BEP: ‘Overleven geeft hoop ‘

9
hoop

[INGEZONDEN] – Normaliter luidt een gezegde hoop doet leven. Maar aan het begin van nieuwjaar 2023  heerst er in ons mooie land over het algemeen een gevoel van hopeloosheid, uitzichtloosheid en groot wantrouwen. Niettegenstaande de uitgebreide oudejaarsfeesten. Dus moeten we creatief zijn.

Niet langer doet hoop leven maar het (over)leven geeft hoop. Want de meesten van ons leven niet meer maar overleven. Het is de ademhaling, de ademtocht, het nog in leven zijn, dat de hoop vorm kan geven. Alleen hebben de stijgende prijzen van goederen en diensten een domper gezet op de hoeveelheid afgeschoten bombels. Financiële en levenspakketten steun van familie en vrienden uit Nederland, zijn dankbaar ingezet voor owruyari en opoyari feest.

Hoe hopeloos ook, geen enkele Surinamer gelooft dat Surinaamse mensen voor hun straf moeten leven. Ook niet als er offers worden gebracht of moeten worden gebracht. In 2022 zijn dan ook heel veel protesten voor ombuiging van het beleid van de regering gevoerd.  De roep ging om eerlijkheid, transparantie, veiligheid en daadkracht. De samenleving vraagt dat de regering de juiste prioriteiten stelt die passen bij een land met een ontwikkelingsachterstand, een kleine bevolking, een rijke natuur en cultuur en ook rijke natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen.

Er is echter nog veel te weinig kwantiteit en zelfvoorzienende productie en export. Er zijn niet genoeg investeringen in de menselijke hulpbron en de infrastructuur. Er wordt gewoon met 2 of 3 maten gemeten wanneer het gaat om bijstand bij calamiteiten afhankelijk van welke groep burgers waar leeft en werkt. Grondenrechten en de kieswet moeten met voorrang worden behandeld in DNA. De handhaving van de wetten, de controle op naleving, de versterking van onze instituten, er is meer dan genoeg te doen.  

Omdat we nog leven, kunnen we hoop hebben. De hoop die energie en kracht geeft om hard te werken. Om onze gewenste ontwikkeling te kunnen realiseren. 

Happy New Year! – BEP Media commissie


9 REACTIES

 1. De Surinamers pinaren en de regering haalt het door de vorige regering gestolen geld maar niet terug. Integendeel wordt het volk gestraft met de stringente maatregelen van het IMF. Regering toon daadkracht voeg daad bij woord.
  gemodereerd

 2. Financiële en levenspakketten steun van familie en vrienden uit Nederland, zijn dankbaar ingezet voor owruyari en opoyari feest.

  En weer schelden naar de SurNeds!! Dit zij de vruchten welke de NDP had geplant! En gaaf gewoon de schuld van Chan!! makkelijker kan het niet!! Als Chan er niet zou komen, wat zou er dan nu gebeuren met die zelfde rovers van ndp?? Ik denk eerder de paarse strontvliegen vreten!! En dan zouden de honden op jullie afgestuurd worden door ndp!!
  gemodereerd

 3. De BEP is na de nationale dieven partij. De Boeven Eersteklas Partij.
  Een alleen maar zand strooien in de ogen van de Surinaamse bevolking.
  Werk een keer mee om onze switi Sranan weer switi te maken.
  gemodereerd

 4. bep is de schuldige voor elke dode die nu zal komen , asabina of nar ,zolang jullie ddb steunen , zullen jullie je zelf vernietigen , en er zal geen hoop voor jullie zijn , schijten kun je op het……….
  gemodereerd

 5. debby , jij zal het ook niet overleven en dat is geen grap en jij hoeft je niet te schamen he noet
  gemodereerd

 6. BEP is medeverantwoordelijk voor de ellende en armoede waarin dit land zich nu in bevindt. Onder de regeerperiode van de vorige regering konden de fascisten op steun van BEP rekenen. Nooit heeft een vertegenwoordiger van de BEP het aangedurfd om tegen het beleid van de fascisten kritiek te leveren. Nooit. Maar wel de zakken goed goedgevuld nu kritiek op de regering van ZE Santokhi leveren. En nu komt dezelfde beweging ons waarschuwen over de toekomst en hoe we overleven moeten?
  Mi mars Papa
  gemodereerd

 7. Soso klaagzang en stigmatiserende taal van deze niks zeggende partij, die helemaal niks in huis heeft om zelfs niet de minste ontwikkeling te brengen.
  Ze kunnen liever teruggaan naar tapse of baka-se want ze voegen niks toe..
  Idem voor abop, allemaal rovers en criminelen!
  Soso hebie foe boes kondre!
  gemodereerd

 8. debby wat is noet , en welke grapjassen bedoel jij , zeker die van de bep he

  debby vuile hond weet je waarom de president veel reist , hij probeert schulden te herschikken van de mega hoge leningen en rentes die jou vriend ddb over de hele wereld gemaakt heeft , en geen cent terug betaald heeft , maar dat zal jou toch een worst zijn ,en zeker daar in de bijlmer , want daar voel je je veilig he tussen al dat geboefte
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.