Wraking rechter decembermoorden gebaseerd op onjuiste informatie; verzoek afgewezen

19
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai (archieffoto)

Vanmorgen vond de hervatting plaats van de behandeling van het 8 december strafproces in Suriname. De vorige zitting op 16 december werd geschorst, nadat advocaat Irvin Kanhai rechter Kolonel Dennis Kamperveen wraakte.

De wrakingskamer van het Hof van Justitie heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn verzoek tot wraking ongegrond is en dat er geen reden blijkt om te twijfelen aan de objectiviteit van rechter Kamperveen. Het verzoek van Kanhai is getoetst aan verschillende voorwaarden van wraking. Daaruit bleek dat de indieners onjuiste informatie gedeeld hebben.

Zo stelde Kanhai dat de rechter en André Kampveen volle neven zijn. Dat bleek onjuist; zij hebben niet dezelfde grootvader maar dezelfde over-grootvader. Dit maakt hen tot 6e-graadsneven, waardoor wraking niet mogelijk is op basis van dit punt, meldt ABC Radio & TV.

De zender schrijft verder:

Verder stelde Kanhai dat Dennis Kamperveen informatie kreeg toegestuurd van de familie Kamperveen. Ook dit punt heeft de wrakingskamer gepasseerd, gezien het feit dat Kanhai niet heeft kunnen aantonen om welke informatie en door welke familie het gaat.

Vervolgens stelde Kanhai dat Dennis Kamperveen alleen geïnteresseerd was in feiten en omstandigheden rond André Kamperveen tijdens de schouw in het Fort Zeelandia. De wrakingskamer stelde vast dat er hier onjuiste informatie is gedeeld door de indieners. Het bleek juist de waarnemend PG. die vragen hierover stelde.

Tot slot waren de vragen van Dennis Kamperveen danig variërend dat er niet gesteld kan worden dat hij slechts in één slachtoffer interesse had. De kamer heeft dit punt van tafel geveegd op basis van onjuiste informatie.

De wrakingskamer besliste daarom dat de wraking ongegrond is en dan er geen reden blijkt om te twijfelen aan de objectiviteit van Dennis Kamperveen. Er zou dus geen sprake zijn van vooringenomenheid.

Nadat rechter Dennis Kamperveen bij de rechtszaal arriveerde werd de zitting hervat voor de inhoudelijke behandeling.(via ABC)


19 REACTIES

 1. Het lijkt me nu toch dat deze advocaat zijn arsenaal van obstructie heeft uitgeput, ben benieuwd waar hij vandaag weer mee aankomt , eens komt toch de dag dat zijn client zijn straf moet uitzitten!!!
  gemodereerd

 2. Advocaat Irvin Kanhai! Ik dacht dat het een demente zwerver was, die niet alleen de weg naar huis niet meer weet te vinden, maar totaal in de war is en de vat op de werkelijkheid volledig kwijt is!
  gemodereerd

 3. En jullie denken dat Kanhai dit niet wist????? natuurlijk wel, maar toch weer de zzzzz aak kunnen ophouden zzzzzzzzz. 😴😴😴het verbaasd hem wel dat men zo snel heeft gereageerd. maak niet uit hij komt straks met weer iets aan zetten en rekt dit net zo lang tot hij zelf dood is. voor bouterse zal dit niet kunnen, want hij gaat nooit dood. hij zal dit wensen maar zijn wens zal niet uitkomen. uitgemergeld, dat kan je nu al zien, zal hij door het leven gaan.
  Zelf in de hel is hij niet welkom
  gemodereerd

 4. Boem!

  Applaus voor de voortvarende aanpak van deze overduidelijke, misselijkmakend, vertragingstactiek.
  gemodereerd

 5. Maak een eind aan die komedie, hij heeft wel genoeg kansen gehad. Sluit dat tuig op of lever hem aan Nederland uit.
  gemodereerd

 6. Deze ratachtige advocaat zal alles in het werk stellen om zijn client uit Santo Boma te houden, want die schande wilt Bouterse niet lopen.
  Bouterse sterft liever dan dat hij de gevangenis ingaat.
  Wel stel dat hij niet op korte termijn de pijp, op natuurlijke wijze, uitgaat dan zal hij toch moeten zitten tenzij hij zichzelf het leven beneemt.
  gemodereerd

 7. Zo zo…

  Irvin Kanhai alas de zwerver laat steken vallen.
  Hij wordt ook een dagje ouder.

  Deze rat Kanhai en Nibte mogen ze wat mij betreft meteen opruimen als de grote schoonmaak gaat beginnen.
  gemodereerd

 8. Zo en nu de trukendoos leeg is, meteen doorpakken.

  Lock him up!

  En pluk die hele familie Bouterse kaal tot op het bot.
  Het is 1 smerig roversnest!
  gemodereerd

 9. Al die poppenkast gedoe van Advocaat Kanhai zijn nonsens.
  Als hij niets had gedaan was hij vrijgesproken. Laat hij voorkomen
  dan hoort hij zijn staf punt uit.
  gemodereerd

 10. moeten ze die kanhaai niet oppakken , deze vriend van bouterse , heeft telkens leugens zitten te vertellen , echt wat een tering zooi , en maar vertragen he kanhaai , 31 januari ga jij weer leugens vertellen , we zullen zien
  gemodereerd

 11. wat ook opvalt is dat die kanhaai geen vriend van Nederland is , maar zijn vriend ook niet , ze delen alles met elkaar
  gemodereerd

 12. Vieze vuile barbamang. Je bent net zo een aartsleugenaar als die grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. Ze moeten jou ook voor de rechter slepen wegens leugens. Jouw eed als advocaat is net zo waard als schijt op toiletpapier.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.