ook aandacht aan de aanpak van de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, want deze vormen ook voedingsbodem voor andere ernstige strafbare feiten in de samenleving”, laat commissaris Isaacs optekenen.

Een belangrijk instrument in de aanpak van de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, zijn bijzondere opsporingsbevoegdheden. Het gaat om verruimde opsporingsbevoegdheden om de harde criminaliteit en de grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit, effectiever aan te kunnen pakken. Bedoelde opsporingsmethoden en opsporingsmiddelen, zijn geen novum voor Law Enforcement, maar zijn ter beschikking van de politie belast met opsporing en rechtshandhaving. Deze verruimde wettelijke opsporingsbevoegdheden worden begrenst door strenge controlemechanismen door het Openbaar Ministerie belast met de vervolging. Het KPS heeft een achterstand op dit stuk ten opzichte van politiekorpsen in de Caribisch regio en het Zuid Amerikaans continent.

Ook het doen van wetenschappelijk onderzoek naar de dieperliggende oorzaken van de criminaliteit, is noodzakelijk. Hierdoor kan meer inzicht worden verkregen in de aard en omvang van de criminaliteit, waardoor er beter kan worden geprioriteerd. Financiƫle middelen kunnen hierdoor doelmatiger worden gealloceerd voor de criminaliteitsaanpak.

Commissaris Isaacs wenst de korpsmedewerkers van noord tot zuid, van oost tot west, inclusief de medewerkers die op detachementen waren te complimenteren voor hun plichtsgetrouwe inzet gedurende de feestdagen en jaarwisseling.

Hij wenst alle korpsmedewerkers en de gemeenschap een gezond en voorspoedig 2023 toe. “Zet u zich plichtsgetrouw in voor land en volk, ongeacht uw rang of functie”. Aan de samenleving wordt gevraagd om verdraagzaam te zijn naar elkaar toe en vooral eigen richting na te laten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Ik las gisteren van een man die vrij gesproken is i.v.m. gestolen 10.000 uit auto. Er miet een wet komen dat de staat je betaald als ze je als idioot zomaar opsluiten. Ze moeten gaan leren hun hersenen te gebruiken. Als je geen geld hebt sluiten ze je zomaar op


  gemodereerd
 2. KPS verdient een dikke pluim!
  Ik heb diep respect voor diegenen bij KPS die zich met gevaar voor eigen leven inzetten om Suriname veiliger te maken. Gezien de vele misdaden elke dag, lijkt het op dweilen met de kraan open, maar ik ben blij om te zien dat men bij KPS voortvarend bezig is met criminaliteitsbestrijding.


  gemodereerd
 3. Nibte Nibte wordt multi miljonair!!! Nu is de kans en ook de andere advocaten natuurlijk!! want de O.M. deugt voor geen mm!!!


  gemodereerd
 4. Allen met rattengif voeren!! Hiermee zal de hele gemeenschap blij en trots en veilig zijn!!


  gemodereerd
 5. Ik kan me de frustratie van de agenten wel voorstellen. Ze doen alle moeite om zware criminelen op te pakken. En binnen 1 dag worden ze weer vrijgelaten om verder te gaan roven.. Dit is letterlijk dweilen met de kraan open. Dit zijn geen echte maatregelen. Al

  Daarom zal Suriname altijd een bananen republiek blijven. Dit in tegenstelling tot landen als Dubai, Saoedi Arabie, Maleisie, Singapore en ga zo maar door. Jullie hebben jullie toekomst in jullie eigen handen.


  gemodereerd
 6. Als al de rotte appels uit het korps verdwijnen en de rest zich inzet zoals de resultaten het nu laten zien wat een kleine groep met gemotiveerde inzet heeft kunnen presteren, dan kunnen er nog meer en betere resultaten behaald worden met minder man en daardoor de criminaliteit ook zal afnemen. Good job kps. All the best ook in 2023


  gemodereerd
 7. Good job!! Yes, wat zijn wij blij!! Vele huizen, winkels en de hele gemeenschap zijn veilig en trots met deze aanhoudingen. Allen wier hun bijdrage hebben geleverd ga zo door!! Hopelijk volgen er meer na deze!! Wij dank u ten zeerste!!

  ENNNN! Wiep Den mars no en mek den taki!! Laat ze nu praten wat zij allemaal op hun kerfstok hebben!!


  gemodereerd
 8. Oooh, ik verdien een pluimpje, omdat ik haast de enige was/ben die vertrouwen heeft in de minister zijn expertise. Dus.. šŸ˜‰

  Applaus voor KPS! šŸ‘


  gemodereerd
 9. Goede zaak, de aanpak moet nog harder zijn. Zo moeilijk kan de aanpak niet zijn om dit soort criminelen te achterhalen. Zie hun afkomst/etniciteit en waar ze wonen, hoe ze heten?

  Als de politie en justitie in deze wijken waar ze vandaan komen niet alleen wijkposten vd politie heeft maar post vat op de straten, rechercheurs zich tussen hun mengen, hun bijnamen kennen, kan men heel snel te weten komen wat ze in hun schild voeren, van plan zijn en dan hun gewoon regelrecht in de val laten lopen en oppakken en uitschakelen.

  Ben ik nou zo slim of is de politie en justitie zo dom om die methode van aanpak in te zetten en de criminaliteit de kop in te drukken. Met de militairen erbij kunnen deze roversnesten in heel Suriname binnen enkele maanden worden opgelost.

  De hoogste tijd dat de Surinaamse politie en justitie bij justitie en politie in Nederland, USA, Frankrijk gaat om over deze plan van aanpak te weten en mee bekend te worden en in Suriname toe te gaan passen. Zelf de roversnest rondom ddb ea zware crimininelen kunnen met de CIA, DEA, MI6, Mossad, Interpol, Navy Seal, Franse Inlichtingen Diensten, Braziliaanse Inlichtingen Diensten, Franse Gandermerie, Vreemdelingen legioen ea inlichtingen diensten, Internet, satellieten, camarabewaking, enz heel snel en grondig worden opgelost. Hun ondersteuning kan zeker ook gebruikt worden. De criminelen hebben geen schijn van kans met deze inlichtingen diensten. Ze hebben de beste equipment en mensen, zowel achter de knoppen, op bureau’s veld, te lucht, water, onder water, Internet, enz.

  Als ze je uitschakelen, sta je daar verbaast bij en je vraagt af, hoe is het mogelijk? maar dan ben je al jan met de korte achternaam.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES