dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan die opriep president Santokhi dood te schieten aangehouden

Man die opriep president Santokhi dood te schieten aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De 59-jarige Patrick K., die op dinsdag 27 december 2022 live in een interview opriep om president Santokhi dood te schieten, is op woensdag 4 januari door de Recherche van Regio Paramaribo aangehouden. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Volgens de Surinaamse politie zei K. tijdens het interview in de binnenstad met een journalist van een televisiestation, dat door de huidige situatie in het land iemand de president moet doodschieten. Ook zei hij in het interview dat iemand tegenover de woning van de president moet gaan staan met een bazooka en een schot op zijn woning moet afvuren.

Ondanks de journalist hem zei om zijn woorden terug te nemen, weigerde hij zulks te doen.

Uiteindelijk werd hij afgelopen woensdag opgepakt en voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. Hij heeft zich daarna publiekelijk verontschuldigd bij de president en kreeg een fikse boete opgelegd, alvorens hij werd heengezonden. Deze boete moet hij voor 27 februari 2023 betalen en zal bij niet naleven hiervan op 27 februari 2023 voor de rechter moeten verschijnen, meldt KPS.

“Aan de samenleving wordt het beroep gedaan zulks gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat”, aldus de politie.

Een week eerder was het de 32-jarige Antoni F., ook bekend als ‘Tony’, die een filmpje maakte nabij het Onafhankelijkheidsplein waarin hij de president en de first lady flink uitschold. De video werd vervolgens op social media geplaatst en ging viraal. Hij werd opgepakt en na een ernstige waarschuwing heengezonden.

Antoni had voor zijn aanhouding een video op social media geplaatst, waarbij hij zijn verontschuldigingen aanbood aan de president.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Deze domme NDP mang is er goed mee weggekomen met een boete. Deze Dombo had zich moeten verantwoorden voor de rechter.

  Wat mij betreft moest deze Dommie veroordeeld worden wegens het aanzetten tot moord op de president.


  gemodereerd
 2. Van waar die BALK voor zijn ogen. Iedereen heeft toch kunnen zien hoe deze idioot eruit ziet.

  Hij had een gevangenisstraf aan zijn broek moeten krijgen die mafkees.

  Chan Santokhi heeft mij ook super teleurgesteld met zijn Friends en Family beleid maar om andere mensen aan te zetten tot moord is gewoon WALGELIJK


  gemodereerd
 3. Vawakka ,Santhoky jeh frede now.dus jij luistert ook naar DTV,met JERREL v HARDERWIJK.ga je hem straks ook opsluiten.? luister en reageer ook op de kritieken van de honger lijdende mensen in dat programma,maar neeee je go strafoe a potie gefrustreerde oude burger,die lijdt onder jou achterlijke uitzichtloze regiem,iedereen zit aan de bedelstaf,en waaaar zit jij nu,oja in INDIA,waar jij jezelf hebt uitgenodigd,met jou family en friends BENDE op onze kosten.


  gemodereerd
 4. Iemand met de dood bedreigen is terecht strafbaar, maar iemand, ook Al is het de president, flink uitschelden, moet kunnen. En als degene die uitgescholden is, zich beledigd voelt, moet hij aangifte bij de politie doen en dan mag een rechter bepaldn of wat gezegd is, strafbaar is. Het mag niet zo zijn dat omdat je iemand uitgescholden hebt, de politie je automatisch of routinematig mag oppakken.


  gemodereerd
 5. Dezevpres voelt zich machtig als hij deze mensen kan opsluiten. Hij vermoord het heel volk dus hij komt ook voor de groene tafel, maar hij komt voor die van de Almachtige. Het volk laten pinaren ten koste van je luxe leven???
  Na 2025 is ht voorbij. De volgende pres moet ervoor zorgen dat hij zn werk goed doet. Opsluiten wie moet uit deze regering.


  gemodereerd
 6. Met wordt eerder door een strontkar overreden, dan de gouden koets. Wie het Nederlandse taal niet helemaal onder de knie heeft, moet maar iemand vragen wat dit betekent. En de
  strontkar wordt gereden door @ Debby, en alle andere Achterlijken van de NDP,ers!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Ai sroting mars , a no vrijpostig fu tak deng sani…abra tjienso money sa a wan kiesi.
  Ie de 57 if ie no abing boeng now…dang sa ie beng doe ing ding jong ting yari fi.

  Mensen mogen kritiek hebben…maare zulke uitingen zijn fout en moet gestraft worden. Terecht dat meneer een boete krijgt. AOW in korten en meneer laten werken tot zijn 65ste.


  gemodereerd
 8. MIE BAAR JOE. 7 januari 2023 Bij 09:58
  Vawakka ,Santhoky jeh frede now.dus jij luistert ook naar DTV,met JERREL v HARDERWIJK.ga je hem straks ook opsluiten.? luister en reageer ook op de kritieken van de honger lijdende mensen in dat programma,maar neeee je go strafoe a potie gefrustreerde oude burger,die lijdt onder jou achterlijke uitzichtloze regiem,iedereen zit aan de bedelstaf,en waaaar zit jij nu,oja in INDIA,waar jij jezelf hebt uitgenodigd,met jou family en friends BENDE op onze kosten.

  Op onze kosten ? Alweer de zoveelste baboon die niet lezen noch denken kan. Waarom op onze kosten als ik lange tijd geen belastingen betaal? Waarschijnlijk ben jij een harde werker die een deel van zijn inkomsten afstaat aan de overheid (wat ik trouwens niet geloof ik denk eerder dat jij je handjes ophoudt). By the way de kosten van het staatsbezoek worden geheel door India gedragen en ja, dat land heeft al toezeggingen gedaan om minimaal voor 50 miljoen US dollar in Suriname te willen investeren.
  In tegenstelling tot de vele vriendschapsverdragen die onder de fascisten van de NDP beweging tot stand zijn gekomen, met landen als Angola, Guinee, Ghana en Oeganda, hebben die verdragen ons niks opgeleverd. Dus ga je onzin maar aan jouw soortgenoten verkopen.


  gemodereerd
 9. Debby sot tra president?

  Ie no denki dat wang president kong sdongs veefie yari nomo?

  En deng sem dong kudde sa taki ei ne wakka boeng now, go stemmen tap a mang baka.
  We hebben genoeg overlopers gezien in 2020.

  Denk dat er heel veel factoren een rol speelt bij de mensen in su.

  Aller eerst een hindoestaanse pres aan de macht wordt door vele niet op prijs gesteld.

  2e het onwetendheid bij het volk. 45 jr geleden nu en nog over 20 jaren
  Voor een koude biertje word je al verraden.

  En de schade van de afgelopen 45 jaar kan je niet zomaar in een aantal jaar recht trekken.

  De zelfde ka bord van 30 jaar geleden zie je nog steeds op zanderij.

  Baya hoofdstuk sranan… lachwekkend.


  gemodereerd
 10. Die minister die geld van de bank heeft gestolen moeten ze opsluiten en de Haan en Babyface..Die minister van volksgezondheid Die ook verantwoordelyk is voor de doden Die moet ook naar Boma.Ding onrechtvaardig regering.Links rechts atie no daa wang


  gemodereerd
 11. Opruing een ander aanmoedigen of aanzetten tot het plegen van misdaden.

  Opsluiten die oude wrak joh , heeft toch geen toegevoegde waarde voor het land.

  Kansloze.


  gemodereerd
 12. Bouta had 12 mensen vermoord zegt men. Ik weet niet want toen was ik nog niet geboren. Maar deze regering Chan vermoord duizenden mensen. Eerst toen Corona was gaf hi niet de juiste corona regels. Zo gingen honderden mensen dood. Nu er bijna geen medicatie is voor de armen reist onze president en First Lady lekker in de business class en verblijven in een luxe hotel. En armen gaan dood, lijdern honger. Ik ben een echte Hindoestaans en schaam voor zo een hind als Chan. En ik snap volledig het volk dat ze Chan uitschelden door boosheid. Niet die mensen maar Chan moet worden opgesloten en een flinke boete betalen omdat hij zonder wapen te gebruiken duizenden mensen heeft gedood. Schaam je lelijke olifant. Wordt maar dikker wn profiteer van ons volk geld.


  gemodereerd
 13. Als iederéén maar een ernstige berisping en geld boete
  krijgt, dan krijgt men zulke taferelen! Volgens mij hebben
  ze het verkeerd begrepen, die man (klootzak)riep schiet
  me dood. Als ik daar was in welke hoedanigheid, bv als
  bewaker, dan ligt die klootzak nu in het lijkenhuis! Want
  ik versta het weer verkeerd, ik verstond schiet me dood!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. ze zijn en blijven dom die gasten die dit roepen over pres omdat hij hindoestaan is
  wat hebben derest gedaan in al die jaren gevlucht in de bossen
  nooit gewerkt en nu stampij maken
  zonder die hindoestanen en javanen was er geen su
  ze willen alles maar niet werken ervoor
  deze pres moet de pijnhoop eerst opruimen van jullie voordat hij echt
  wat kan doen voor de bevolking accepteer dat want de vorige regeringen
  hebben er een GROTE puinhoop van gemaakt su was ooit een posietive naam in de wereld door de saamhoorigheid onder en met alle bevolkingsgroepen MAAR nu in beeld als drugsland schaam je kapot voor de mensen die de uit spraken maken pres gaat geld ophalen voor een beter su maar dat zien die gekwalificeerde rovers niet en gaan ze ook nooit zien want ze hebben ook een eq van lik me vestje


  gemodereerd
 15. die balk is voor de privicy anders kan hij de krant aanklagen
  zo erg is dit maar de slachtoffers kunnen bloeden wat een wereld leven wij in
  criminelen bepalen en de regering met name amoksi doet gewoon niks
  ja hij gaat zijn eigen mensen niet dwarsbomen
  su gaat alleen maar bergaf waarst met die bevolkingsgroep uit de bos


  gemodereerd
 16. Wat een slap geouwehoerde. Deze ellendig, stinkend stuk ongedierte heeft zijn excuus aangeboden aan de president, dan krijgt hij een flinke boete en zand erover. Hij meent geen moer van zijn excuses. Hij is een rioolrat. Men mag niet alleen de president niet met de dood bedreigen, maar mij lijkt het dat je het met niemand mag doen. Bedreiging is de voorbode van de daad. Sluit deze idioot op!!


  gemodereerd
 17. Kritiek leveren mag/moet maar er zijn grenzen. We leven in een geciviliseerde maatschappij. Kan zijn dat je iemand niet mag, maar hem de dood toewensen? Maar dit soorten zaken krijg je wanneer iedereen zich tegenwoordig journalist waant. Vooral deze selfmade journalist stelt vaker suggestieve vragen. Als er uitspraken worden gedaan die niet door de beugel kunnen moet je optreden, maar hij doet alsof.


  gemodereerd
 18. Deze man op foto lijkt sprekend op oud dc van para, later minie-ster op ow&v. Zou me niet verwonderen als hij het is.


  gemodereerd
 19. @mi baar joe, jii bent even stom als deze dommie. Mensen aanzetten tot moord is overal in de wereld strafbaar ..in sommige landen krijgen je zelf meet dan 25jr straf…idioot dat je bent.
  @debby….ook jou moordenaar ndp.pres heeft burgers dei hem uitscholden toen hij pres was, laten opsluiten…dus lul niet zomaar uit je nek. Heeft niks met macht te maken. Jouw ndp pres heeft zoveel gestolen van t land dan zelf zijn achterklein je kinderen en misschien wel de generatie daarna, in luxe kan leven ..dus ook op dit punt moet je je mond houden. Je hebt het over de volgende pres…wie is volgens jou een alternatief voot chan en bouta?? No wan sma…alle mensen in de politiek zijn corrupt.
  @papa jantje van livorno …goed zo..helemaal met je eens. Was den koro go den want ze sijn zo dom en lezen/ luisteren niet goed naar het nieuws. Trouwens, die zogenaamde journalisten van ons gaan ook niet genoeg in op items om t volk de juiste infor te geven. Het lijkt er meer op dat ze alleen maar sensatie nieuws zonder inhoud brengen ..sari tori


  gemodereerd
 20. Tot het doden aanzetten is terecht strafbaar is alleen jammer dat degene die mensen daadwerkelijk vermoord heeft vrij laat rondlopen en heel de natie zwijgt


  gemodereerd
 21. wat een held is deze ndp-er de 57 jarige p.k. , , hij roept anderen op om de president te vermoorden , wat een lafbek , ga het zelf doen dan paarse klojo , je hebt toch een voorbeeld in jou partij die jij aanhangt die leider heeft vele mensen vermoord , of jij had hem kunnen vragen
  en een geld boete krijgt deze paarse maar , 5 jaar brommen moet die klojo


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES