dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Door BBS'er doodgeschoten man zorgde voor overlast in de buurt'

‘Door BBS’er doodgeschoten man zorgde voor overlast in de buurt’

-

Does Travel - naar Suriname

De man, die zaterdagmorgen werd doodgeschoten aan de Ojamastraat in Suriname is de 39-jarige Revinio Ondaan (foto). Hij werd neergeschoten door zijn overbuurman Diego U.(42), die BBS’er is van beroep. Revinio kwam door de schotverwondingen op het erf van zijn woonadres te overlijden.

Het latere slachtoffer zou kort voor het schietincident mot hebben gehad met de schutter, die net thuis was gekomen. Naar verluidt zou Revinio een steen in de richting van de BBS’er hebben gegooid waarna de BBS’er met zijn dienstwapen achter hem ging tot op het erf van het slachtoffer. Volgens de eerste verklaringen zou de BBS’er zijn gevallen, waarna zijn dienstwapen afging.

Gaande het onderzoek bleek dat het slachtoffer in de borst- en buikstreek zou zijn geraakt. Ook hield het slachtoffer twee schotwonden en een schampschot aan zijn rechtbeen over. In de directe omgeving van het slachtoffer werden vijf hulsen aangetroffen en in beslag genomen.

Op de plaats lieten enkele buurtbewoners merken dat ze opgelucht waren dat het slachtoffer was overleden. Naar verluidt zou de man steeds buurtbewoners hebben geteisterd. Ook zou hij een buurvrouw een armfractuur hebben bezorg. De politie van Flora moest vaker optreden tegen de man. Ondanks politie ingrijpen vormde het slachtoffer een last voor de buurtbewoners.

“Hij stond in de buurt ongunstig bekend”, zegt de politie. Volgens de buren zou hij een PCS-patiënt zijn en viel hij de buren vaker aan.

De BBS’er werd door de politie van Flora aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau. Zijn dienstwapen is in belang van het onderzoek in beslag genomen. De zaak werd ter plaatse overgedragen aan kapitale Delicten voor verdere onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Als iedereen die anderen tot last is moet worden doodgeschoten dan is er in su geen plek over om deze lui te begraven. O ja, ze kunnen worden gecremeerd. Zorgwekkend dat men blij is dat een mens op zo’n manier het leven moet laten. Was er geen andere optie om het probleem van een lastige (psygisch gestoorde) man op te lossen, anders dan hem gewoonweg neer te knallen (lees: dood te schieten).


  gemodereerd
 2. Heel goed gedaan BBSer!! opgeruimd staat netjes!! Zulke klootzakken moet je echt niet in je buurt hebben en nergens niet!! Sjapoooo!!! Neem Nibte en gaat ook nipt snappen!!


  gemodereerd
 3. Beide mannen, de overleden man en de schutter zijn slachtoffer van het niet tijdig ingrijpen van de politie. Een geestesgestoorde mag nooit zo lang de gelegenheid krijgen een buurt te teisteren totdat een van de buurtbewoners zijn beheersing verliest en de psychisch gestoorde man wordt doodgeschoten’.


  gemodereerd
 4. Vaker speelt het moment een rol. Vele mensen hadden vreselijk veel last van het slachtoffer, niets hielp. Het werd teveel voor de dader met dit gevolg.


  gemodereerd
 5. zo moet het niet , en de bbser zal de bak in moeten , ondanks dat de buurt geen last meer heeft van die gek


  gemodereerd
 6. Nergens staat dat de man als gevolg van zijn psychische situatie mot kreeg met de BBS’er. Sterker nog als je 5 schoten afvuurt op iemand is dat in mijn ogen geen zelfverdediging maar gewoon een brute moord. Ook al was die man iemand die de buurt overlast bezorgde hij heeft ook rechten. De BBS’er heeft hem op zijn erf doodgeschoten. Laten we niet doen alsof die BBS’er goed heeft gehandeld want als het onze broer of vader was dan zouden we anders piepen. Staat nog bij dat de BBS’er zou zijn gevallen en als gevolg daarvan zijn wapen afging. Is het zo treurig gesteld met de wet en regelgeving in Suriname. Je wapen gaat af maar het slachtoffer wordt wel gedood door middel van 5 schoten?


  gemodereerd
 7. @Henkes….hio denk niet dat het te maken heeft met de politie. Die traden op, droegen de man over aan PCS, wat in de cel hoort hij niet thuis omdat hij geestes gestoord was. PCS heeft geen geld en ruimte om deze mensen op te vangen en te begeleiden…ze houden ze een paar dagen ej daarna mogen ze weer naar huis waar ze de familie en de buurt terroriseren. Er is helaas geen beleid om deze mensen permanent op te vangen in een inrichting.
  Wel heel triest dat de mensen in de buurt blij zijn dat hij is VERMOORD….want als ue valt gast je wapen niet 5x af…ik hoopt noet dat het OM trapt in het ” tijdens val is wapen 5x afgegaan”.


  gemodereerd
 8. Kaar wacht ff…..zie ik goed? Het huis is helemaal doorgetrokken tot op het trottoir?? Heeft de politie of bestuursdienst dit niet gezien bij eerdere bezoeken aan dab adres??? En geen melding van gemaakt???. Echt een rommel in het land….de politie kan toch de bestuursdienst inschakelen als ze dit soort bouwsels.twgrnkpmen??? Of behoort dat niet tot hun takenpakket? Afbreken doe rotzooi….waar moeten voetgangers lopen??


  gemodereerd
 9. Henkes heeft, 100 % gelijk! Ieder mens, heeft hulp en verzorging nodig!
  Dat heeft de regering, in verschillende wetten belooft.

  SMOES VAN DE DAG:

  “Volgens de eerste verklaringen zou de BBS’er zijn gevallen, waarna zijn dienstwapen afging”.


  gemodereerd
 10. Hier zie je toch weer een stukje onwetendheid, Iemand met een voorbeeld functie een ander van het leven nemen? Hij had ook een aanhouding kunnen verichten en hem aan de politie overdragen. Je kan wel degelijk zeggen dat de bbs;er een stukje onzeker is of was.


  gemodereerd
 11. Gelukkig, alle geestelijk gestoorden die over straat anderen lastig vallen gewoon NEERKNALLEN, eindelijk rust voor de omgeving


  gemodereerd
 12. Vallen en dan per ongeluk vijf keer raak schieten, was het een pistool mitrailleur? Dit is gewoon een executie geweest


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES