Meisje ernstig verbrand na ongeluk met rijst op vuur

4
SH Academisch Ziekenhuis Suriname

Een kind van een jaar of drie heeft zaterdag ernstige brandwonden opgelopen in Suriname, na een ongeluk met een rice cooker die aan stond.

De politie van Rijsdijk kreeg omstreeks 17.30u in eerste instantie melding dat er heet water op een kind zou zijn gegooid. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten drie minderjarigen thuis aan.

Vernomen wordt dat de moeder rijst in de rice cooker had gedaan om te koken. Het slachtoffer van ongeveer 3 jaar was aan het spelen en kwam daarbij tegen de poot van de tafel, waarop de rice cooker stond.

De pot kantelde waardoor de kokende inhoud op haar nek en rug viel.

Een van de buren hoorde gegil en ging daarop af. De moeder was op dat moment niet thuis. Het kind werd met de brandverwonding aan haar rug (foto onder) aangetroffen en is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.


4 REACTIES

 1. Heel triest vind ik dit, waar waren de ouders dan ?
  Een kind van 12 jaar alléén met kinderen van die leeftijd
  alléén achter laten is gewoon problemen zoeken!
  Ik hoop dat deze kind beter wordt, maar dat zal wel de
  nodige lid tekens veroorzaken, en de nodige trauma-
  tische ervaring natuurlijk!
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Ik moet direkt denken aan het geval waarbij het dochtertje van Patty Brard indertijd ook brandwonden opliep uit een stoomstrijkijzer.
  Maar Pricilla haar vader is een Nasi en erfgenaam van het Fiatimperium dus heeft ze toendertijd in de us een goeie behandeling gehad.
  gemodereerd

 3. Hoe kun je als ouder je huis verlaten en minderjarige kinderen in huis laten met een rijstkoker aan
  .vreselijk .dat ouders zulke dingen doen. Dit noem ik verwaarlozing .en geen verantwoordelijkheid naar je kinderen toe.er moet een verbod komen dat je minderjarige kinderen niet alleen thuis mag laten leeftijd grens bepalen voor ouders
  gemodereerd

 4. gvd , is dat een moeder die haar kinderen alleen achterlaat en de rice cooker heeft aan gezet , dit is geen moeder maar een loeder , jij hebt jou kind van drie verminkt en dat moet ze haar hele leven meedragen , als ze het overleefd want bij kleine kinderen met tweede of derde graad brandwonden kan het lichaampje het niet oplossen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.