zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi vertrokken naar PBD Convention in India

President Santokhi vertrokken naar PBD Convention in India

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is op 5 januari 2023 op uitnodiging van premier Narendra Modi, met een kleine delegatie onder wie minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) afgereisd naar India.

Het staatshoofd zal in het Aziatische land als eregast aanwezig zijn tijdens de 17e Pravasi Bharatiya Divas Convention (PBD), die van 8 tot en met 10 januari zal plaatsvinden in Indore, Madhya Pradesh.

Minister Ramdin heeft tijdens een persconferentie op 4 januari aangegeven dat de totale reiskosten voor de reis vanuit Paramaribo naar New Delhi geraamd zijn op 150 duizend USD. Alle kosten in India worden gedragen door het gastland. Naast de participatie in het diaspora-evenement zullen gesprekken gevoerd worden met het Indiase staatshoofd Draupadi Murmu, premier Modi en minister Subrahmanyam Jaishankar van Buitenlandse Zaken. De gesprekken zullen zich concentreren op de bilaterale alsook multilaterale samenwerking.

President Santokhi zal ook eregast zijn bij de “Inaugural Session of the Global Investors Summit”, die op 11 januari 2023 plaatsvindt en waarbij de focus gericht zal zijn op aspecten betreffende olie- en gaswinning. Op 12 en 13 januari 2023 zal het Surinaamse staatshoofd de “Concluding Leaders session of the Voice of the South Summit” virtueel bijwonen.

Deze activiteit zal ontwikkelingslanden een platform bieden om gezamenlijk deliberaties te voeren en oplossingsmodellen aan te dragen voor de vele globale uitdagingen, daarbij invulling gevend aan het thema van de Summit: “Unity of Voice, Unity of Purpose”.

Vermeldenswaard is dat president Santokhi in 2021 de prestigieuze “Pravasi Bharatiya Samman Award” en het daar bijbehorende “Sanad” (certificaat) toegekend heeft gekregen. Dit in het kader van de 16e editie van de Pravasi Bharatiya Divas Convention 2021. De erkenning aan het Surinaamse staatshoofd is een hoogtepunt binnen de relatie tussen Suriname en India.

Het bijwonen van de Pravasi Bharitya Divas Convention en gerelateerde activiteiten is een belangrijke stap in het verstevigen van de bilaterale banden. De Surinaamse delegatie keert op 16 januari terug.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. misschien kunt u beter daar blijven , want op 31 januari wordt het oorlog hier , bouterse gaat de bak in en zijn aanhangers zullen alles uit de kast halen omdat te voorkomen , en er zijn heel veel aanhangers van bouterse bij kps en in het leger , nou die gaan mee strijden , en die zullen zeker het DNA en het kabinet van de president bestormen ,


  gemodereerd
 2. Is WAT een trol van de WKT. Iedereen wordt weleens geweigerd door WKT behalve onze WAT. Zijn stukjes gaan meestal niet over het betreffende onderwerp. Zie boven!

  Dit is de zoveelste ‘bedel’ reis. Minister van BIBISheeft het afgelopen jaar bijna 200 miljoen USD binnengeharkt.
  Nu is onze Pres samen met BIBIS minister weer op reis, dit keer naar India, gehoopt wordt 30 miljoen USD aan gratis geld binnen te harken. Dit is een van de pijlers waarop de Surinaamse economie steunt.
  Onze stem wordt vaak gekocht, dat noemt deze bibis minster geen bedelen. De vorige minister van financiën had het over ‘prudent’ beleid.
  Wat is de tegen prestatie? Bij welk belang van India gaan wij onze stem aan India geven in een stemming van de verenigde naties.

  Het wordt eens tijd dat wij zelf voor ons geld gaan werken, zo maak je van ons volk
  geen ‘stonfutu’ mensen, maar eeuwige ‘bedelaars’, die leven van aalmoezen, sari tori. Jip en Janneke


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES