vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHof gelast teruggave 19,5 miljoen euro aan handelsbanken Suriname

Hof gelast teruggave 19,5 miljoen euro aan handelsbanken Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak van het beklag van de Centrale Bank van Suriname en drie buitenlandse handelsbanken tegen klassiek beslag, gelegd op een contant geldbedrag van 19,5 miljoen euro, dat via Schiphol van Suriname naar Hong Kong werd vervoerd is vandaag een uitspraak gedaan.

Het hof is van oordeel dat het belang van strafvordering de voortzetting van het beslag niet langer vordert en gelast de teruggave van de 19,5 miljoen euro aan de handelsbanken.

Mr. Gonesh

Aroon Gonesh, advocaat van de Centrale Bank van Suriname zegt in een eerste reactie tegen de redactie van Waterkant.Net dat het Hof in een zeer goed gemotiveerde beschikking tot de slotsom is gekomen dat het ‘hoogst onwaarschijnlijk is dat een strafrechter, later oordelend over deze zaak, de verbeurdverklaring of andere maatregel waarvoor het geld in beslag is genomen, zal opleggen’.

Volgens Gonesh mag de rechter ingevolge jurisprudentie van de Hoge Raad in dergelijke beklag procedures waar het hier om draait, enkel de teruggave gelasten indien het dus hoogst onwaarschijnlijk is dat er een veroordeling zal volgen.

Op 17 april 2018 heeft de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) een geldzending van bijna 19,5 miljoen euro in beslag genomen wegens verdenking van witwassen.

Deze geldzending was een paar dagen daarvoor per vliegtuig uit Suriname aangekomen op de luchthaven Schiphol en had als eindbestemming Hong Kong, waar het zou worden omgezet in giraal geld en vervolgens weer aan de liquide middelen van de handelsbanken zou worden toegevoegd. Het geld is eigendom van drie Surinaamse banken. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ik hoop dat er rente bij komt. Want het is niet de 1 ste keer dat deze boeven de opdracht hebben gehad dit te doen


  gemodereerd
 2. De Surinaamse banken moeten de beslagleggers meteen voor een recht bank slepen en niet 160 jaar wachten op excuses en schadevergoeding.


  gemodereerd
 3. pas maar op die bouterse eist zo dadelijk die 19,5 miljoen op en dan kunnen de banken er naar fluiten , maar aan de geldwolven hier , dat geld is nog lang niet terug , en de rechtszaak is nog niet afgesloten , het OM daar heeft zeker nog wat te vertellen , en deze lagere rechtbank is te vroeg met zijn vonnis om dat geld teruggegeven moet worden
  vandaag zei een van die bankdirecteuren hier dat ze het geldtransport weer willen oppakken en via Nederland naar Hong Kong , reken erop dat het OM in Nederland telkens er op toe ziet , en zo maar weer geld in beslag zal nemen als het stinkt


  gemodereerd
 4. Dit geld miljoenen van surinaamse moet terug naar suriname met rente als het kan. Mang De hollanders hebben dit diefstal miljoenen weg gezet voor hun nazaten of die al geboren hun spaargeld weggezet mang mang. Eens boef altijd boef zit bij vele in de genen. Zo luid een oude hollandse gezegde.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES